|
Begonie a ochlazení, 24.9.2013 O víkendu se má značně ochladit, sice to nebudou teploty pod nulou ale mám starost o všechny balkónovky a hlavně begonie. Do jaké noční teploty vydrží venku v truhlíku pod nástřeškem? |
 |
Melounoviště 2013, 28.8.2013 Letos jsme si se sestrou nasadily melouny roubované a obyčejné.Jelikož vláhy bylo velice málo, úroda je hodně skromná. Za sazenici roubovaného melounu jsem dala 75,- Kč a vyrostl mi jeden jediný meloun o váze 7.5 kg, takže příště už žádný xperiment.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nevěsta hledá ženicha, 25.8.2013  Paní Marie, váš ženich taky letos hledá nevěstu? Rozinka |
 |
Gloxinie, 23.8.2013  Zkuste ji postříkat prostředkem na žravý hmyz. Taky je možné, že jste si to přinesla domů na tořivce. Taky jsem ji měla a vím, že je hodně náchylná na mšice a molice. Letos na výstavě jsem si koupila dvě hlízy gloxinie. Měly být dvoubarevné a nakonec... celý příspěvek > |
 |
Co je to za kaktus?, 20.8.2013  Letos se mi pochlubil květem ale nevím o jaký druh se jedná. |
 |
Napadená orchidej, 15.7.2013 Prosím o radu pro kamarádku. Všechny orchideje, které pěstuje jsou napadené bílými chomáčky a na dotek jsou lepkavé. Co to je za škůdce a jaký je nejlepší postřik na jejich záchranu. Děkuji Marta. |
 |
Orchideje opět kvetou, 24.6.2013  Měla jsem velký problém s puklicí na všech orchidejkách. Bylo to náročné se jich zbavit ale po víc jak roce mi opět kvetou a dělají radost. Jen nevím jak je upravit v květináči, aby se nevyvracely a rostly pěkně rovně. Asi budu potřebovat větší... celý příspěvek > |
 |
Muškáty chřadnou, 19.6.2013 Prosím o radu. Některé sazeničky popínavých muškátů mi začaly odcházet. Jsou jako by bez šťávy, uvadajíicí a pupeny též zasychají. Nevím čím to může být. Zalévám je poldle potřeby, takže nepřelévám. |
 |
Begonie hlíznatá, 11.6.2013 Ulomila se mi větvička begonie při přesazování a tak jsem ji dala na zkoušku do vody a k mému údivu jsem na ní po dvou měsících uviděla kořínky. Myslíte, že do konce sezony stihne vytvořit i hlízu nebo z toho nic nebude? Rozinka |
 |
Meruňka - hniloba, 31.5.2013 Prosím o radu. Máme několik let meruňku a v poslední době vždy když dozrává většina plodů začne hnít a je po úrodě a ostatní co zbydou nemají žádnou chuť. Určitě exituje postřik proti tomu ale nevím kdy se má toto oštření provést, jestli teď... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dřevitá pivoňka - odnožení, 21.5.2013 Máte pravdu, pivoňky jsou noblesy. Máme plnokvětou růžovou dřevitou pivoňku už přes 35 let. Nikdy jsme ji nehnojili a přesto bohatě kvetla. Letos byla osypaná pupeny ale vypadá to, že všechany zaschly. Nevíte čím to bude? V kterém odobí je nejlepší... celý příspěvek > |
 |
Begonie - kroucení listů, 21.5.2013 Prosím o radu. Listy begonie se kroutí. Nikde jsem neobjevila mšice nebo jiné potvory. Čím to asi bude? |
 |
Hořec, 18.5.2013  Jaká půda a stanoviště je nejlepší pro hořec, aby se mu dařilo? Letos mi kvetl poprvé po čtyřech letech a měl jen dva květy. Asi nesnáší ostré sluníčko. Čím se přihnojuje? Díky. Rozinka |
 |
Cibuloviny po odkvětu, 13.5.2013 Prosím o radu jak dlouho mám nechat stonek s listy v zemi od tulipánů, narcisů a hyacintů. Vím, že se na konci června vyrývají ze země a pak v září opět sází pro příští sezonu ale už teď to není moc hezká orasa když začínají uvadat. Uškodilo by to... celý příspěvek > |
 |
Durman, 14.4.2013 Já mám durmany přes zimu ve sklepě a skoro vůbec je nezalévám. Vloni mi přemrzly a už jsem si myslela, že je vyhodím. Na jaře jsem je začala zalévat a obrazily z kořene, takže bych ještě počkala. Zkuste ho dát ven a zalévat, myslím. že ožije. Durman... celý příspěvek > |
 |