|
Příspěvky uživatele - 157.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sušení ovoce, 23.8.2019 Loni jsem švestky na slunci nasušil naprosto v pohodě. Proti mouchám jsem použil starou záclonu přehozenou přes plechy se švestkama.
Dřív jsem je sušil v pootevřené troubě na cca 50°. Žádná piplačka a starosti - až se usušily, tak se vytáhly. |  | Rozestupy mezi rostlinami, 19.8.2019 V první řadě bych se zeptal souseda, co si o tom myslí, a podle toho pak postupoval. Mně by třeba prorůstání nevadilo, nemám nejmenší problém prorůstající keře jednou ročně zastřihnout, ale jsou lidé, kteří jsou na toto alergičtí... |  |
|  | Prokletá monilie, 18.8.2019 Ale houby vytočit , to vůbec, nevidím důvod. Je mi jasné, že používáte postřiky, takže to chápu jako příčinu, proč vás netrápí choroby či škůdci jako mnohé z nás. Ani nejsem nějaký zarytý odpůrce chemického ošetření, pouze se jej snažím... celý příspěvek > |  | Prokletá monilie, 18.8.2019 Čím to je... řekl bych, že tím, že mnoho z nás nestříká broskvoně ani slivoně na rozdíl od vás ŽÁDNÝM fungicidem proti monilii. |  | Odrůda Admiral, 11.8.2019  Dal jsem na doporučení, Admirál jsem zasadil ve 2 kusech. Nevím, jestli si můžu pískat, ale bez jakéhokoli ošetření první plod vypadá zcela bezchybně. Snad to tak bude i v budoucnu... |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 21.4.2019 Prý... myslím, že Izraelci jsou jiného názoru. |  | Akvaponický skleník. 10 x vyšší úroda, 29.12.2018 Na vašem místě bych si naopak položil otázku, co je prokazatelně závadné. A jaké potíže vám to způsobí, tzn. zda to má vůbec smysl řešit. |  | Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 16.9.2018 Však jsme oba ve shodě. Co se týká stavebního úřadu, tak právě s ním jsem jednal o zřízení plotu na orné půdě (při výsadbě sadu na zatravněném pozemku, kvůli okusu srnami), takže jen popisuji to, jak se na to stavební úřad dívá a jaké mi dal... celý příspěvek > |  | Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 16.9.2018 Není to přesné - stavebnímu úřadu je většinou fuk, jestli máte mimo zastavěné území oplocení. Regule obce se dle mých zkušeností týkají pouze intravilánu, takže ani typ a tvar plotu mimo zastavěné území vám neomezí. Největší překážkou je zákon, který... celý příspěvek > |  | Lis na ovoce, 15.9.2018 Tak proč si nepořídíte běžný lis na ovoce se šroubem zvrchu? Já tak lisuji mošt pravidelně a nemám s tím žádný problém. |  |
|  | "Poloautomatické" zavlažování zeleniny ze sudu, 15.9.2018 Zkoušel jsem asi 10m hadici samospádem z té IBC nádrže, do které jsem udělal dírky. Jak už jsem popsal, moc to nefunguje. Nějaké voda vyteče prvními dírkami, ale čím jich je víc, tak k těm zadnějším se nedostává. U hadice je navíc problém v... celý příspěvek > |  | Suchu odolnější zelenina, 23.8.2018 Ve městech je to prasárna, tam téměř nikdo nemá studnu a kropí trávníky vodou pitnou. Na vesnicích mají lidi většinu studnu s vodou užitkovou, takže v kropení trávníku až takový problém nevidím, nicméně nikdo to tu stejně nedělá. |  | Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 23.8.2018 Viděl jsem v alejích (tuším, že za Hradcem) hodně oschlé vzrostlé ořešáky. Proto to píšu. Ne, že by někdo strom nenavrtal a něco nenalil, ale proto, že je možnost, že chemikálie nepůsobila zamýšleným způsobem (i díky vymytí) a že listí usychá kvůli... celý příspěvek > |  | Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 23.8.2018  Nechci polemizovat o přirozenosti děr či použití chemie a její účinnosti.
Ale... třeba chemie vůbec použita zatím nebyla? Nemůže být výsledný stav vašeho stromu pouze důsledkem letošního 2týdenního extrémně teplého počasí a sucha? V srpnu už jsem... celý příspěvek > |  | Výroba bokashi kompostu na zahradě, 20.8.2018 1. Zřejmě je tento způsob kompostování docela finančně náročný, navíc výsledný produkt nelze jen tak použít k rostlinám, ale musí se s ním dál pracovat. Neznám nikoho, kdo by toto provozoval, zřejmě to takový zázrak není, aby se to vyplatilo oproti... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|