|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 1.8.2017  Všiml jsem si, že mi odrůda Solaris začala znovu nasazovat na květ a to na letorostech po osečkování.
Co s tím radíte udělat? Odstranit hned nebo až po odkvětu?
Je to častý jev? |
 |
Prev-B2, 27.7.2017 Chtěl bych oživit toto téma.
Zatím jsem zkoušel jen 50ml balení a přemýšlím nad 1L.
Máte nějaké nové zkušenosti s účinky?
katoo |
 |
|
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 27.7.2017 Pěkné to tam máte, jistě to dá hodně práce. Můžete se trochu víc rozepsat jaké odrůdy pěstujete?
Děkuji katoo |
 |
Jaké smáčedlo?, 27.7.2017 Pokud připravek smáčedlo obsahuje, mělo by to být v příbalovém letáku napsáno. Jinak by riskovali popálení mladých listů... dle mého názoru. |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 26.7.2017  Potřeboval bych poradit s rozborem listů.
Na odrůdě Solaris se mi na spodních listech letorostů oběvily opět jako loni fleky, které postupně zasýchají. Možná padlí, ale proti tomu jsem letos 2x ošetřoval Dynali a Vivando.
Děkuji Katoo |
 |
Jaké smáčedlo?, 26.7.2017 Přesně takové pochybnosti jak píše p. Vysloužil jsem měl.
Když jsem loni hledal po zahradnictvích smáčedlo (nakonec jsem ho nesehnal ani v OBI), narážel jsem na totální neinformovanost.
Tam kde věděli o co jde mi doporučovali onen Jar,... celý příspěvek > |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 24.7.2017 Taky se přidám
Podobně jako Martin jsem část zahrady zdědil, část jsem už měl zakoupenou společně se starým domem. Po rekonstrukci domu a splození druhého potomka se ukázala otázka co s tak velkým pozemkem, sekání mi připadalo... celý příspěvek > |
 |
Dýně - zaštípnout?, 24.7.2017 Já jedině na kompot zato manželka asi ty bubáky.
Zahradu mam tak velkou že než stačím spravit jedno tak mi dalších 10 věcí uteče, holt když podědíte tak se z toho někdy až po... |
 |
Dýně - zaštípnout?, 24.7.2017 Je tedy nějaké pravidlo kolik na jednu rostlinu, odrudu, atd...? |
 |
Dýně - zaštípnout?, 24.7.2017  Děkuji za názory, místa mám dost. Spíš jsem myslel to zaštípnutí z důvodu omezení množství plodů. A hlavně aby plody dozrály, když jich bude víc. |
 |
|
 |
Dýně - zaštípnout?, 24.7.2017 Děkuji za informaci. |
 |
Dýně - zaštípnout?, 24.7.2017 Zdravím Vás pěstitelé.
Mám dotaz ohledně dýně.
Letos jsme vysadili několik dýní ke kompostu a viditelně jim to letos svědčí.
Rozrostly se do několika metrů, můj dotaz je tedy jak moc je nechat a kde je popřípadě zaštípnout, aby nám... celý příspěvek > |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 24.7.2017 Netuším co ty červené listy mohou být. U mě se to projevuje hlavně na spodních, nejstarších listech. Letos je to ale lepší, loni toho bylo mnohem víc. Letos přihnojuji na list a taky ošetřuji proti padlí.
Minulý týden jsem ještě přidal Polyversum... celý příspěvek > |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 23.7.2017 Napíšu, občas dám i fotku.
S tou Biancou nevím kolik nechat celkově střapců. |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 23.7.2017  Ještě dokončím minulý příspěvek, byl jsem po slejváku zkontrolovat stav zahrady a dofotit ještě nějaké zbytky.
Jako poslední plodící je Bianca, loni na čtyřech tažních po jednom střapci.
Letos je to šílenost, má 7 tažňů a na každém 2-4... celý příspěvek > |
 |