Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 8.11.2010
Také se letos chystám zasadit semena jabloní a hrušní pro vypěstování podnoží. Jednou věcí si vůbec nejsem jistý, a sice tím, jak matečný strom ovlivňuje budoucí semenáček. Bude v růstu semenáčků rozdíl, pokud budou semena z odrůd plodů vyrostlých na... celý příspěvek >
Nově vysazená třešeň, jak o ni pečovat, 3.11.2010
Na neoploceném pozemku mi zajíci vždy ohryžou všechny mladé nechráněné dřeviny, ale spousty malých ptáčnic v rohu zahrady si nikdy ani nevšimli. Zajímalo by mě, zda má někdo podobné zkušenosti, nebo zda to je jen náhoda.
Výber odrody, 2.11.2010
Jakoukoliv interspecifickou odrůdu. Pokud bude bílá, nepůjdou na ni tolik ptáci. Na druhou stranu, dva keříky se dají snadno chránit sítí, takže klidně i modré. Doporučuji si pohlídat dobu dozrávání a nekupovat odrůdy dozrávající ve stejné době.
Tvarovat ořešák?, 1.11.2010
Na jaře ostříhejte a nechte jen jeden výhon. Korunu si udělá sám, vylamujte jen pupeny rašící příliš nízko. Nebojte se a nepouštějte korunu níž než dva metry. Po pár letech se větve začnou vlastní vahou klonit k zemi a s nižší korunou byste měla jen... celý příspěvek >
Výsadba, 31.10.2010
Já přesazuji zakořeněné řízky na finální stanoviště až druhým, někdy i třetím rokem: Jarní výsadba se mi zdá úspěšnější než podzimní.
Choroba meruňky?, 31.10.2010
Na té detailní fotce je meruňka napadena broukem. Jméno neznám, ale ve dřevě vyžírá chodby o průměru 2-3mm. Možná je to důvod proč stromy nemají ovoce.
Kdy zastřihnout ořešák, 29.10.2010
Zrovna u ořešáku to o té stálé výšce koruny neplatí. Mám semenáček ořešáku (asi 25-30 roků), koruna je založená ve výšce dva a půl metrech nad zemí a letos jsem musel dost razantně zkrátit spodní větve, aby se pod ním dalo chodit. Stromy tvořící... celý příspěvek >
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 26.10.2010
Pro letošek už mám zasázeno. Zkrátil jsem jen slabé či nevyzrálé výhony, které při jarním řezu půjdou asi pryč.  Myslím, že pokud má na podzim přesazený stromek nadbytek dřeva v koruně, mohlo by ho to stimulovat k rychlejší tvorbě kořenů ještě... celý příspěvek >
Presadzanie, 23.10.2010
Už od minulého víkendu přesazuji švestky a meruňky. Většinou jsou také olistěné a nevadí to, hlavně je třeba pořádně zalévat.
Okousaný stromek, 23.10.2010
Na jaře se probudí spící pupeny a něco s tím půjde udělat. Teď musíte čekat.
Jak správně ořezat stromy - neznáte dobrou učebnici?, 18.10.2010
Knížky jsou laikovi celkem na nic. Je třeba praxe, praxe a zase praxe. Ideální je soused penzista - většinou přes plot rád poradí a jsou to rady k nezaplacení.
Zapusteny sklenik, 18.10.2010
Bohužel, v tomto nejsem schopen poradit, ale když jsem stavěl sklep (asi 2,2m pod terénem), zjistil jsem že: - jednu zimu byla díra v zemi otevřená, studánka se spodní vodou na podlaze zamrzla ledem silným tak 2cm, ne více. - další zimu byl strop... celý příspěvek >
Jak zorat pole ležící ladem?, 17.10.2010
Já jsem podobný problém s pýrem a velkými bodláky řěšil osetím pozemku vojtěškou. Ta dokáže vytěsnit všechno. První roky jsem ale měl až pět sečí za sezonu. Králíci to nezvládali, museli jsme začít chovat ovce.
Zapěstování korunky u špičáku, 16.10.2010
Pokud máte opravdu dost místa, nechte špičák růst jak chce, jen vyštipujte pupeny rostoucí příliš nízko. Zkusil jsem to u několika stromů (ořech, jabloň, slíva) a vždy si strom udělal korunku sám. Ve všech případech jsem musel vyštipováním pupenů... celý příspěvek >
Jak zorat pole ležící ladem?, 16.10.2010
Takový kousek hlíny nestojí za tu diskuzi. Použijte techniku, kterou máte k dispozici a je to. Já bych použil Vari s radličkovým kypřičem a jako finále brány.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika