|
Pneumatické nůžky na větve, 1.9.2013 Trochu bych poopravil své tvrzení. Oddělovač kondenzátu a přimazávání není drahá záležotost. Rozhodně bych to ke komresotu pořídil.
Do pěti centimetrů stříhá Campagnola Star 50, nebo F6.
|
 |
Tvar koruny - štíhlé vřeteno, 1.9.2013 Výhodnější? Jak pro koho. Musíte zajistit bezplevelnost pod stromkem, závlhu v době sucha, ochranu kořenů proti myším a pevnou a trvalou oporu.
To platí obecně pro stromky na slabé podnoži (m9). Silnější podnože jsou méně náročné.
Zakládat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aka odorda hrusky je na tejto fotke?, 31.8.2013 Asi Clappova
V |
 |
Pneumatické nůžky na větve, 29.8.2013 Podívejte se na stránky firmy Campagnola. Mají různě silné kompresory pro různý počet nůžek. Jsou ale benzínové. Je tam i to přimazávání.Podle parametrů si můžete sehnat podobný. Je tam i to přimazávání. Také můžete zkusit firmu Oslavan, která dodává... celý příspěvek > |
 |
Pneumatické nůžky na větve, 24.8.2013 K těm 10 000 střihům. Pokud by se stříhalo v sekundových intervalech, vychází to na 60 střihů za minutu, 3600 za hodinu, tj. 28800 za směnu... |
 |
Pneumatické nůžky na větve, 24.8.2013 V technických věcech se nevyznám. Máme jeden kompresor na 6 nůžek. Nafouká nádobu na 14 atmosfér a když klesne na 10 zase se spustí...
Řízky topolů budou tenké a měkké. Nůžky jistě budou stříhat i při menším tlaku...
Mezi nůžkama a... celý příspěvek > |
 |
Pneumatické nůžky na větve, 20.8.2013 Jo, zkušenosti mám s Felco 70. Pokud máte vyřešený mobilní kompresor a nevadí vám za sebou tahat hadičku, ušetří to spoustu práce.
V |
 |
Cyklus Sametky, 17.8.2013 Dobrý den, mám také trápení se sametkami. Zajímavé je, že v naší uličce někteří jsou pokousaní a někteří ne. Nejsou pokousaní muži, kteří pijí pivo. Nemusí ho být moc, ale Béčka asi sametkám nevoní. Problém je, že já pivo nijak nevyhledávám, tak... celý příspěvek > |
 |
Identifikace rostlin, 10.8.2013 Asi nějaká máta.
V |
 |
Hnojení na list - kdy a čím?, 8.8.2013 Na stránkách firmy Yara jsou doporučení k použití různých kristalonů do kapkových závlah u ovocných stromů podle vegetačního období.
K příspěvku M.V. : Strom si sám nerozhoduje co si z půdy vezme. Prvek musí v půdě být v přijatelné formě. Na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 26.7.2013 U nás je to taky ve skluzu. Zatím jsem ochutnal jen Bejbino, Sakuru, idyl a Strillo. Nejchutnější a zároveň nejrannější byla Sakura.
V |
 |
Višeň ztratila všechny listy, 26.7.2013 S bakteriózama je problém. Na jádrovinách se v poslední době začla plošně objevovat spála růžovitých. Při vhodném počasí dokáže zlikvidovat celé sady během jedné sezóny. Proto se ovocnářům moc nechce vysazovat hrušně...
Pseudomonas syringae se... celý příspěvek > |
 |
Nedostatek vápníku?, 20.7.2013 Zrovna plody bych moc nezakrýval, má-li se do nich vápník dostat.
V |
 |
Napadání malin, 9.7.2013  Zdravím!
Je to ten samýproblém, jen jsem udělal lepší foto.Děkuji za názor, A.S. |
 |
Flekaté listy na okurkách a rajčatech, 30.6.2013  Dobrý den, poprosím o radu o jakou chorobu nebo škůdce se může jednat, případně jaký postřik použít.Jde o list okurky-nakládačky.Zatím takto vypadá jen několik rostlinek.Děkuji. |
 |