|
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 Za poslednych 5 rokov mi na Zap. Slovensku vymrzli marhule v r. 2012 (komplet), 2016(50%) a 2017 (komplet). Ak bude takyto charakter jari pokracovat v dalsich rokoch, bude otazne ci sa tento druh oplati + Monilia k tomu...
Ako ste na tom s... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 Súhlasím že mrazy závisia aj od polohy, ale závisia aj od nadmorskej výšky. Najnižšia teplota túto zimu bola na Slovensku na Orave. Orava má nadmorskú výšku vyššiu ako horné Považie kde bývam ja.U nás bolo -26 stupňov, na Orave to bolo okolo -35.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.5.2017 Má niekto skúsenosti s odrodami Hargrand, Harlayne a Darina? Je ich tiež treba postrekovať proti moníliovému úžehu? Jano |
 |
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017 Ak budú takéto zimy ako bola táto posledná tak broskyne a nektarinky by som sadiť neodporúčal. Tento ovocný druh je veľmi náchylný na mráz v dreve, teploty pod - 25 stupňov nezvláda. A to mám nadmorskú výšku len 310 m.n.m. Jano |
 |
Bujný výhon u málo rostoucích vřeten, 26.3.2017 Máte veľmi pekný stromček Gabrovskej pán Votrubec a aj vám pekne zarodil už v treťom roku, akú odrodu máte ako opelovača ku Gabrovskej? |
 |
Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 2.3.2017 Je Favorita Morettini 3 dobre odlučitelná od kôstky? Asi koľko dní pred Redhavenom dozrieva? |
 |
Broskvová sezóna 2011, 27.11.2016 Panko na to podla mna doplaca ale nedoplati... sortiment dovaza netradicny to mu zabespecuje predaj ked uz nema Limbach... No ja som si uz povedal ze tiez uz nie... Ale za farclo by som tie reci zniesol ;) |
 |
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 27.11.2016 Klivia a Limbach drahsi raz tak ale zatial ma nesklamali... No teta z Limbachu hovorila ze je to zarucena kvalita stromcek bol max meter vysoky ale posobil zdrabo a tie listy boli obrovske okruhle uvidime co to prinese... Daka dalsia specialita? ... celý příspěvek > |
 |
Broskvová sezóna 2011, 27.11.2016 No v klivii mi ten "prijemny" panko povedal ze neskore marhule congat atd tuto jesen a dalsiu jar nebude mat. Zasielkam moc nedoverujem asi na jar skocim do Rakuska tu za hranice odtial skoro vsetko kupuje... Na zahrade mam aj vseptembri dost slnka... celý příspěvek > |
 |
Broskvová sezóna 2011, 26.11.2016 Rozhodnem lokalita ma zahadny vplyv.
A ktora ma najvacsie plody? Obrie s dostatocnou kvalitou?
Predajcovia toho napisu...
Dakujem Juraj |
 |
|
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016 Tento text patrí k obrázkom ktoré som zadal dnes o 17,47 h.(s textom mi to nejako zahaprovalo-takže ten teraz): Pán Rábek, jedna skúsenosť z mojej záhrady. Na fotkách je 10-ročný Jonagored na MM-106 s veľkou korunou, jej výška je asi 4,5m, šírka 4m.... celý příspěvek > |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016  Text doplním, prosím zatiaľ bez reakcí |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016 Môžete uviesť, prečo chcete mať z jablone (je jedno či je to Rubín alebo hocičo iné) vysokokmeň? Predpokladám že ak si človek dobrovoľne sťaží takmer všetky agrotechnické úkony (rez, postrek, prebierku, oberanie) a odsúdi sám seba na rebríkovú... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 5.6.2016 Vošky sú po Mospilane kaput, ale mravce uz začali makať na prenesení ďalšej generácie. Keďže nechcem používať chémiu na vošky á 1 týždeň, dal som dnes lepové pásy na kmene takmer všetkých stromov. Trvalo mi to niekoľko hodín. Dúfam že Ferdovia sa... celý příspěvek > |
 |