|
Předčasné modrání švestek a následný opad plodu, 10.8.2017 Včera byl pan Pultar v naší lokalitě s porostem durancií.
Všecny plody jsou opadané, tmavka je zde všude.
jedná se o kalamitní stav!!!
Zničeno je 95% úrody.
Taková je realita pane Kubáček a žádné účinné postřiky na ni doposud nejsou. |
 |
Špendlíky, 8.8.2017 Pane sadař 82
pokud to není tajné tak kde jste senal stromky špendlíků, které máte na fotkách.
Děkuji moc
Slabiňáková |
 |
|
 |
Nový škůdce na duranciích způsobující masivní předčasný opad plodů, 25.7.2017 Pane Hlavatý a pane Fialo
můžete prosím poradit, která z účinných látek by byla proti tomuto škůdci nejúčinější?
Domnívám se, že ovicid a larvicid nebude účinný, když škůdce zapíchne své kladélko až pod slupku malého plodu durancie. Tam se... celý příspěvek > |
 |
Nový škůdce na duranciích způsobující masivní předčasný opad plodů, 24.7.2017 Dodávám, že nepomáhá Reldan, Mospilan ani Calipso.
Předčasný opad napohled nepoškozených plodů durancií je masivní.
V každé pecce spadlého plodu se nachází housenka.
Pecka je nepoškozena!
Jak a kdy se tam housenka dostala?
O... celý příspěvek > |
 |
Nový škůdce na duranciích způsobující masivní předčasný opad plodů, 24.7.2017  Kdo ví o jakého škůdce se jedná a jaká jsou jeho vývojová stádia a účinná chemická ochrana.
Housenka se nachází v uzavřené pecce plodu durancie viz. foto a vyžírá jeho jádro.
Jana Surá |
 |
Tepelné médium do dvouplášťového kotle, 30.12.2016 Pane Romic,
z jakých důvodů nedoporučujete třeba obyčejnou vodu, která vám při unikání pary nepoškodí zdraví při nadýchání?.
Děkuji
Slabiňák |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016 Nechápu jak to ve Vizovicích dělají, ale mají tu nejhorší slivovicu z celého Valašska.Stopky a listí by do kvasu dal jen šílenec, takže chyba bude někde jinde.
Velmi jednoduše :
Na každý rok si určí výkupní cenu švestek, za kterou je budou... celý příspěvek > |
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 16.12.2016 Kdyby ty značkové kvasinky tolik zvyšovaly kvalitu a výtěžnost pálenky, proč by profesionální lihovar jako R.J. kvasil švestky stále nadivoko?
Spiriferm arom kvasinky jsme dávno testovali přidáním do švestkového kvasu.
Výsledek -... celý příspěvek > |
 |
Zakalená slivovice, 15.12.2016 Zní to až k neuvěření, ale mi na odkalení pomáhá klasické mléko.
12.190
Co to zase vymýšlíte za...
Zeman Vás bude nominovat na nobelovu cenu až zjistí její adresu a sídlo.
Tuk z méka rozpuštěný v pálence způsobí po čase... celý příspěvek > |
 |
Červené marhulky, 15.12.2016 Nic vezlém, ale Kioto není dobrá meruňka.
Mj. vydrží cca. jen 8 let a je po ní! |
 |
|
 |
Pálenka z dýně, 13.12.2016 Jak jste tedy poznal, že jde o druhák? V žádném katalogu jsem mezi slivovicemi nikdy údaj o druháku nečetl, ani nenašel kategorii "výpalkovice". Ale neviděl jsem všechny, pokud Vy ano, hoďte sem, prosím, fotku katalogu s místem koštu,... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z dýně, 13.12.2016 Ostrost destilátu především souvisím s nepřiměřeným použitím cukru, tedy sacharozy,
236.138 PŠ
Prosím vás, co to píšete za nesmysl, že ostrost destilátu způsobuje použitý cukr !
Z čeho se vyrábí vodka, líh... Je... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z dýně, 12.12.2016 Psal jsem jen, že je na mě slivka moc ostrá, to snad o duranciích víte ne?Asi proto, že ji narozdíl od Vás nepiju tak pravidelně:-) V pálenici mi řekli, že nějaké promíchání či zbytky z ostatních kvasů naprosto nehrozí, takže to absolutně neřeším,... celý příspěvek > |
 |
Mokvajúce rezy - čo s tým?, 12.12.2016 Do balzámu to přimýchejte. Bude vám sloužit i na příští sezonu.
A budete mít klid na duši, že jste udělal maximum.
Pokud vám až tak na stromku nezáleží, nechejte to tak. Ono se to nějak samo....., a stromek se s tím sám popere (někdy více,... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z dýně, 12.12.2016 já chci mít svoji originální a je mi srdečně jedno, jestli poteče 5 nebo 10l ze 100l kvasu.
Vy jste teda KAŇOUR, nechtěl bych po vás v pálenici pálit švestky a asi ani nikdo "normální" možná tak nějaký úředník.
Když vám slivovice z... celý příspěvek > |
 |