|
Příspěvky uživatele - 36.236
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Přesazení a střih stromu (červenolistá třešeň), 9.11.2016  Dobrý den, potřebuji přesadit okrasnou, červenolistou třešeň, kterou mám zasazenou 3 roky. Kmen má šíři do 10 cm a výška je asi 3-4m. Bohužel jsem neučinila před rokem opatření, kterým bych vytvořila lepší podmínky pro kořenový systém vhodnější pro... celý příspěvek > |  | Jakou podnož pro meruňku, 27.9.2016 M. semenáč je, dle mých poznatků z internetu, vhodný do písčitých a hodně propustných půd, myrobalánu je do naší vlhké a úrodné hlíny škoda. Tak zatím mi asi vychází ta z. renkloda. O S. Julienu jsem tady v nějaké diskusi četla, že je na... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou podnož pro meruňku, 26.9.2016 Bezva, díky :) |  | Jakou podnož pro meruňku, 26.9.2016 Nevím o tom, že by někomu na zahradě "řádila" šarka. Ale zelená renklóda se moc neprodává...:(Máte tip, kde ji koupit? Myslíte, že je vhodná do naší vlhčí a propustné zeminy? |  | Bergeron nebo Harlayne?, 26.9.2016 ...kde se dá pořídit strom, resp. bergeron (či harlayne) na zelené r.? |  | Jakou podnož pro meruňku, 26.9.2016 Původně jsem si představovala střední vzrůst, ale vzhledem k tomu, že jsem vyčlenila místo nakonec pro jedinou meruňku, je mi to asi jedno. Jen se bojím, aby bujný růst do dřeva nebyl na úkor kvality plodů. A jak říkám, zemina je úrodná a vlhká a co... celý příspěvek > |  | Bergeron nebo Harlayne?, 25.9.2016 Tedy mé dosavadní poznatky získané z diskusí o Bergeronu: menší, tvrdé plody vhodné k zavařování (a doufám i na chuť), sladké, méně vlákniny, nutná probírka a prožezávání, odolná mrazu, myslím, že i proti šarce? ale slabá proti m. úžehu..:(Ještě něco... celý příspěvek > |  | Jakou podnož pro meruňku, 25.9.2016 Před pár dny jsem založila diskusi na téma, zdali zasadit bergeron nebo harlayne. Teď se mi k této otázce přidává problematika podnože. Na několika místech se to tu řešilo, ale pro mě bez výsledku. Tedy se ptám konkrétně na svůj případ: výše uvedené... celý příspěvek > |  | Bergeron nebo Harlayne?, 25.9.2016 Early orange vypadá skvěle všude, zejména dle popisu. Ale nakonec jsem se v nějaké diskusi tady dobrala toho, že je "nemastná, neslaná". Takže trvá dylema mezi bergeronem a harlayne. Zakoupím v nějaké ovocné školce, kde si to pěstují sami. Zaujaly mě... celý příspěvek > |  | Bergeron nebo Harlayne?, 23.9.2016 Děkuji všem pánům za dosavadní reakce a ráda si počtu i názory z Brna, jak správně doporučujete :). Kdyby se tu objevily... Z VP mám strach, vzhledem k tomu, že mám místo jen na 1-2 stromy. Myslím, že tohle musela mít na zahradě má matička a poslední... celý příspěvek > |  |
|  | Bergeron nebo Harlayne?, 22.9.2016 Dobrý den všem, bez předchozích zkušeností chci pořídit meruňku. Pochopitelně dobrou, sladkou, odolnou proti všemožným nástrahám, ať už jde o nemoci či nečekaný jarní mrazík, na velikosti plodu ani době dozrání mi nezáleží. Takovou asi chtějí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|