|
Příspěvky uživatele - 248.23
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámý okrasný stromek, 7.7.2016  Mně se líbil tenhle, sice byl na netu u nás k sehnání, ale udávají malou mrazuodolnost ... Lída |  | Opadávající růže a slabá růže, 6.7.2016 Letos nám květy růží také rychle odkvétají, to dělá teplé počasí. To, že opadávají odkvetlé květy, je OK, teď při šlechtění dbají i na to, aby se růže dobře "čistily"= nezůstávaly na nich zaschlé hnědé korunní lístky.
U té "značkové růže"- pokud... celý příspěvek > |  |
|  | Náhrada za jalovec, 6.7.2016 Ale to je suchem, to není rez. Rez na jalovci jsou nejdříve rosolovité a později prášivé útvary (takové shluky) na dřevě větviček uvnitř keře.
Z toho vašeho bych odrbala to suché a občas zalila, zas by se zazelenal ;-)
Jinak rez... celý příspěvek > |  | Hrusky, jablone, 6.7.2016 Střih "do roviny" určitě ne, je vždy potřeba zachovat vyšší střed a nižší větve ("kopeček"). Ale něco si o tom přečtěte, pokud jste ještě nestříhal. Jinak 4m nejsou tak moc, česáčkem ze štaflí se to dá zvládnout. Velikost plodů záleží na výživě... celý příspěvek > |  | Něco u nás likviduje stromy, 6.7.2016 To bych to opravdu spíš tipla na ulétlý postřik, protože že by se virové onemocnění objevilo naráz v jednom roce na tolika stromech mi připadá dost nepravděpodobné. Na ty u slepic působily slepičáky holt tak dlouho, až to stromy... celý příspěvek > |  | Plísen na muchovníku, 5.7.2016 Ukázkové padlí... Použila bych Discus. Lída |  | Přesazování tulipánů a narcisů, 5.7.2016 Sklizené cibule skladuji do výsadby na lískách za chatou pod střechou. Mají tam stín, neprší tam, v létě je tam teplo - ale zase ne tolik, jako v chatě (tam je v zavřené kolikrát i 42°C) a proudí tam vzduch.
Záleží, jak moc teplo máte v garáži a... celý příspěvek > |  | Něco u nás likviduje stromy, 5.7.2016 Nám ta líska u slepic také několik let normálně žila, než odešla, ještě jsme si říkali, že aspoň nebudou červivé oříšky... U toho případného postřiku ulétlého z pole záleží, jak zrovna foukne vítr. Je to až letos nebo byly nějaké náznaky i třeba... celý příspěvek > |  | Choroba na egrešoch, 4.7.2016 A máte všechny stejnou odrůdu? Lída |  | Něco u nás likviduje stromy, 4.7.2016 Jestli ta švestka a vrba jsou u slepic, tak jsou spálené slepičáky. U nás měly slepice ve výběhu 3m vysoký keř lísky a také nepřežil. A ty první stromky se skvrnitými listy - nemáte náhodou v blízkosti pole? Mohl tam zalétnout nějaký postřik.
ps... celý příspěvek > |  |
|  | Plísen na muchovníku, 4.7.2016 Bílá plíseň by mohlo být padlí, jedině asi postříkat. Na muchovníku jsem se s ničím takovým ještě nesetkala, ale v některých oblastech je hodně vlhko, mohlo by to být tím. Lída |  | Co mi to tu vyrostlo?, 3.7.2016 Fakt nevím, na zahradě nic takového nemám, ani ty listy mi nic nepřipomínají Lída |  | Travnik zasiahnuty herbicidom, 3.7.2016 Nejsem trávníkář - ale asi bych zkusila několikrát pořádně prolít, aby se herbicid pokud možno vyplavil do hlubších vrstev půdy a pak bych čekala, až tam začne "něco" růst. Buď se trsy trávy rozrostou samy a holá místa zaplní, nebo bych pak trochu... celý příspěvek > |  | Daju sa este treraz sadit ribezle,maliny,egrese?, 3.7.2016 Maliny ne, ty chtějí slunce (ale kořeny ve stínu). Pro ty si nachystejte slunný záhon s dostatečně hlubokým (do země) ohrazením, jinak se rozlézají.
Jinak sázení raději nechejte na podzim, kdyby byla v létě zase horka. V tuhle dobu se rybíz i... celý příspěvek > |  | Co mi to tu vyrostlo?, 3.7.2016 2) je vrbovka (která nevím). Lída |  |
 |
|
|
|