|
Příspěvky uživatele - 248.202
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pomoc s identifikací, 2.5.2024 Když ji nebudete mít kam dát, tak si aspoň seberte semena... Třeba do příštího roku nějaké místo objevíte... A tipla bych, že venku nebude tak robustní, jako na nynějším místě. Lída |  | Ptáčci v krmítku, 30.11.2016 Nebojte, přiletí. Ti moji jak na zahrádce, tak na okně doma v kuchyni si dají občas pauzu (i dva, tři, čtyři dny) a nevím proč. Kočka jim nevadí, ta sedí kolikrát dole třeba dva metry od krmítka, nažraná dokulata je pozoruje a oni si nahoře vesele... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 23.11.2016 Co budete používat dál místo Syllitu? Už není k sehnání a tady na "zahradě" doporučovaný slovenský se stejnou účinnou látkou v ČR také není . Lída |  | Zasilková zahranictví, 21.11.2016 Neříkal p.Zíbal, jestli budou prodávat zjara nebo až příští podzim -pokud vůbec? (to by mne mrzelo )... Lída |  | Co to je za strom?, 21.11.2016 Má to nějaké plody? nebo jak ten strom vypadá? není se moc čeho při hledání chytit... A přece nějaká potvora nevyžere stejně dva listy, každý jinde Lída |  | Kdo poradí co je to za květinu, 17.11.2016 Pokud to kvete zjara (podle holé krajiny), tak tipuji mandloň nebo lýkovec. Pokud později, mohla by to být i třemdava. Lída |  | Co to je za strom?, 14.11.2016 Nebyly tam na zemi nějaké plody? Nemohl by to být nějaký dub? V životě jsem takový list neviděla... Lída |  | Starší jabloň, 14.11.2016 Pokud budete sázet znovu jádrovinu na stejné místo, udělejte dostatečně velkou jámu (já dělala u broskve, po které jsem dávala nektarinku 1x1x0.7m) a vyměňte v ní zeminu. ... celý příspěvek > |  | Starší jabloň, 13.11.2016 Vzhledm k tomu, že je strom zřejmě roky nijak neošetřovaný a dožívá, vysadila bych někam na jiné místo novou jabloň a tuhle bych nechala, než mladá začne trochu víc plodit. Lída |  | Šeřík velkokvětý, 13.11.2016 Na to, aby po řezu další rok kvetl, je důležitější doba řezu (po odkvětu), než hloubka řezu. Musí stihnout nasadit květné pupeny. Lída |  |
|  | Brunnera, 12.11.2016  Ještě jedna méně známá trvalka je fajn do stínu (a všude, kde není zrovna úpal) a to je Waldsteinia . Má žluté kvítky jako mochna, je stálezelená a dost se rozrůstá. Porůstá pěkně zem pod keři, pokud píchnete výhonek, zakoření. Ale pokud překáží,... celý příspěvek > |  | Brunnera, 12.11.2016 Ano, brunneru mám, roste mi ve stínu za cypřiškem, kolem má ještě pustoryl, mahonii a ryngli , takže stín opravdu snese dobře. Dostala jsem malou rostlinku od jedné paní v ulici, kterou chodím na zahrádku. Mám tu obyčejnou se zelenými listy, existuje... celý příspěvek > |  | Hrusen vs. jalovec, 7.11.2016 Že by hostitelem byly i tůje, nevěřím. Lidé si tůje, jalovce a cypřišky dost pletou, prostě to jsou jehličnany. A těmhle "odborným" pořadům moc nevěřím, pokud tam nemluví nějaký opravdu fundovaný odborník. Ale "hřbitovní ploty" také nemusím. ... celý příspěvek > |  | Hrusen vs. jalovec, 6.11.2016 Je to trošku jinak. Ony jalovce J.communis a J.nana mohou být mezihostiteli rzi, ale není to rez hrušňová (G.sabinae). Viz stránku. Lída
|  | Lišajníky a machy na ovocných drevinách, 6.11.2016 Na ostatní fotky jsem nekoukala, ale můj názor je, že mechy a lišejníky stromům a keřům přímo neškodí. Jen se v nich mohou zdržovat různé potvůrky, jak užitečné, tak škodlivé. Na rybízu a angreštu se v míře jako na přiložené fotce vyskytují proto, že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|