Příspěvky uživatele - 72.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Koupe hadice 3/4 na zahradu, 3.4.2011
Totiž žádná hadice by neměla být dlouho na slunci. Gumová zteří, plastová změkne a pokud je v ní tlak tak se nafoukne. Snad jen gardena stříbrná by mohla vydržet. Doporučuji, když již hadice na slunci zůstane, nechat jeden konec otevřený, aby mohla... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 23.2.2011
Teploty 120 a 130°C jsem uvedl pro ilustraci, jaký tlak v mezilášti musí být peo dosažení teploty vody. Tato teplota má vliv na předávaný výkon, který může být užitečný pro rychlé dosažení teploty cca 50°C. F.O.
V jakém případě bude čerpadlo dělat větší práci?, 20.2.2011
Promiňte, ale otázka byla na práci čerpadla, nepochopil jsem z toho, že se mu jedná o průtok. Pokud se týká o spotřeby elektriky, tak se mýlíte, spotřeba bude skoro stejná, malá čerpadla mají mizernou účinnost skoro stejnou v celém pracovním... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 20.2.2011
Výhoda vody je v lepším přestupu tepla. Domnívám se. že by měla stačit teplota vody v plášti 120°C. Tomu odpovídá přetlak 1Bar. Pokud by byla potřeba teplota 130°C, pak je potřeba přetlak 1,7Bar. Pojistný ventil bych volil závažový, jako u... celý příspěvek >
V jakém případě bude čerpadlo dělat větší práci?, 19.2.2011
Většina odstředivých čerpadel má nejmenší příkon při uzavřeném výtlaku, tedy nulovém průtoku a naopak. Pokud je problém s přetěžováním motoru, pak považuji za nejjednodušší osadit do výtlaku armaturu a na ní průtok seškrtit tak, aby motor nebyl... celý příspěvek >
Kdo vlastní destilační přístroj Medienka s olejovou náplní?, 6.2.2011
Nevidím v čem bych si měl dle Vás odporovat. V prvním případě byla tělesa dvě a zapojená na stejné napětí. V druhém případě byla tělesa tři. Zatímco jedno bylo na 230V, na serii tří těles jsem přivedl napětí 400V, aby se z toho nějaký výkon dostal.... celý příspěvek >
Spočtěte si to znovu. Dle mě: Při zapojení 6kW tělesa do hvězdy je na jednom tělese 230V. Při výkonu jedné větve 2kW má tato odpor 25,5Ohm. Zapojím li tato tělesa za sebou, bude celkový odpor 3x25,5=77,5Ohm. Proud při napětí na této serii těles... celý příspěvek >
Pozor. Výkon neklesna 2x, nýbtž 4x. Při zapojení za sebou klesne proud na polovinu a napětí na jedno tělese také na polovinu. 0,2x0,2=0,25. F.O.
Kdo vlastní destilační přístroj Medienka s olejovou náplní?, 2.2.2011
Nejedná se jen o typ otopného tělesa, ale také o to jak jsou vytvořeny podmínky pro odvod tepla. To znamená jaké proudění ohřívané kapaliny se v okolí otopného tělesa vyvtoří. Pokud bude otopné těleso uloženo v těsném prostoru o malé výšce nad... celý příspěvek >
Problem Dolmar 420, 27.1.2011
Mě na tom jevu zarazila plynulost a rovnoměrnost zvyšování otáček. Otáčky rostly tak jinak, než když se při seřizování karburátoru plynule přivírá tryska L a také konečné otáčky by byly jistě podstatně vyšší. Spíše to vypadalo, jako kdyby se pomalu... celý příspěvek >
Jěště k tomu podotýkám, že jsem měl namíchanou směs z benzinu se stabilizátorem paliva B&S, který používám do navijáku. Pokud něco zjistíze a dáte vědět, budu rád. F.O.
Mě to udělala také. Když jsem řezal bylo slyšet nové zvuky, které se jevily jakoby pocházely od zavzdušňovacího ventilku palivové nádrže. Takové lupání. Sledoval jsem to, ale pila šla normálně, tak jsem řezal s tím, že se na to pak podívám. Po další... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 25.1.2011
Jak jsem výše psal o topném oleji, jedná se o TK150. Údaje výrobce: "Kalící olej určený pro termální (horké) kalení při teplotě lázně do 150 °C. Kalení probíhá v oleji zahřátém na danou teplotu. Minimalizuje vnitřní pnutí, snižuje a řídí... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 24.1.2011
Vhodná olejová tělěes najdete zde. F.O.
Destilační přístroj, 24.1.2011
K olejovému ohřevu. Řešil jsem ohhřev forem olejem (a chlazení vodou). Při řešení jsem vycházel z podkladů výrobce topných těles ETA Hlinsko. Je rozdíl v topných tělesech pro vodu a olej. Liší se hustotou tepelného toku. Pro olej je samozřejmě nižší,... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika