|
Voda v tlakové nádrži, 20.1.2011 já bych nejdříve zkusil změřit tlak a případně se pokusit dofouknout a tím vodu vytlačit. Pokud to nepůjde, protože vzduch uniká, pak je vak děravý a je ho třeba vyměnit. Přitom se také případně vniklá voda nad vak vylije.
F.O. |
 |
Zamena reznej supravy, 26.12.2010 lišta 38cm byla v dodávána jako základní výbava MS361. Já jsem si ji nechal zkompletovat s lištou 40cm a dokoupil jsem lištu 50cm.Lištu 38cm 3/8 a1.6 mm lze použít. Je třeba, aby Váš přítel řetězy vzal do Stihl servisu, ať mu k tomu prodají lištu. Na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 26.12.2010 Tento příspěvek byl reakcí na příspěvek ARB.
Obecně to vidím tak, že dobře nabroušený řetěz bude řezat lépe než špatně nabroušený a je jedno zda bruskou, nebo pilníkem. Tady přece šlo o to, že se v případě brusky 2500 jedná o kopii profi brusky... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 26.12.2010 Buďte rád, že jste se strefil právě do takovéhoto bezchybného kusu. Já jsem takové štěstí neměl, nebo možná mám přísnější kriteria. Důležité ale je, že Vy bez úprav a já po dříve uvedených úpravách jsme spokojeni.
Ke kotouči. Můj... celý příspěvek > |
 |
Jak naložit maso na uzení, 18.12.2010 Plně souhlasím. Navíc starší vejce mají větší vzduchovou bublinu.
F.O. |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 18.12.2010 Mě se to jevilo také tak. Bylo ale volné pouzdro v tělese ramene. To znamená, že čep měl v pouzdře vůli odpovídající, ale pouzdro nebylo naražené, nýbrž volné. Podíval bych sa na to ještě jednou. Nebo čep rovnou vyrazit- je na jedné straně rýhován a... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 18.12.2010 U mého kusu byla vůle mezi pouzdry, ve kterých je uložen čep. kolum kterého se otáčí kyvné rameno s motorem a brusným kotoučem. Tato vůle nezajišťovala přesné vedené brusného kotouče, bylo možno s ním lekce pohybovat do strany. Místo, kde se vůle... celý příspěvek > |
 |
Kysané zelí, 16.12.2010 My dáváme jen sůl a kmín. Soli cca 15dkg/10kg. Považuji za nejdůležitější zelí dobře udusat, až pustí vodu. Děláme to tak, že manželka si oblékne vlněné fusekle a na ně PE sáčky a šlape a šlape, až zelí zesklovatí, pak se přendá do sudu. Dříve se to... celý příspěvek > |
 |
Kysané zelí, 16.12.2010 Normálně, když zelí kvasí, odchází vznikající kysličník uhličitý, který vyplní celý prostor nad zelím. Vodní uzávěr může fungovat jen při stálé teplotě. Pokud je nad zelím dost velký prostor, schlazením se plyny smrští a na jejich místo se natlačí... celý příspěvek > |
 |
Vadí zelí teplota kolem 0 stupnu celsia?, 14.12.2010 Nám se to také jednou stalo, příčinu vidím v zelí. Tenkrát se to stalo všem mým známým, kteří koupili zelí od stejného sedláka jako my. Vyřešili jsme to tak, že jsme koupili nové - jěště bylo k dostání- a naložili do jiného sudu. Pokažené jsme pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vadí zelí teplota kolem 0 stupnu celsia?, 13.12.2010 My necháváme na chalupě zelí ve sklepě, kde nemrzne, ale teplota v zimě klesne 2-4°C. Zelí musí být dost vykvašené (10-14 dní v teple). My jsme nyní dojedli zbytek zelí naloženého na podzim 2009. Zbytek jsme dali do lahve a lednice, abychom... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 23.11.2010 Bruska Oregon je také vyrobena v Číně. Já se domnívám, že Guede 2500 je vyrobena z odlitků, odlitých na formě, na které byl již odlit povolený počet kusů. Proto ty větší přetoky. Nemyslím si, že opilování přetoků je až tolik práce. Zabralo to cca... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 23.11.2010 Asi jste nepochopil, že ostranění much, které jsem uvedl se z této brusky stala plně profi bruska totožná s s bruskami, jejichž cena je více než 10000 Kč.
Vaše bruska vždy zůstane jen hobby se všemi nectnostmi hobby brusek.
Pro Vás je bruska z... celý příspěvek > |
 |
Jak dostat sůl z 6M Cu trubičky?, 22.11.2010 Já bych tak tenkou trubičku neplnil vůbec. Nevím na jaký průněr jste to vinul, ale myslím si že při tloušťce stěny 1 mm (o6x1) by to neměl být problém.
Pokud by bylo nutné tribičku naplnit volil bych neco vytavitelného, např. kalafunu, Tumpetáři... celý příspěvek > |
 |
Zprovoznění čepadla Al-ko Jet 601, 19.10.2010 Zkusil bych jestli není v koši přilepená klapka.
F.O. |
 |