|
Příspěvky uživatele - 168.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 20.6.2014 Ještě dodám, že podle měření v Č. Budějovicích od 6. do 19. 6. vůbec nepršelo a od začátku června dosud napršelo celkem ne více, než 9mm srážek.
|  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 20.6.2014 U nás taky ani nekáplo. Dešťovka už taky došla, co bych za to dal, kdybych měl studni. A ten dnešní deštík 2mm byl jen jako plivnutí. |  |
|  | Co s touto broskvoní?, 5.6.2014 Asi nejdůležitější je, že plodí. S tím, že podle odborníků nevypadá, jak má, bych si hlavu tak moc nelámal a ani bych to nebral jako neúspěch. |  | Česnek zaštípnutí vrcholu?, 28.5.2014 Odeberu jakékoli množství česnekových výhonků(květních stvolů). |  | Křovinořez na kolech, 28.5.2014 Připadne mi to spíš jako strunová sekačka trávy s malou šířkou záběru. S klasickým křovinořezem pohybujete jako s kosou a tímhle můžete jen vpřed a vzad. Nabízí se otázka, kolik toho takový stroj stihne posekat. |  | Afrikány, 28.5.2014 Určitě stihnou, zvlášť když kvetou až do příchodu podzimních mrazíků. |  | Jak vám letos odkvetly jádroviny, 28.5.2014 Pro mě letos zatím úroda velmi dobrá, Golden, Starkrimson, Gloster, Rubín, ale třeba i Malinové hornokrajské, mi ve městě odkvetly slušně,ale na venkově mi úrodu jablek zdecimoval květopas, Čačanská, Zelená renkl., Král. Viktorie přeplozené,... celý příspěvek > |  | Jak vám letos odkvetly jádroviny, 28.5.2014 Děkujeme za upozornění. |  | Věčné téma - stromy a sousedi, 26.5.2014 Nový Občanský zákoník §1016.odst.2:Neučiní-li to vlastník v přiměřené době poté, co ho o to soused požádal, smí soused šetrným způsobem a ve vhodné roční době odstranit kořeny nebo větve stromu přesahující na jeho pozemek, působí-li mu to škodu nebo... celý příspěvek > |  | Plevel, 19.5.2014 Máte-li čas, pak nejjistější odstranění již vyklíčeného, vzrostlého plevele bez použití chemie je záhony překrýt něčím, co nepropustí žádné světlo. Pokud užijete zakrývací fólii, musíte ji řádně upevnit, neboť vám ji bude plevel zpočátku zvedat.... celý příspěvek > |  |
|  | Uvazování rajčat k tyčce, 19.5.2014 Bohužel se nepřichytí, nemají čím. Budete je muset přichytit Vy. Nemusí to být provázek, ale třeba tenký drátek, jehož konce jen zakroutíte a v příští sezóně ho použijete znovu. Nebo si pořídíte spirálovou tyč, do které rostlinu jen vtáčíte a... celý příspěvek > |  | Kadeřavost už nyní, 17.5.2014  Tak jak útočí po deštivém sychravém týdnu kadeřavost? U mě je to vcelku v pohodě. foto Redhaven dnes. |  | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 17.5.2014 Příliš jsem tu nechtěl vytahovat, že je to "jen" Čačanská a Královna Viktorie, takže popis je u fotek.
|  | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 17.5.2014  Letos jsem vystačil s jedním postřikem Calypsa. |  | Nemoc angreštu, 17.5.2014 Na trhu je dnes již celá řada rezistentních odrůd angreštu, ale je možné, že i na nich se padlí může vyskytnout. Já mám zkušenost, dobrou, jen s dvěma odrůdami, červenou odrůdou Rolonda a zelenou Invicta. U těchto odrůd jsem za celou dobu pěstování... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|