|
Podzimní termín výsadby broskvoní, 12.12.2016 mám 7 broskvoní zasazených v záhoně, a budu je na stanoviště stěhovat v některém teplejším období v lednu,
Proč zrovna v lednu? Není pak lepší, když už je máte v tom záhoně, ty broskvoně zasadit až na jaře? |
 |
Pálenka z dýně, 12.12.2016 Domácí destilát by měl mít aspoň 2 složky:
1. alkohol
2. chuť a vůni.
Ad 1: Alkohol vznikne vykvašením cuklrů. Ty jsou v surovině, v horším případě jej lze dodat
Ad2 Chuť a vůni lze získat jen z použitého ovoce (zeleniny). Umělá aromata by... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mokvajúce rezy - čo s tým?, 12.12.2016 Já si myslím to stejné, co P.Z. a Standa v. K. Není třeba dělat nic. Zdravý strom si poradí. Je to stejné, jako když si odřete koleno. když to necháte zaschnout, zahojí se. Když to budete paplat mastmi a krémy, zahojí se to taky. Když vnikne do rány... celý příspěvek > |
 |
Ovocné stromy u pole, 11.12.2016 ...tak asi také víte, že u každeho postřiku, existuje takzvaná bezpečnostní vzdálenost.
Já to nevím a ti zemědělci zřejmě taky ne. Nebo možná ano, ale neumějí poručit větru. Sice se mi omluvili a koupili 12 nových stromků za ty postříkané, ale... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 8.12.2016 No,. jestli je Karneval nakyslý i v Podunajské nížině, tak to se do těch svých několika - poměrně drobných - plodů snad ani neodvážím zakousnout. |
 |
Jesenno - zimné práce, 8.12.2016 To snad pane Vysloužil nemyslíte vážně, že dešťovka která má nulovou tvrdost je stejně hodnotná jako voda ze sudu
Ano, myslím to zcela vážně. Voda ze sudu pod okapem je stejná nebo možná ještě hodnotnější. Je odstátá - temperovaná na okolní... celý příspěvek > |
 |
Domácí víno - základní problémy, 7.12.2016 Vy v bílém víně necítíte alkohol (líh)? To já jo. |
 |
Jesenno - zimné práce, 6.12.2016 Myslím, že Ing. Fidla to až tak striktně nemyslel. Jen říká, že nikdo nutnost či prospěšnost hrabání neprokázal a zimní zalévání není nutné. A s tím lze celkem souhlasit.
Rozdíl ve výskytu houbových chorob je v jednotlivých... celý příspěvek > |
 |
Kvalita domacej palenky, 5.12.2016 Zhasíná svíčka? |
 |
Lysice 2015, 5.12.2016 Degustace má smysl pouze společenský a propagační. Stejně jako výběrová řízení se vyhrávají při skládání konkurzní komise, degustaci může ovlivnit pořadatel výběrem (a vyskladněním) plodů určených k hodnocení. Hlavně co se týče stupně jejich... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uzeni bucek, 5.12.2016 Pak jsou obavy zbytečné. Pokud jste vodu se solí a kořením svařil, pak do lednice nemusíte nakukovat vůbec - nebo jen pro to přeložení masa. |
 |
Jesenno - zimné práce, 4.12.2016 ...a záhrada môže ísť na zimný spánok
Asi to není ideální způsob, ale já zahradě žádný zimní spánek nedopřávám. Dnes jsem třeba využil slunného, byť trochu mrazivého dne a vystříhal jsem všechny staré a nadbytečné pruty malin, výmladky myrobalánů... celý příspěvek > |
 |
Pákové nůžky, 4.12.2016 Nevím, mám taky pákové nůžky, ale na stromy jsem je nepoužil nikdy. Dobré jsou na prostříhávání keřových rybízů, Lísek, přerostlých zlatic a ostatních ikrasných keřů. Ale na ovocné stromy? Dobrá pilka a kvalitní nůžky do ruky udělají práci stejně... celý příspěvek > |
 |
Kanzi, 4.12.2016 Roub Kanzi mi ještě nezaplodil, ale jako s páteřní odrůdou svého sortimentu s ní rozhodně nepočítám.
Výsledky středeční degustace jablek v Lysicích sice ještě nejsou známy, ale nepochybuji, že Admirál se opět umístí na jednom z prvních... celý příspěvek > |
 |
Kvalita domacej palenky, 1.12.2016 Nejlepší je hodnotit kvalitu destilátu od počítače. Vlastně by se ani nemusely pořádat žádné košty. Stačí, aby každý napsal, z čeho založil kvas a kdy ukončil destilaci.Komise moudrých by na dálku přidělila body a sestavila pořadí.
... celý příspěvek > |
 |