|
Příspěvky uživatele - 63.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nekvetou mi orchideje, 3.5.2011  Pokud omezíte zálivku, trochu snížíte teplotu, vynechejte hnojení. Já hnojím nárazově, jak si vzpomenu a kvetou nepřetržitě. Jedna rostlina kvete klidně půl roku, potom chvíli odpočívá a pokračuje znovu |  | Substrát na mladé rostlinky, 3.5.2011 Substrát pro orchidee prodávaný v obchodě je pro ně vlastně nevhodný, protože je hodně jemný, tím pádem málo vzdušný. Takže pro keiku by mohl být vhodný. Hlavně nedávat tu nejjemnější drť, určitě to citem odhadnete, prostě ani moc hrubý, ani úplně... celý příspěvek > |  |
|  | Nekvetou mi orchideje, 26.4.2011 Phaly nesnáší přímé slunce. Může to být víc faktorů. Nedostatek světla, vysoká teplota, přehnojení - takže narůstá zelená hmota, ale nekvete. Zkuste omezit zálivku, snížit přechodně teplotu, umístit na hodně světlé místo bez přímého slunce. Často... celý příspěvek > |  | Poraďte prosím co je to za orchidej, 25.4.2011 Vaše rostlina se jmenuje Dendrobium, pěstování není nijak složité, rostlina má ráda hodně světla, má ráda nižší teploty, v době růstu zalévat, jakmile růst ukončí v chladnu omezit zálivku, má ráda letnění bez přímého slunce, víc informací můžete... celý příspěvek > |  | Prosím o určení druhu orchideje, 23.4.2011 To první je opravdu Zygopetalum, ale na dalších bych typovala Cambrium, podmínky pěstování se dají těžko určit, jsou to hybridy, takže vydrží dost. Pokud máte možnost letnit, doporučuji ve stínu, v zimě raděj trochu snížit teplotu |  | Maxi Monstera - zmlazení, 18.4.2011 Vůbec se toho nebojte, klidně ji do květináče schovejte. |  | Pěstování strelície, 13.4.2011  V Bauhausu mívají menší rostliny kolem 100,-. Já sama koupila malou před pár lety a teď je taková. Kvetla už další rok 1 květem, teď kvete každý rok více květy |  | Orchidej cimbidium - množení a pěstování, 9.4.2011 Klidně můžete rozříznout, zaprášit dezinfekcí (uhlí) a zasadit do substrátu pro cymbídka |  | Mini Phalaenopsis, 5.4.2011  Orchidee pěstuji už dlouho. Protože mám Phalů spoustu, zkusila jsem také pěstování v gelových kuličkách. Phal ztratil kořeny, takže to pro něj není vhodný materiál. Chybí vzduch a osychání, kořeny uhnívají. Mech není špatný materiál pro miniphaly, v... celý příspěvek > |  | Černé breberky na listech, 4.4.2011 Tipovala bych to na lezoucí stádium štítenek. Mimo to se mně zdá, že na listech řádí sviluška, což je pro mě ještě horší nepřítel kytek. Takže použít nějaký insekticid proti svilušce(pokud tam opravdu je, může být jenom špatné foto) a já používám... celý příspěvek > |  |
|  | Ravenala, 9.3.2011 Květy jsou hodně trvanlivé a vydrží i víc měsíců (mám ji v ZZ, kde je kolem 15st), kvete každý rok, ale vždy z nového výhonu. Starý odstraňuji, jakmile je nevzhledný |  | Ravenala, 7.3.2011  Pěstuji Heliconia psittacorium a stricta. Měla jsem i wagneriana, ale tu mně zlikvidovali naši mladí, když jsme byli na dovolené (bylo to na podzim, letnlia jsem a přišly mrazíky, nevydýchala to) Přikládám foto H.stricta, druhá momentálně nekvete |  | Yucca elephantipes, 6.3.2011 Na mě to působí dojmem, že je málo světla na tepelné podmínky. Já přezimuji Yuccu při teplotě 5st. a zalívám tak jednou za měsíc |  | Schne od prostředka, 6.3.2011 Zkuste si rostlinu dobře prohlédnout, jestli nemá škůdce, např svilušku |  | Smutnice v pokojových květinách, 6.3.2011 S největší pravděpodobností se jedná o svilušku. Dokáže kytky doslova vysát a zlikvidovat, pokud včas nezasáhnete postřikem. Je potřeba rostlinu důkladně postříkat, hlavně spodní stranu listů. Postřik po několika dnech opakovat |  |
 |
|
|
|