Příspěvky uživatele - 143.84

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Topaz nepřekonaný, 14.4.2016
Tak tomuto se říká hitparáda :)
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 4.4.2016
Ještě jsem narouboval Lindu, dva nadějné náhodné semenáče z volného sprášení se zimními jablky a dále odrůdu Ohio od přítele Mirka, který ji zachránil, když se stará jabloň kácela v Průhonickém parku. Odrůdu prý snad mohl sázet legendární pomolog... celý příspěvek >
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 3.4.2016
Dobrý den ovocnáři, Jakou odrůdu jste letos vysadili nebo naroubovali? Já vysadil Honeycrisp a narouboval Discovery, Grávštýnské, Matčino, Kidd's Orange Red, Karneval, Heliodor a nakonec i ten Opal, se kterým jsem se chtěl rozloučit, ale když... celý příspěvek >
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 24.3.2016
Opál je podle mne chuťově výraznější než Golden, ale jeho nároky budou zřejmě shodné s Goldenem. V charakteristice odrůdy dle ÚEB se píše, že je vhodný do vinorodých sušších oblastí s kapénkovou závlahou.  Takové podmínky nemám, takže se s ním... celý příspěvek >
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 24.3.2016
Jezdí k nám prodejce ovoce a zeleniny z kyjovska s tak obrovskými Goldeny Delicious, jaké jsem ještě neviděl. Odhadem váží 300 g a více. Chuť těch obrovských plodů je příjemná, s typickou banánovou příchutí. Zajímalo by mě, jaké výživné postřiky... celý příspěvek >
Valašská reneta, 22.3.2016
Na Wikipedii je jeden obrázek.
Kidd´s orange, 21.3.2016
Zdravím Vás pane Mikeši a díky že jste se ozval. V pomologii od Dvořáka a kol. z roku 1976 ze které jsem vycházel je uvedeno, že dužina je žlutobílá, pod slupkou částečně nazelenalá, pevná, částečně zrnitá a poněkud sušší. Dále je zde sušší... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 21.3.2016
Sladkou chuť a příjemné aroma má ráda většina konzumentů, tak to asi risknu. Nedobrá vlastnost bude asi jen ta málo šťavnatá dužina..  S panem Vysloužilem máme přibližně stejně chladnou polohu a horší půdní podminky,  Protože vyzkoušel... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 21.3.2016
Kidovo červenooranžové se chystám naroubovat. Nechal jsem se zlákat nejen vaší chválou na tuto odrůdu ale zejména fotkami pana Mikeše. Jen zatím nevím, zda mu dám horní patro na M9 nebo horní patro na čtvrtkmenu nebo celý čtvrkmen. Co byste mi... celý příspěvek >
Valašská reneta, 20.3.2016 Obsahuje fotku
Tak tak,  pane Vlaďo. Učit se novým věcem je třeba neustále. Nejsem dnešní takže vím, že název reneta nebo jinak parména se přidával k pojmenování odrůdy z důvodu určitých vlastností dužiny, nikoliv podle tvaru plodu. Bez ohledu na to, zda... celý příspěvek >
Valašská reneta, 19.3.2016
Také Vás zdravím pane Vlaďo. Příznávám se, že s oblibou na tomto fóru pročítám příspěvky "zapálených" pěstitelů jablek, protože jablka jsou i moje záliba. Když s některým příspěvkem nesouhlasím nebo mu nerozumím, snažím se pochopit, co vedlo... celý příspěvek >
Valašská reneta, 17.3.2016 Obsahuje fotku
Podle jakého parametru soudíte že se nejedná o renetu, pane Vysloužile?
Valašská reneta, 17.3.2016
Z jakého zdroje čerpáte tyto informace? Verzí o původu existuje nepochybně více. Na Wikipedii je uvedeno " Původem je z ČR, byla vyšlechtěna na konci 20. století, p. Hatlapatkou z Byliny u Valašského Meziříčí.", ovšem rodičovské křížené zde... celý příspěvek >
Stará jabloň - odroda, 11.3.2016
U odrůdy Grenadier je uvedeno synonymum Granátník. Tož to by mohla být ona.
Valašská reneta, 5.3.2016 Obsahuje fotku
Zde na obrázku vypadá Valašská reneta celkem parádně. Otázkou je, kolik je při sklizni takových plodů a kolik plodů je brakovitých.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika