Příspěvky uživatele - 143.84

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Heliodor, 5.3.2016
Krásná jablíčka máte pane Ivane. Úplně jsem na chvíli pocítil na jazyku sladkou chuť Heliodora
Merkur, 3.3.2016 Obsahuje fotku
Vybarvování Merkuru z loňského roku.
Heliodor, 29.2.2016
Osobně jsem takové zbarvení neviděl, usuzuji však z podoby zde.
Heliodor, 29.2.2016
Můj názor je takový, že na snímku p.Vysloužila jsou plody odrůdy Orion. Typické plody Heliodoru jsou na snímku p. Milana Fialy a odpovídají popisu tvaru plodu "kulovitě kuželovitý a mírně žebernatý".
Honeycrisp, 20.2.2016
To rychlé listopadové dozrávání bude asi důvodem, proč se tato odrůda neobjevuje na prosincových degustacích v Uherském Ostrohu. Nebo pro to existuje nějaký jiný důvod, pane Tondo?
Honeycrisp, 18.2.2016
Zajímavá je historka ohledně původu Honeycrisp. Dříve uváděné rodičovské křížení Macoun x Honeygold bylo nejprve zpochybněno a později vyvráceno testy DNA, které určily jako jednoho rodiče odrůdu Keepsake, kterému se Honeycrisp opravdu dost podobá.... celý příspěvek >
Honeycrisp, 18.2.2016
Jak jsem se dočetl, tak Honeycrisp nemá teplotní a půdní požadavky jako oba Deliciousy, ani jako moderní Novozélandské odrůdy. V našich podmínkách by se mu mělo dařit. Skoro se mi chce říct " Tož do tého!"
Zelenina která se nemusí zalévat?, 16.2.2016 Obsahuje fotku
Omlouvám se, že se pletu panu Standovi do odpovědi, ale mohu doporučit odrůdu Rosara. Pěstuji ji nejméně 15 let a co se výnosu a zdravotního stavu týká, nepřekonala ji dosud žádná jiná odrůda. Její dobrou vlastností je rychlé nasazování a růst hlíz,... celý příspěvek >
Valašská reneta, 16.2.2016
Když jsem někde četl o Valašské renetě, tak jsem se domníval, že se jedná o poněkud ironický název pro Jaderničku moravskou. Ke svému údivu jsem později zjistil, že se jedná o samostatnou odrůdu. Na degustacích v Uherském Ostrohu se poměrně... celý příspěvek >
Topaz nepřekonaný, 6.2.2016
Jablíčka vypadají jako Rubinola. Pokud větvičky rostou do "vidliček" tak je to zcela určitě Rubinola.
Odrůda Admirál, 5.2.2016 Obsahuje fotku
Aby nám všem čekání na jaro rychleji ubíhalo, přidávám fotky postupného vybarvování Admirála, z loňského roku.
Má smysl zachránit Idared?, 2.2.2016
Někde jsem četl, že polský Ligol je chuťově mnohem lepší náhrada za Idared. Vlastní zkušenost s Ligolem ale nemám.
Co se sadem po dědovi?, 5.1.2016
Hezky o tom přemýšlí a podle mne trochu pábitelsky i píše Václav Cílek. Odkaz zde
Orion, 30.12.2015
Řekl bych naopak, že chuť Orionu se výrazně odlišuje od ostatních žlutoplodých odrůd. Je to způsobeno zvláštní, jakoby anýzovou příchutí, která nemusí být každému příjemná.
Hodnocení švestkové sezony 2015, 21.12.2015
U nás letos ze tří asi dvacetiletých švestek domácích bez jakékoli závlahy  - kromě nějakých koláčů, 5 litrů povidel a šesti 0,7 l sklenic sušených švestek, založeno 140 l kvasu, ze kterého bylo minulou sobotu vypáleno 13 lirů 65% alk.,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika