|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vadnoucí slivoň Haganta, 10.7.2018 Říznu odpoledne, včera jsem neměl po ruce nůžky ni pilku. Ani rýč, vykopával jsem ji hraběmi.
Teď mě napadá, jestli třeba letošní přírůstky nebyly příliš dlouhé vzhledem k aktuálnímu stavu kořenů, že to neutáhly? Ale měl jsem za to, že přírůstky... celý příspěvek > |  | Vadnoucí slivoň Haganta, 10.7.2018 Ne. Myšleno zemina měla ještě jakž takž nějakou vláhu. Je to na kopci, kde je velmi sucho, takže už jsem letos jednou stromy zalíval. Naštěstí byl při výsadbě do jámy přidán kompost a na podzim kolem stromů zaryt hnůj, takže jakž takž nějaká organika... celý příspěvek > |  |
|  | Řez ovocných stromů, 9.7.2018 Díky, určitě jej příští rok provedu, protože to, co se děje vždy na jaře, je deprimující.
Máte nějaký oblíbený, univerzální? Pěstuji všechny ovocné druhy, ale škůdci mě trápí jen na hrušních, jabloních a slivoních. Něco málo je i na třešních,... celý příspěvek > |  | Řez ovocných stromů, 9.7.2018 Tak obaleči, pilatka či květopas mě nezajímají, ty se na listech a stavu stromu neprojeví.
Jak říkám, spoustu listů mám ohryzaných - na jaře to začíná listohlody a housenkami - nejspíš píďalkami, ačkoli jsem před jejich řáděním zkusil aplikovat... celý příspěvek > |  | Dýním se nedaří, 9.7.2018 Letos jsem narouboval melouny na Centurion (lepší než Sprinter), nicméně rostliny živoří. Jsou celý den na slunci. Na prohnojenou vrstvu zeminy, kde jsem je pěstoval vloni, a moc se jim nedařilo, jsem navezl asi 20cm kvalitní zeminy, hnoje a... celý příspěvek > |  | Ořech zasazený příliš blízko plotu, 29.6.2018 Jestli vám to tak vadí (dle příspěvků ano), pak je namístě, abyste si o tom se sousedem promluvila a zkusila ho požádat, s uvedením svých důvodů, o přemístění ořešáku do větší vzdálenosti od vašeho pozemku. |  | Vadnutí konců výhonů lísek, 28.6.2018  Na obou lískách, co mám na zahradě, vždy každý rok uvadne a zachne několik vrcholů výhonů, různě po keři. Viz. foto. Nevěděl by někdo, čím je to způsobeno? |  | Lze roubovat višeň na třešeň?, 22.6.2018 Jistě. |  | Zúžený kmínek semenáče sekvoje, 21.6.2018 Nemohl. Přehřátím půdy ne. Děje se mi to stejné, na semenáčích borovic a pinií. Vždy dojde v místě krčku k zúžení a nakonec i k uhnití. Není to ani teplem, ani vlhkostí. Dělal jsem mnoho pokusů, v květináčích i ve volné půdě, se zálivkou i se... celý příspěvek > |  | 2018 prvni merunky dozravaji, 21.6.2018 Na mladé meruňce Pinkcot mám doslova 5 meruněk, krásné velké, právě se začínají zabarvovat, jsou teď žluto zelené.
Nicméně za posledních několik dní mi přes noc už 2 upadly (za celé jaro nespadla jediná). Naprosto neporušené, ale nezralé.... celý příspěvek > |  |
|  | Recyklace půdy z pěstování v nádobách, 21.6.2018 Proč řešíte, co se zeminou provedete, když jste ani nezkusil, jak se bude chovat příští roky? Pokud tak mohutně hnojíte, myslíte si, že bude nějak vyčerpaná či degradovaná, že byste v ní nemohl pěstovat příští rok? |  | Jak zvýšit výnosy brambor, 20.6.2018 To žijete v dost hluboké minulosti. Dnes samozřejmě černá novinová barva žádné olovo neobsahuje. |  | Proč mi toto dělá merunka, 19.6.2018 Na této fotce ale není meruňka, nýbrž nějaká slivoň. |  | Choroba na dýni hokaido, 19.6.2018 Naprosto běžná reakce, mně se tak chovají všechny dýně. Většinou udrží pouze jeden až dva plody, ostatní takto shazuje. Pouze okurky, cukety a patizony plodí normálně, větší množství plodů. |  | Co napověděla letošní třešňová sezóna?, 15.6.2018 S jedním tvrzením souhlasit nemůžu - před pár dny jsem si chtěl ověřit, jak to vypadá s tou vrtulí při dřívějším dozrávání, a všechny třešně, které jsem rozpůlil, byly červivé. |  |
 |
|
|
|