|
Produkce nutrifikačních bakterií, 7.6.2016 Skuste to, ale nech je to v tme a nech to ma dostatok kyslika (intenzivne prebublavanie). Potlacite tym anaerobne bakterie.Dajte tam aj nejake medium - spongie? Z filtru uz poznate ako vypadaju tie spravne bakterie... aj podla cuchu sa daju... celý příspěvek > |
 |
Jezírko přes 200 m3, 6.6.2016 Do vacsej hlbky sa daju pouzit ponorne rastliny, pripadne plavajuce ostrovy. Skusil by som leknicu, po cesky stulik. Na rozdiel od lekien je to skor filtracna rastlina. Niekto odporucal japonsky druh. Hodi sa do velkych hlbok. |
 |
|
 |
Produkce nutrifikačních bakterií, 6.6.2016 No, ja som pocul iny nazor. Vraj staci zoskrabat v zahradke za maly kyblik zeminy, nie uplne z povrchu, ale par cm pod... a hodit do jazierka. Je pravda, ze tam dostanete aj nejake ziviny, zeminu a milion dalsich druhov bakterii, hub a co ja viem... celý příspěvek > |
 |
Plevel v nově založeném trávníku - půjde s tím, 26.5.2016 Kompostom zanesiete do travy burinu. Zrovnajte radsej pieskom ale postupne na mnohokrat. |
 |
Jak zbavit trávník plevele?, 20.5.2016 Kupit 50 nozov z hliniku priborovych tupych. nahnat cele "muzstvo" mladsich ziakov na ihrisko (pripadne aj starsich, aj B-cko, C-cko a hosti) a vyhlasit sutaz, kto vyryje najviac pampelisiek. |
 |
Skimmer pro malé jezírko, 19.5.2016 Ak by cerpadlo slapalo na normalny (nie tlakovy) filter, ake cerpadlo a aky skimmer by ste odporucali na 5 m3? |
 |
Vodnář Systém, 18.5.2016 Ja neodsudzujem pouzivanie pesticidov. Ale ani ich nechvalim. Ak postupujete podla navodu, bude vsetko ok.
Co sa tyka paralenu a kremov na opalovanie, tu by som nezrovnaval. Farmaceuticke pripravky podliehaju predsa len prisnejsim kriteriam ako... celý příspěvek > |
 |
Vodnář Systém, 17.5.2016 ...su to herbicidy pouzivane aj na poliach na potlacenie jednoklicnych rastlin - trav. Mimo to aj na boj s vlaknitou riasou. Kosatce maju smolu, ze su jednoklicne a preto citlive na tieto herbicidy. To, ze doslo k tak dramatickemu obratu, svedci, ze... celý příspěvek > |
 |
Čím dezinfikujete nůžky?, 16.5.2016 mlieko z vapna |
 |
Nejchutnější rajčata, 11.5.2016 Ja som bol trosinku sklamany. Su to nezvykle sladke rajciny, ale je otazka, ci chcete nezvycajne sladke... Mam radsej, ak je sladkost mensia a sprevadzana silnou vonou a typickou rajcinovou chutou... Ideal je chut a vona na ktoru si matne spominam... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prumer otvoru pro kapkovou zavlahu, 9.5.2016 Pri malom prietoku v dierach by mal byt tlak v celom systeme stabilny, a to aj v pripade dlhej hadice. Ja by som diery nevrtal, casom sa mozu zaniest riasami. Skor by som si zadovazil kvapkace, ktore sa daju dobre vycistit. Su aj take, ze sa da... celý příspěvek > |
 |
Jak rozmnožit keřový rybíz, 5.5.2016 ..staci ohnut konarik k zemi a zasypat zeminou, po case zakoreni |
 |
Choroba sazenic rajčat?, 28.4.2016 su krasne, nic im nechyba |
 |
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Mne raz dokazalo riadne zalomcovat, ked mi vymrzli zasadene rajciny. Dnes to berem viac s pokorou a som rad, ak preziju rastliny co mam z zahradke, ako to ci bude v tomto roku uroda. Ak uroda nebude, viem sa s tym lahko vyrovnat. Mam vacsiu obavu z... celý příspěvek > |
 |
Tlaková vs beztlaková filtrace, 25.4.2016 ...to je ta, kde sa NEPOUZIVA tlakovy filter, ale pouziva sa iny typ filtra beztlakovy |
 |