Příspěvky uživatele - 153.9

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jabloňová stěna, 4.5.2010
Pro pana Šichtance: Pokud jste v 500m a chcete mít nejnižší větve níže než 50 cm, mohl byste mít v zimě problémy se sněhem. Když ho napadne okolo 1m, nahoře se ještě udělá pevný škraloup a pak to celé pomalu klesá díky odtávání zespodu, obvykle... celý příspěvek >
Úvazek roubu, 2.4.2010
Hlavně si nic nedělejte z toho, že řez neprovedete jedním řezem. Roubuji už 20 let (i když ne moc) a většinu řezů musím opravovat. Procento úspěšnosti ujmutí mám okolo 95%. Řezné rány k sobě přilehnou po stažení pružnou páskou (Někdy používám i... celý příspěvek >
Odrůdy Vitos a Beforest, 1.4.2010
Vitos by měl být odolný proti strupovitosti jako náhrada za Fantaziji a Beforest je starší velmi dobré jablíčko - pokud zrovna všechny plody na stromě seshnijí právě kvůli vzpomínané strupovitosti. Takže googlit, googlit, googlit. (Bart)
Výška stromu, 18.12.2009
Kvůli jaké zvěři? Jestli máte na mysli srnčí, tak tam vám ani polokmen nepomůže, musíte jít nad 1,5 m. Za pokus by možná stálo udělat si následující stromky: vzrůstná podnož. asi v jednom metru brzdící vložka málo vzrůstné podnože a ve 150 cm pak... celý příspěvek >
Jakou jabloň?, 13.12.2009
Koukám, že nikdo moc nereaguje, tak to zkusím rozproudit. Moje dcera z úrody nejprve vybírá Vandy, osobně kdybych měl vysadit jen jeden strom s odrůdou, ze které by měla být radost, koupil bych Rubinolu (zdravá, dobře se zapěstovává korunka) nebo... celý příspěvek >
Zakládání sadu, 4.12.2009
Krásně jste se rozmáchl, tolik místa Vám závidím, ale budete s tím mít i dost práce. Neuvedl jste, jestli je pozemek oplocen, což je důležité pro volbu tvaru stromku (polokmen či vysokokmen) - kdysi jsem chtěl pěstovat polokmeny, ale srnčí mi to... celý příspěvek >
Klanopraška čínská, 1.12.2009
Trochu slovo do pranice: Klaoprašku máme u zdi domu téměř třicet let. Měli jsme čtyři rostliny, ale po nedávných stavebních úpravách zbyla jen jedna. Přesto plodí. Letos zjara jsem přišel na příčinu - na jedné větvičce jsem našel samčí i samičí... celý příspěvek >
Jak daleko od sebe sazet jablone?, 1.12.2009
Naprostý souhlas, kdysi jsem vysazoval vysokokmeny do doporučeného sponu 8 x 8 m, dnes po patnácti letech dosazuji do mezisponu, protože v naší chudé půdě stromy prostě velké nevyrostou a nevyrostou ;o)
Ořešák vidlák, co s ním, 17.11.2009
Máme podobný problém. Letos jsem si navíc nechal větve stáhnout k sobě popruhy, aby se nerozlomil.
Další diskuze:  212223  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika