|
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 20.10.2016 V hotovém destilátu už nevzniká. Skladovat lihovinu v tmavé láhvi nemá smysl. Vznikl by možná v kvasu na světle.
V tom druhém odkaze se o tom píše. Ale uznávám, že hlavním prekurzorem vzniku etylkarbamátu to není.
P.S. Kontakt... celý příspěvek > |
|
Tatratea jak na to?, 20.10.2016 Ano, to je zásadní věc v likérnictví. Používat výše popsaný "Likérnický sirup"!
Rafael. |
|
|
|
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 20.10.2016 Pane Vysloužile, nemůžu to pdf najít...
*
I když nerad musím se EU omluvit. Ta je v tom nevinně a tak to dopadá když je někdo "papežštější než papež".
Taktéž se omlouvám čtenářům za chybnou interpretaci.
*
Celá ta věc s etylkarbamátem se má... celý příspěvek > |
|
Bedla červenající?, 19.10.2016 Jenže jsem už bedlu hodně dlouho nikde nepotkal. A dnes taková nadílka...
Šli jsme si jen pro "pár pýchavek a václavek"..
*
A ty brambory, obiloviny apod., normálně, pokud nejste soběstačný zemědělec konzumujete a ani o tom nevíte.
Rafael. |
|
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara, 19.10.2016 O stárnutí lutru jsem psal jen v souvisti s tradiční výrobou Calvadosu ve Francii.
Jinak o prospěšnosti jeho ležení nic víc nevim. Jen, že na škodu to v žádném případě není - prakticky vyzkoušeno. Třeba i pár let ho běžně skladuji.
*
Co se týká... celý příspěvek > |
|
Bedla červenající?, 19.10.2016 Při umělém osvětlení jde to s levnými přístroji těžce. Tak ještě jeden pokus za který se už předem omlouvám. Lépe už to nedokážu.
*
A už se to smaží, vaří a poslední zbytky se dokrajují...
*
Kdyby se delší dobu neozval, tak pozor na... celý příspěvek > |
|
Bedla červenající?, 19.10.2016 Dnes jsme zjistili velký výskyt těchto hub ve smíšeném lese. Máte s nimi někdo nějaké negativní zkušenosti?
Poslední dobou se totiž objevují názory, že se už nejedná o houbu jedlou a chutnou, ale těžko stravitelnou a u alergických jedinců... celý příspěvek > |
|