|
Jahody Karmen - jaký rozestup?, 3.6.2015 este upresnim, ze okopavanim sa mysli prevzdusnovanie trojzubcom. Neosetrovany porast je v nekyprenej, prakticky uslapanej pode, co vzhlaom na jej ilovitejsi charakter je dost prekvapujuce. |
 |
Jahody Karmen - jaký rozestup?, 3.6.2015 Zdravim.
Ukazuje sa, ze Karmen su dost citlive na prilisne teplo/prisusok. Mam kusok zasadeny v holej pode bez nastielky, a hoci po nedavnych vydatnych dazdoch to kvoli slimakom bola vyhoda, dnes tie jahody pomaly odchadzaju. Odumieraju podobne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Biobit, Madex, 22.5.2015 Biocont Laboratory. Ale vopred upozornujem, ze danou za ekologicku neskodnost je nizka blbuvzdornost. Neda sa dosiahnut dobrych vysledkov bez viacnasobneho opakovaneho postreku s periodou cca 7 dni. Madex je ucinnejsi nez Biobit, no da sa kupit len v... celý příspěvek > |
 |
Postrek z rastlinnych vyluhov, 6.3.2015 A... Prave som si spomenul. Boli to palive papricky. Kazdy rok ich u nas jeden rodinny prislusnik pestuje, pricom to v danom mnozstve (desiatky rastlin) k nicomu nie je, tak aspon konecne mozno k niecomu posluzia :-) |
 |
Postrek z rastlinnych vyluhov, 6.3.2015 Pred par mesiacmi som tu na fore cital jeden prispevok od nejakeho pana, ktory popisoval svoje skusenosti s rastlinnymi vyluhmi pri ochrane rastlin v zahrade. Pamatam si matne, ze dava 5 palic cesnaku na barel vody a pisal este o niecom inom, co tiez... celý příspěvek > |
 |
Chovani vlastnich opylovacu - samotarske vcely (mason bees), 15.2.2015 Myslim ze pan 195.22 nemal na mysli import z inych krajin, skor nakup v Troubsku alebo podobnej ustanovizni. V beznych podmienkach je to ale hlupost, staci im vytvorit podobny domcek ako na obrazku a oni sa nastahuju same. Podobny domcek z prirodnych... celý příspěvek > |
 |
Chovani vlastnich opylovacu - samotarske vcely (mason bees), 15.2.2015 Z akej dreviny su tie dute konariky? |
 |
Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 14.2.2015 V mojich podmienkach (ilovitohlinita poda - luzna poda glejova, okoiie Trnavy) ma GF677 sused uz asi 5 rokov. Ma tak urobene stihle vreteno a to uz ma viac nez 3m na vysku, asi aj 4m. Stromy na GF677 rastu silnejsie nez na bros. semenaci, maju krasne... celý příspěvek > |
 |
Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 14.2.2015 Ono aj GF677 je broskynomandla a s ilovitou podou sa dokaze velmi dobre vysporiadat. Je pravda, ze sa pise, ze mandla sa hodi do lahkych, az piescitych pod s vyssim obsahom vapna, ale potom je dost zaujimave, ze skrizenim mandle a broskyne, ktore obe... celý příspěvek > |
 |
Jiná podnož než myrobalán, 14.2.2015 Ked nechcete vysokokmene, tak potom radsej volte St. Julien A. |
 |
|
 |
Jiná podnož než myrobalán, 12.2.2015 Zavisi aj od typu myrobalanu. Ak sa nahodou podari cervenolisty MY-KL-A, tak ten rastie aj o 30% slabsie nez semenac. |
 |
Jiná podnož než myrobalán, 12.2.2015 Prave pozeram Blazek: Pestujeme slivone a tam je pre sem. myrobalan odporucany spon 7x5m. Moje 20-rocne Stanley na myrobalane maju priemer koruny okolo 5m. Keby boli v spone 4x4, tak by boli prilis nahustene. Celkovy vzrast zavisi aj od nastepenej... celý příspěvek > |
 |
Jiná podnož než myrobalán, 11.2.2015 Samozrejme, broskynove semenace tu nema zmysel pestovat, po par rokoch odidu na chlorozu. Okrem ilovitej pody je tu totiz aj vysoky obsah vapna. Broskyniam sa tu dari na St. Juliene, ale ovela lepsie na GF677. To je pre mna hotovy zazrak. Marhule mam... celý příspěvek > |
 |
Jiná podnož než myrobalán, 11.2.2015 Zdravim. Ja mam na zahrade luznu podu glejovu, s vysokym podielom ilu, podla BPEJ je to ilovitohlinita poda. V spodnych vrstvach je to ale cisty sivy il. Mam tri slivky Stanley na myrobalane uz asi 20 rokov a prosperuju velmi dobre. Podla mna je... celý příspěvek > |
 |
Mikrodatelina, 8.2.2015 Zdravim.
Mate niekto skusenosti s travnymi smesami s mikrodatelinou? Napr. Ecolawn od DFL alebo Baby grass od AROSu. Chcem to do uzitkovej zahrady na chodniky medzi zahonmi. Tie chodniky budu miestami aj len 40 cm uzke, na jeden zaber kosacky,... celý příspěvek > |
 |