|
Doporučte výraznou dekorativní a nenáročnou květinu do obývacího pokoje, 6.2.2011 S tou Monsterou je to pravda, já mám naaranžovanou větev od podlahy ke stropu a Monstera se plazí po větvi. Je moc pěkné, jak všude visí vzdušné kořeny. Fikusy se mně tak nedaří, opadávají jim listy, občas se objeví puklice. Pro mě kytka dost... celý příspěvek > |
 |
Dracéna - co má za nemoc?, 5.2.2011 Rozvětvení dosáhnete seříznutím rostliny ve výšce, kde chcete rozvětvit. Vrchol zasadíte a pěstujete další rostlinu. Původní rostlina většinou vyžene 3-4 výhony |
 |
|
 |
Doporučte výraznou dekorativní a nenáročnou květinu do obývacího pokoje, 5.2.2011 Já mám dobrou zkušenost s Monsterou. Mám ji asi 3m velkou, listy mají rozměr 40 na 50 cm |
 |
Nolina - plíseň, 5.2.2011 Je to určitě Nolina? Ta v kultuře prakticky nekvete, i kmínek se mně nějak na Nolinu nezdá |
 |
Nolina - plíseň, 5.2.2011 Seříznout až do zdravého a zasypat dřevěným uhlím nebo jinou dezinfekcí |
 |
Květ v opozici vůči listu, 3.2.2011 Já moc nehnojím, v době květu vůbec, po odkvětu dopřeji chvíli odpočinek (snížit teplotu a zálivku-intervaly máčení), potom zase zalívám a občas přihnojím. Hnojivo totiž zvyšuje zasolení, hlavně když se zalívá vodovodní vodou Já využívám vodu z... celý příspěvek > |
 |
Cykas co se mu stalo?, 3.2.2011 Nějak nerozumím radě, dát kytku do tmy. Mám velký cykas už hodně roků. Přes zimu ho dávám do světlé chladné místnosti, nerosím ani v létě, v zimě zalévám jen málo (podle teploty asi 1x za 14 dní). To žloutnutí podle mě může být právě tím nedostatkem... celý příspěvek > |
 |
Květ v opozici vůči listu, 3.2.2011 Aby rostlina nestrádala, potřebuje aby listy měly optimální světlo a vlhkost. Květní stonek můžete vyvázat, sám se bude stáčet ke světlu |
 |
Neodborný zásah, 1.2.2011  Vkládám na ukázku svou rostlinu. Vzdušné kořeny má v pokojovém jezírku |
 |
Cambria orchidej, 1.2.2011 Neoddělujte, pravděpodobně by uhynuly. Množí se dělením trsů, měly by být aspoň 3 pohromadě. Je i pěknější mít větší trs kvetoucích orchideí než mít spoustu chudinek |
 |
|
 |
Identifikace pokojové rostliny, 1.2.2011 Aby vám vykvetla na nových výhonech, chce to čas. Kvete nejdříve za 2 roky(spíš později). Já ji ke květu nutím mírným snížením teploty a zálivky. Starou rostlinu odřezávám až začíná usychat, což je i rok - dva po odkvětu(někdy i déle, prostě až je... celý příspěvek > |
 |
Identifikace pokojové rostliny, 27.1.2011 Tato rostlina se jmenuje Aechmea fascinata (aechmea svasčitá) |
 |
Orchidej cimbidium - množení a pěstování, 25.1.2011 Cymbidium potřebuje chladné zimování aby kvetla. Potřebuje také hodně prostoru, protože brzy naroste do větší velikosti (listy téměř 1m). Pěstuje se v substrátu pro orchidee, jemnější než pro phaly, ale vzdušný. Má rád dostatek zálivky, ale... celý příspěvek > |
 |
Rostliny do středozemní zimní zahrady, 24.1.2011 Také mám zimní zahradu a založila jsem tady téma, ivikova zimní zahrada, třeba tam něco objevíte, co vás inspiruje. Zajímavé jsou také stránky citrusy. cz (nejsou tam jenom citrusy, tak se tam přihlašuji), jsou tam zajímavosti i různá doporučení a... celý příspěvek > |
 |
Okna na sever - přežijí moje kytičky?, 23.1.2011 Snad by to mělo stačit, pokud dáš kytičky blízko oken. |
 |