|
Příspěvky uživatele - 166.4
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak se jmenuje tato rostlina?, 31.3.2015 Také nevím. Listy připomínají jasmín, ale jasmíny je mají více do špičky a navíc jediný červenavě kvetoucí jasmín má listy úplně jiné. Krom toho jasmín, pokud již vykvete, by měl určitě více než jeden květ. Murraya má listy střídavé a... celý příspěvek > |  | Identifikace rostliny, 28.3.2015 Mám ji na zahradě jako Lonicera fragrantissima. |  |
|  | Prosím o určení rostlin, 14.3.2015 S těmi keři není nutné letos na jaře něco provádět. Nechte je, jak jsou, během vegetačního období je snadno určíte a zhodnotíte jejich zdravotní stav a případný řez provedete příští rok. |  | Plastový sud na dešťovou vodu - životnost?, 22.2.2015 Mám 200 l zelený konický z OBI - stále je prodávají ve stejném provedení - již 7. rok, orginální víko, úmělohmotnou pípu jsem hned první rok vyměnil za kovový kulový ventil, pod ním plastový podstavec, takže vodu napouštím přimo do konve, Stojí... celý příspěvek > |  | Naprostý začátečník - poradíte?, 22.2.2015 Já jsem začínal s "Moderní zahrada" od: Vladimíra Mölzera. Rok vydání 1977, bez barevnych obrázků, jen perokresby, ale 450 stran hutného textu. Od stromů až po zeleninu. Bible zahrádkáře. V antikvariátech ji mají kolem 200 Kč. |  | Prosím o identifikaci květiny, 19.2.2015 Knotovka červená - a je to trvalka. |  | Jaká kvetoucí trvalka do severovýchodního pokoje?, 18.2.2015 Celkem ideální místo pro Eucharis - líbenku. |  | Určení okrasné trávy, 10.2.2015 Také už mám těch trav plné zuby, prohlédl jsem snad každou travičku v Los Angeles a okolí.
Nejpodobnější se mi jeví Muhlenbergia lindheimeri, ale jak píše pan Josef, není to úplně ono...
Tak jsem jim napsal poníženou supliku o laskavé sdělení... celý příspěvek > |  | Pomoc s určením druhů kaktusů, 9.2.2015 Mohl, ale mnohem častěji se prodává běžná Espostoa lanata. Semenáčky bíle vlasatých espostojí jsou těžko rozeznatelné.
|  | Pomoc s určením druhů kaktusů, 9.2.2015 Vlevo Mammillaria hahniana, urostřed rovněž Mammillaria, druh snad až podle květů, vpravo nějaký sloupovitý, asi Espostoa. |  |
|  | Prosím o určení sukulentu, 12.1.2015 Tak když neroste vzpřímeně a nedřevnatí, co třeba obyčejné Sedum reflexum - mírně vytažené nedostatkem světla? |  | Prosím o určení sukulentu, 12.1.2015 Asi nějaký sukuletní starček Senecio, ale podobně rostoucích kytek se spousta... |  | Hoya kerri zežloutlá, zachráním ji?, 4.1.2015 Samostatné listy H. kerri, prodáváné pro svůj srdčitý tvar hlavně na Valetýna sice zakoření, ale nevytvoří nový vegeteční vrchol a tedy ani nerostou. Po kratší či delší době sežloutnou a uhynou stejně jako staré listy na normálně rostoucí... celý příspěvek > |  | Neznámý sběratelský kousek, poradíte?, 2.1.2015 Ta kytka podobná pachiře je Schefflera arboricola, ten opadaný sukulent některý z mnoha druhů rodu Bursera, v mladých palmičkách se nevyznám...
|  | Neznámý sběratelský kousek, poradíte?, 1.1.2015 Xerosicyos pubescens? Chtělo by to fotku listů evet, květů. |  |
 |
|
|
|