|
Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 Nevím v jaké jste lokalitě, ale u nás je potřeba sady spíš vápnit než okyselovat.
V. |
 |
Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 Tekuté hnojivo přechází hned do půdního roztoku. Mělo by být využito dříve, než se vyplaví..
Močůvku můžete nalít na pole na rozmulčovanou slámu a zaorat. Podpoříte tak její rozklad. Na list bych mikrobiálně bohatá organická hnojiva nedával. Je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Biozahrada?, 7.11.2014 Možná se na tom kameni vyhřívá ještěrka, nebo ho osidlují organismy, které by v trávníku neměly šanci. I hrábě by poskytly dočasné útočiště organismům, kteří by je časem zkonzumovali.
V. |
 |
Biozahrada?, 6.11.2014 Co si přečíst něco o ekologické etice. Zjistíte, že antropocentrismus není jediným názorm na svět kolem nás.
V. |
 |
Třešeň Kordia opylování, 6.11.2014 Pěkná tabulka. Ani jsem nevěděl, že už je tolik samosprašných třešní.
Proč ale opylovat samosprašnou třešní?
|
 |
Biozahrada?, 6.11.2014 Zkuste vymyslet alespoň 10 v přírodě zbytečných věcí.
V. |
 |
Vice druhu rajcat vedle sebe - nechtene krizeni?, 4.11.2014 O původní odrůdu nejde. Většinou si ponecháváme semínka nedostupných odrůd, které bývají často F1. Třeba Tomatoberry. Já jsem nic neizoloval. Vyrostly mi rostlinky mající cca 90% znaků Tomatoberry. Už semenáčky byly nezaměnitelné s jinou sortou.... celý příspěvek > |
 |
Jehličnany do zamokřené půdy?, 2.11.2014 Myslím, že borovice podceňujete. V trvalém zamokření roste P.x pseudopumilio. Blatka by měla snést vyšší hladinu spodní vody. Otázka je jestli seženete vhodný ekotyp. Blatka bývá v zahradnictvích často zaměňována s borovicí pyrenejskou. Možná i... celý příspěvek > |
 |
Jehličnany do zamokřené půdy?, 1.11.2014 Pinus x pseudopumilio.
V |
 |
Opět změna podmínek kácení, 1.11.2014 Ještě by mě zajímala úřední definice ovocné dřeviny.
V. |
 |
|
 |
Prodej ovocných stromků, 1.11.2014 Nejistý zdravotní stav a nejasně značené podnože (zejména u cac materiálu).
Používání nevhodných kombinací podnož x odrůda (neselektovaný myrobalán, Juglans nigra ap.)
Zamoření školkařské půdy chorobami a škůdci (nedostatek volné panenské... celý příspěvek > |
 |
Pravokořenné stromy, 31.10.2014 Permakultura je hodně široký pojem, který má s řezáním či neřezáním málo společného.
Zahradnictví má podobně jako výživa a medicína mnoho alternativních odnoží, které se řídí "duchovnem".
V. |
 |
Nevíte, kde narazit na Moravě na mišpule?, 30.10.2014 Jednu ohromnou jsem viděl v Kunštátě pod zámkem.
V. |
 |
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 25.10.2014 V Jaroměři ale zase naprosto ignorují středně vzrůstné podnože. Mají J-TE-E a pak až A2. Takže kdo chce zákrsek, nebo čtvrtkmen na středně bujné podnoži má smůlu. V. |
 |
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 23.10.2014 Můžete tuto Informaci něčím podložit? Je jasné, že v noci se něco prodýchá a přes den vytvoří, ale že by to bylo tak významné se mi nechce věřit.
V. |
 |