Příspěvky uživatele - 65.67

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Picea Glauca Maigold, 30.10.2008
Mam ho na zahradě jednu sezonu a myslim, ze je mu lepe v polostinu na na plnem slunci. Zlatave jarni jehlici bylo sluncem uplne spaleno, sice neopadalo, ale smrcek stehuju jej do polostinu. Mel yb dorust do vysky i kolem 1,5 - 1,8 m ale to tak za 30... celý příspěvek >
Platan, 26.9.2008
Zajímavým stromem je Platanus acerifolia Alphens globe. tzv. Londýnský platan.
Jak poznám sypavku?, 9.9.2008
Dovolím si doplnit zde uváděné informace o další úhel pohledu. Za sypavku nelze považovat zcela pravidelnou obměnu jehličí. Různé, především cizokrajné borovice, je shazují buď každý rok (napr. pinus pumila glauca, pinus strobus aj.) nebo ve... celý příspěvek >
opad listů u červeného japonského javoru, 3.9.2008
Sortiment stromů s velkou perspektivou do budoucna představují buky. V perspektivě 2 - 3 let bude k dispozici řada kultivarů, které sice nebudou rak různorodé jako jap.javory ale odolnější budou zcela jistě. Jsou totiž vypěstovány z původních... celý příspěvek >
opad listů u červeného japonského javoru, 3.9.2008
Letos mi odešlo 99% větví acer palmatum shaina. Poznat se dá houbové onemocnění (Verticillium) tak, že když odstřihnete větev je uprostřed suchá a jako "vyžraná" - mizí pletivo. Dělat se s tím nic moc nedá, shainu jsem ostříhal až na... celý příspěvek >
Do jakého stáří/výšky lze kácet smrky bez povolení?, 27.8.2008
Domnívám se, že kritériem je obvod kmene ve výši 150cm od země. Správně pokud je obvod větší než 60 cm by jste měl žádat odbor životního prostředí na místním obecním úřadě. Tak yse však může stát, že vám kácení nebude dovoleno! Volil bych raději... celý příspěvek >
Je to buk?, 21.8.2008
Dá se říct, že v podstatě ano i když jsem tam přímo nebyl. Byly mi dovezeny. Mám ještě fagus sylvatica purpurea nana. Nicméně, tady na severu Moravy je zahradnictví, které tyto buky má, ale zásilky pokud vím nedělají. K té velikosti asplenofolii, je... celý příspěvek >
Abies alba - zlomený kmen, 18.8.2008
Větev padající ze stromu zlomila kmínek mladé jedle asi 1m nad zemí. Protože je ted strom vlastně bezcenný, napadlo mne zkusit naroubovat na zbytek kmene bud nejakou jinou jedli (čarověník, cv. pyramidalis apod.) popř. nejaky kultivar jedle korejske... celý příspěvek >
Borovice Pinie, 15.8.2008
S příspěvkem o borovici pinii jsem dlouho váhal, neboť můj příspěvek se obsahově dosti shoduje s příspěvkem uvedeným výše. Tedy: Znám na okraji Ostravy zahradu, kde třetím rokem roste pinie z Řecka, je "vysoká" cca 50 cm. Poslední dvě... celý příspěvek >
Znalec jehličnanů, 1.8.2008
Dekuji za nazory a zaver, ktery se zda byt jednoznacny. Diky
Ginkgo variegata, 2.7.2008
Ví někdo do jaké velikosti by toto ginkgo mělo dorůst?
Ginkgo biloba Annys Dwarf, 30.6.2008 Obsahuje fotku
Ginkgo obrazilo...
co vysadit?, 18.6.2008
Zdravím všechny zahradkáře, měl bych dotaz.. Co vysadit na plochu cca 50m čtv., sluníčko od cca 14:00 hodin. Rostliny max. do vzrůstu 2m a míň.Představuji si cca 5ks rostlin v kombinaci s 3 - 4ks kamene - vápenec. Rád bych tam měl i jehličnan, ale... celý příspěvek >
Nemohu sehnat nekolik drevin, pomuzete mi?, 6.6.2008
Cedrus libani u nás může mít problémy sice stejně jako cedrus atlantica ale ten je přece odolnější. Teď je má Školka Příbor ve var. glauca.
Nemohu sehnat nekolik drevin, pomuzete mi?, 6.6.2008
Quercus palustris lze najít volně v přírodě, stačí se dívat; kultivary Green Dwarf a Swamp Pygmy měli mj. na jaře u pana Horáka Dušana v Bystřici pod Hostýnem.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika