Příspěvky uživatele - 220.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy plánujete letos stříhat víno?, 2.2.2014
U vína je v podstatě dřívější řez menší chybou než řez udělaný pozdě. Tažně necháte dlouhé stejně tak nyní i potom, jen jde o to kolik záložních čípků si ponechat pro případ pozdních mrazů. Osobně mám již ostříháno a nadbytečné čípky vystříhám až... celý příspěvek >
Krájená sadba brambor, 1.2.2014
Kdyby jste nevytrhával z kontextu jednotlivé příspěvky, tak je tou už v tom mém prvním. Kupovaná sadba je vždy ve velikosti, kdy je kontraproduktivní ji krájet. Kdyby pan Stanislaw fungoval pod přihlášením, tak bych mu odpověď dal zřejmě v SZ a... celý příspěvek >
U ZNZtu se prodává po tunách a marže mezi součtem nákup+režie a prodejní cenou je řádově v promilích. Hornbach nepotřebuje točit tuny a kolik má režii za to že jim to na palce tak 14 dní leží v sortimentu opravdu nevím. Připomínám, že marže ještě... celý příspěvek >
Lipnická švestka, 1.2.2014
Když to povídal Bc. Jan, tak to bude pravda, ale v internetem přístupné databázi je registrace nevyplněná, pouze "ochrana práv". Tak jsem myslel, že to není chyba v databázi, ale že jede v režimu CAC
JJ ten zmatek v novém a starém značení mi připomíná, že jeden prodejce sadby u silnice měl i brambory F1. Dodnes váhám, jestli jsem neudělal chybu, když je měl tak levné .
Lipnická švestka, 1.2.2014
od Durancie se liší dobou zrání a odlučitelností od pecky. Podle všeho se jedná původně o výsev pecek pološvestek k získání podnoží, ale plody jedné co se na ni nedostalo s roubem a dožila se plodnosti se zřejmě ukázala jako perspektivní natolik, že... celý příspěvek >
Marži spočítáte jednoduše. Prodávají li dva obchodníci totéž zboží od stejného producenta za dvě různé ceny, pak rozdíl ceny bez DPH vám dá marži. Jestliže tedy sadba Magdy v ZNZtu je 10,-Kč/kg bez DPH a v hobbymarketu je 44,- Kč/kg bez DPH pak marže... celý příspěvek >
Pokud by jste kupoval elitní sadbu (E), pak smozřejmě v tom samém krámě bude standardní C1 a C2 levnější. Jenže pak přijdete do Hornbachu, kde na štítu máte "máme stále nízké ceny" a U mají dráž než E. Ano, výrobní cena elity i standardu plně... celý příspěvek >
A měl jste na návěsce stupeň množení C1, C2 nebo U? Pokud kupujete U, pak to může mít stejnou nebo horší kvalitu než výběr z vlastní sklizně.
OBI, Hornbach a další mají 340% marži a kvalita (stupeň množení U) je ta nejnižší, aby to ještě mohli nazývat sadbou. V tom ZNZtu to podle návěsek na pytlích byl stupeň množení C1, že si člověk to mohl dovolit otočit ještě jednou z vlastní... celý příspěvek >
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 31.1.2014
Víte, ono při odlehčovacím řezu nebo pro zmenšení koruny po přesazení asi nejde tolik o množství vlků, jako o to, nevyholit si korunku na kosterní torzo. Z vlků se dá vybrat jen potřebný počet letorostů a nadbytečné při letním řezu odstranit. Opravit... celý příspěvek >
Krájená sadba brambor, 31.1.2014
Krájená sadba se dělala kvůli výběru sadbových hlíz z vlastní sklizně. Velké hlízy se vybíraly jednoduše proto, že byly považovány za nejzdravější. Krájením se pak vylepšovalo to, aby se tolik neprosázelo. Pokud sadbu kupujete a kontroly zdravotního... celý příspěvek >
Jonalord, 31.1.2014
Skladovatelnost Jonalordu je závislá na vystižení správné sklizňové zralosti. Pokud čekáte na výrazné vybarvení a trháte až v době, kdy se stopka snadno uvolní ze stopečné jamky, pak trháte příliš pozdě a vydrží Vám sotva do konce února. Ačkoliv je... celý příspěvek >
Jonalord, 31.1.2014
Jako čerstvé jablko je Jonalord dobrý v dubnu. V tom květnu a červnu je to spíše o tom, že je lepší mít "štrůdlák" čerstvý (než sterilovaný) a chuť dotáhnou strouhané oříšky, mražené borůvky nebo rebarbora. I když je zmoučnatělý, nevadne.
Semena javoru, 31.1.2014
Milej Honzo Tak jsem byl u Děda Vševěda pro tři zlaté vlasy. Neuspěl jsem, je chudák už úplně plešatej a paruku má chemlonovou. ale na Tvoje tři otázky říkal tohle. Jdi od Javoru k nejbližším křovinám co je tam navátá ta kupa listí. Pod ní na... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika