|
Co je to za brouka?, 26.12.2013 Souhlasím s panem Josefem, ploštice, možná druhu Leptoglossus. |
 |
Jak na výsev strelícií?, 25.12.2013 Vlastní zkušenosti nemám- na tak obří kytky už nemám místo - ale zde je docela podrobný návod včetně pár obrázků.
|
 |
|
 |
Amaryllis belladonna, 15.12.2013 Amaryllis belladona mi také nikdy nevykvetl...
|
 |
Identifikace pokojové rostliny, 7.12.2013 Tak dračinec, to bych vůbec netipoval
Ottova encyklopedie udává pro kroton jméno obojan - v životě jsem to neslyšel... |
 |
Identifikace pokojové rostliny, 7.12.2013 U dvojky se taky nechytám, na dračinku se mi zdají ty listy nějak moc od sebe a navíc dokonce jako by vstřícné...?
Edit: Cordyline terminalis = fruticosa by to být mohla.
|
 |
Klivie má krátký stvol, 7.12.2013 Tak tohle by mne také zajímalo. Před dvaceti lety jsem zdědil pár klivií po babičce. Té kvetly vysoko nad listy na dlouhém stvolu. U mne za celá ta léta kvetou v listech, v nejlepším případě těsně nad nimi. Přitom klívie prodávané kvetoucí v... celý příspěvek > |
 |
Pivoňka, 15.11.2013 "A toho ze je mraz vytahne ven ze zeme, bych se nebal, to jsou jen takove bajky." - zahradnický guru a neviděl rostliny nebo cibulky vytahané mrazem tak, že leží na povrchu záhonu??? To zahradničíte v subtropech... ?
|
 |
Hledani semenacku kastanovniku jedleho podle listu, 13.11.2013 Nepíšete, kolik těch stromů chcete vysadit. Pokud 1-2 stromky, preferoval bych koupi roubovaného kultivaru ověřené kvality plodů, prodává se i u nás za +- 1000 Kč. |
 |
Rozkvetlý Krvokvět, 2.11.2013 Paní Lído, ten bílý krvokvět cibuli má, tak jako všechny amarylkovité kytky...
Haemanthus albiflos
|
 |
Krásné z Kentu, 28.10.2013 Host má na mysli spíše toto. Ve Švýcarsku jej prodávají ve třech školkách, ovšem cena 98 franků mírně připomíná drahotu....
|
 |
|
 |
O jakou se jedná rostlinu, 25.10.2013 Chorisii pěstuji leta letoucí, má zoubkované okraje listů a trnité větvičky, větve i kmen. |
 |
Pryšec běložilný - typ na rozvětvení?, 24.10.2013 Poškoďte vegetační vrchol, obrazí do stran... jednoduché! |
 |
Severní zeď, 22.10.2013 První volbou na severní zdi je břečťan, je stálezelený, jíst se nedá.
|
 |
Co to kvete?, 15.10.2013  Kdopak pozná, co mi to vykvetlo...?
|
 |
Neznáte název - zeleň do kytice, 14.10.2013 No jasně, ten rozdíl v listech je zřejmý.
|
 |