|
Jofela, 1.12.2016 Nepodlehněte tlaku obchodníků -CHVÁLÍ VŠE a přitom nic moc nepěstují.
To už tak bývá. Ten, kdo je v obchodě, nemůže být na poli. Ani prodavači masa nevyčítáme, že nevykrmil prase. |
 |
Nakládání a vakuování masa na uzení, 30.11.2016 Možné to jistě je, ale nejdřív zjistěte, co na to řekne hospodyně, která nakládá to zelí. |
 |
|
 |
Ptáčci v krmítku, 30.11.2016 1. Odletěli do teplých krajin
2. Z koupeného zobání se jim neudělalo dobře
3. U souseda zachutnalo víc... |
 |
Margaryta, 29.11.2016 Jenomže když to srovnám s mými fotkami Margaryty z 11.8. 2014 12,27, jde o úplně jiné hrušky. Ty moje ovšem plně odpovídají popisu na stránkách obchodu Jukka (letní odrůda, slabý růst, stopka rovně). Nejspíš by to chtělo najít nějakou polskou... celý příspěvek > |
 |
Bohemia, 28.11.2016 Já to tak příkře nevidím. I když trochu to, pravda může mást. Když jsem si pořizoval odrůdu Rubinstar, čekal jsem stejné rodiče jako Rubinstep. A on je to klon Jonagoldu... Přesto bych si těžko představoval barvu jablka Gold Rubín. |
 |
Bohemia, 28.11.2016 Název Bohemia je politováni hodný omyl... Je to opravdu jen červenější Rubín, takže název Bohemia je trochu hodně přes čáru...
A že Evelína je jen trochu červenější Pinova Vám nevadí? A že Karin Schneider je fialovější Ingrid Marie, to není... celý příspěvek > |
 |
Rezistentne odrody meruňky proti mrtvici Alfons, Beta, Gama, 27.11.2016 Máte na mysli myrobalán nebo skutečnou mirabelku? Ta by totiž odnožovat (na rozdíl od myrobalánu) neměla. |
 |
Dymbox, 25.11.2016 Díky za info. To topení je právě problém, s kterým si nevím rady. Udím obvykle v zimě a neumím si představit, jak v teplotách kolem nuly vyhřát udírnu na těch žádaných 20 - 40 stupňů. Vyvíječ studeného kouře to rozhodně nedokáže. |
 |
Uzeni bucek, 25.11.2016 Nejde o to, kolik kilo má kus, ale jak vysoký bůček je. Ty placaté jsou sice libovější, ale není to ono. |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 25.11.2016 Tegera je kvalitní letní pološvestka, její tolerance k šarce ale moc velká není. Monilií trpí podobně jako ostatní. Co se týče Stanley, u mě bývá napaden spíš méně. Ale jak říkám, je to rok od roku jiné. Letos třeba hnily nejvíc Verity a Carpatin. |
 |
|
 |
Zrezanie jasenov, 24.11.2016 Myslím, že nejlepší měsíc na kácení listnáčů (s ohledem na kvalitu dřeva) je leden (január). |
 |
Uzeni bucek, 24.11.2016 Při stejném naložení i uzení jsou bůčky s vyšší hmotností vždycky tuhší.
Je to logické, že menší kusy masa se proleží a proudí dřív než ty velké. Bohužel vysoké bůčky se už skoro nedají koupit, slanina z nich byla nenahraditelná. Bůček... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 23.11.2016 Tie rozdiely vidím každý rok.
Ano, taky pozoruji každý rok rozdíly. Ale každý rok trpí jednotlivé odrůdy různě. Stejně jako ke vstupu choroby do dřeva jsou stromy nejvíc náchylné při opadu květů, tak i plody jsou náchylnější k infekci v určité... celý příspěvek > |
 |
Dymbox, 22.11.2016 Máte někdo zkušenosti s polským vyvíječem kouře? Nebo znáte nějaký lepší? Tedy kromě Bradley Smoker, jehož cena by se ještě dala skousnout, ale náklady na brikety už ne. |
 |
Uzeni bucek, 22.11.2016 Teplotou uzení, délkou uzení, dobou naložení, způsobem naložení (nasucho x v láku). |
 |