|
Příspěvky uživatele - 168.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zvadnuti kvetaku, 14.5.2014 Já používám Sumithion Super, ten už ale neseženete, zkuste třeba Nurelle D nebo Mospilan 20 SP. V posledních letech ale pěstuju květák především ve skleníku a tam nemám napadení květilkou žádné.
|  | Pěstování rajčat v seně, 14.5.2014 Běžně ji dávám jako mulč ke stromům a zde stačila proschnout. Potom jí během léta dávám jako mulč k paprikám a rajčatům do skleníku. |  |
|  | Pěstování rajčat v seně, 14.5.2014 Slámu nemám, seno mám pro králíky, jako mulč používám suchou trávu od rotační sekačky, kromě rajčat také u paprik. Suchá tráva se kromě slimáků nelíbí i mravencům, narozdíl od mulčovací fólie, a tak jsem po létech vloni neměl problém i s mšicemi na... celý příspěvek > |  | Netkaná textilie ve fóliaku, 13.5.2014 Je to super, ale drží se pod ní mravenci a rádi tam zakládájí celé kolonie. |  | Jak sázet do mlčovací fólie, 13.5.2014 Já sázím do fólie jen jahody, ale díry dělám kruhové, protože při řezu křížem se pak později fólie dál trhá. no a abych měl stejné vzdálenosti rostlin, složil jsem fólil stejně, jako se dělají dětské vystřihovánky z papíru, připíchl k trávníku a pak... celý příspěvek > |  | Kadeřavost už nyní, 13.5.2014 Vážení pěstitelé broskvoní, deštivý týden na krku, jak se vám rozvíjí kadeřavost? |  | Zvadnuti kvetaku, 13.5.2014 S velkou pravděpodobností květilka zelná. Klade vajíčka ke kořenovému krčku a vylíhlé larvy na něm v zemi cizopasí. Dochází k poškození pletiv krčku a rostlina zejména přes den na slunci svěsí listy, stagnuje v růstu, při déletrvajícím napadení krček... celý příspěvek > |  | Prosím o rychlou radu ohledně rajčat, 7.5.2014 Být na Vašem místě, nic bych neřešil. Vždyť se jedná jen o část jednoho listu. Na škůdce to nevypadá, spíš na větší rozdíly teplot. Rostliny máte pěkné a stejně v nejbližší době půjdou do volné půdy. Pak se uvidí. |  | Rybíz - červenání listů - kroucení, 7.5.2014 Ano. Na spodní straně listů by měly být.
|  | Rajčata pro sezónu 2014, 7.5.2014 já jsem včera vysadil rajčata a papriky ven, k jižní zdi domu. Doufám, že už je po zmrzlých. |  |
|  | Kadeřavost už nyní, 7.5.2014 Letos jsem stříkal opět jen jednou, konkrétně 9. března, což bylo asi týden před rozkvětem, opět Kuprikolem, bez smáčedla a nepřipadne mi napadení větší, než v minulých letech. Oproti dřívějšímu plošnému napadení jednotlivých listů se letos... celý příspěvek > |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 19.4.2014  Profíci na venkově se dokážou proti mrazu bránit lépe. Takové zadýmování může mít smysl. |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 19.4.2014 Právě, že to, co omrzlo, na stromech zůstane dlouho. Prostě se proces kvetení, či vývoje plůdků úplně zastaví a nebude pokračovat. |  | Pestovani kvetaku - poprve, 17.4.2014 Před výsadbou zaryji kompost a Cererit. Přihnojuji Kristalonem Start v zálivce. Před nasazením hlav přidám znovu trochu Cereritu, obsahuje i Molybden proti vyslepnutí květáku. Neužívám hnůj, abych se vyhnul napadení Květilkou zelnou.
|  | Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014 Na plůdcích to poznáte hned. Nejsou-li světle, ale tmavě zelené a na řezu po obvodu vodnaté, tak máte vymalováno. |  |
 |
|
|
|