|
Gikgo biloba "Fastigiata" - letošní přírůstky, 29.7.2009 Mám dotaz jak vám letos přirůstají ginkga? Mám 3 roky na zahradě ginkgo bilobu fastigiatu, kažý rok přitostl alespoň 30 cm a letos v podstatě nic. Jediný rozdíl mezi minulými roky je podle mne v tom, že je letos více mokro a ginkgo mám v... celý příspěvek > |
 |
Acer palmatum O kagami, 24.7.2009 Má někdo zkušenosti s umístěním tohoto druhu javoru na plné slunce? Tzn. poloha, kde je slunko od 6 do 16 hod. Díky. |
 |
|
 |
Stromy na dvůr ČD nad zasypanou studnou, 14.7.2009 S tím nelze 100% souhlasit! Existují druhy, které plné oslunění snesou ale také ty, které budou na plném slunci spolehlivě spáleny. Plné oslunění snese třeba palmatum atropurpureum, bloodgood, dissectum garnet, to jsou červenolisté, ze zelených... celý příspěvek > |
 |
Cedr atlaský, 9.6.2009 A taky zasadit sekvoj giganteum, to by byla pomsta dědicům... |
 |
Pinus koraiensis Compacta Glauca, 5.6.2009 Na stránkách státní univerzity North Caroline se mi podařilo najít, že se jedná o alternativní označení borovice - Pinus cembra "Compact Glauca’. Tedy borovice rostoucí do výšky cca 6m. |
 |
Tvarování / stříhání borovičky, 29.5.2009 Při zkracování výhonů ale nepožívejte nůžky, zalomte je v prstech, střihem nůžkama by jste krátila i jehlice, které mají ve zbytku výhonu zůstat a mít standardní délku !!! |
 |
Japonske javory v kvetinaci?, 28.5.2009 Odolonost japonského javoru vůči mrazům je v črepníkoch nižší než u javorů pěstovaných v půdě, uvádí se tak -5 až -7°C. Já mám javory v nádobách v zimě v nevytápěné garáži u velkeho okna na jih. Zkuste studenou světlou... celý příspěvek > |
 |
Převislý modřín, 4.5.2009 Převislých modřínů je vícero druhů ale společné mají v 99% jedno: Rouby převislých modřínů se roubují na podnože. Můžete ho taky vypěstovat z některého převislého druhu, který je ale rovněž naroubován na podnoži ale u země, tzv. vyvazováním k... celý příspěvek > |
 |
Hedera helix "nastojato", 27.4.2009  Narazil jsem v zahradnictví na břečťan, nebo na něco co má listy jako břečťan, nicméně rostlina je neoznačena. Poradí někdo? Díky |
 |
Strihanie jedlicky, 24.3.2009 Co se týče smrku, tak to jistě jde. U jedle si tím nejsem jistý. Mám s jedlí jen jednu zkušenost: Když se "podařilo" ulomit terminál na jedli tak se z toho nevzpamatovala a žádnou boční větev nahoru nezvedla. To trvá dodnes, nahoru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Quercus ilex, 23.3.2009 Videl jsem v Anglii z tohoto dubu zajimave tvarovane stromy z tohoto dubu, ale u nás je o poznaní drsnejsi klima. Má tento dub na nasem uzemi sanci na preziti? |
 |
Cedr?, 19.3.2009  Nahodně jsem v malem zahradnictvi narazil na neoznaceny cedr, udajne atlantica. Spise bych podle delky jehlici usuzoval na deodaru, ale nejsem si jisty. Poradi nekdo? Diky. |
 |
Jedlý kaštan, co neplodí, 4.3.2009 Potřebujete jeste jeden jedly kastan v blizkem okoli, jinak kastany nebudou |
 |
Stom pro zahradní sezení, 18.11.2008 Javor acer platanoides globosum mi vysoký nepřijde. Pokud je na roubován alespon ve 2 - 2,5 m (aby se pod něj dalo pohodlně přijít), tak s korunou nebude mít více jak 4 m. Jeden takový mám na zahradě. A navíc se dá dobře v zahradnictvích sehnat. |
 |
ginkgo, 14.11.2008 Můžu jen potvrdit to, co zde bylo uvedeno o jílovité půdě a ginkgu. Mám na zahradě celkem 4 kultivary, dva jsou v jílopísčité půdě a rostou jako z vody. Ty druhé dva jsou v černozemi a rozdíl ve vitalitě nevidím. Původem to jsou roubovanci... celý příspěvek > |
 |