|
Příspěvky uživatele - 248.23
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Záměna postřiku, 24.7.2016 Proti TTIP existovala celoevropská petice (podepsala jsem), jen se u nás o tom a důsledcích dohody nemluví a nepíše. A když se někdo o ní zmíní, tak se dozví, že se má sice podepsat, ale podpisující zatím vlastně nevědí, co obsahuje ... A ještě... celý příspěvek > |  | Aronie - černý jeřáb moravský sladkoplodý, 24.7.2016 Pane doktore, stačí pověsit na muchovník nebo okolo pár CD, pak si ho ptáci nevšimnou, dokud CD nesundáte, mám to odzkoušeno. Lída |  |
|  | Záměna postřiku, 24.7.2016 Asi bych je dala do sběrného dvora. Z toho důvodu, že pokud se dají herbicidy ošetřené rostliny do kompostu, nelze se pak v následujících letech divit deformacím rostlin rajčat ap, ke kterým byl uvedený kompost použit a z důvodu přetrvávání... celý příspěvek > |  | Jahody, 23.7.2016 Pokud byla sadba špatná, měla jste reklamovat. Jinak si nedovedu představit, že by při správně provedené výsadbě polovina rostlin zahynula. A ze zbylých 30 rostlin 2 litry jahod je žalostně málo, přijde mi spíš, že problém bude někde jinde. Kdy jste... celý příspěvek > |  | Záměna postřiku, 23.7.2016 Glyfosfát škodí, je to prokázáno. Navíc se ukládá v rostlinách, půdě, vzduchu, vodě, byl zjištěn i v krvi a moči lidí z 18ti států Evropy vč.ČR... (viz články Ing.Vondráškové z ÚZPI Praha a Mgr.Slimákové, PH.D.). Firma Monsato o riziku ví od r.1980.V... celý příspěvek > |  | Záměna postřiku, 23.7.2016 Nejedla bych je ani náhodou, nedávejte to ani do kompostu. Roudup je pěkné svinstvo. Kromě narušování mikrobiální rovnováhy způsobuje i genetické poruchy, kožní choroby, žaludeční problémy, dýchací potíže, hromadění tekutiny v plicích, nemoci srdce,... celý příspěvek > |  | Aronie - černý jeřáb moravský sladkoplodý, 22.7.2016 I moravský sladkoplodý se dá zpracovat . Ale arónie je lepší keřová, na kmínku nemá takovou životnost. A keř se i lépe přikrývá sítí proti ptákům (jinak vám ji oberou). Jeden keř úrodou bohatě stačí - jestli ještě nemáte, zkuste místo druhé... celý příspěvek > |  | Je to úplný konec?, 22.7.2016 Teď už to vím, ale tehdy jsem si říkala - mají ji jiní, přežije... a ono ne. U sousedky a sousedů se zatím drží mladá Darina a Harcot - odejde jen sem tam malá větvička. Velké staré stromy to v pohodě zvládnou, nejhorší situace je kolem 5.-6. roku... celý příspěvek > |  | Okrasná tráva v květináči, 22.7.2016 Možná by v květináči mohlo být nějaké proso (Panicum), nedělá tak velký kořenový bal a dorůstá tak 100-120cm. Jsou různá, některá bývají k podzimu pěkně zbarvená -třeba Squaw, Shenandoah. Stříbrný a strnule svisle rostoucí je Heavy Metal. Prodejci... celý příspěvek > |  | Je to úplný konec?, 22.7.2016 No právě - krásně zakvetla... Bez postřiku... Takže květy chytil mrazík = opadaly, ale stihla se zřejmě do nich dostat monilie a jestli pak vyrašené lístky zvadly a uschly, je to tím. Odešla mi takhle před roky Velkopavlovická a několik let poté... celý příspěvek > |  |
|  | Jak rychle roste šeřík?, 21.7.2016 Buddleia davidii je pěkná, ale zjara tady často zmrzne až k zemi nebo skoro k zemi (a v každém případě se musí zjara dost pokrátit), to by asi na plot nebylo dobré. Lída... celý příspěvek > |  | Jak rychle roste šeřík?, 21.7.2016 Třeba trojpuk (Deutzia scabra), vyhání pruty docela rychle. Nebo tavola (Physocarpus opulifolius) - hezké jsou červenolisté kultivary, jak olistěním, tak v květu, i s plody. Lída |  | Jak daleko od sebe nasázet maliny a ostružiny?, 18.7.2016 U malin (jednou i dvakrát plodících) prostě ostříháte je to, co bude suché - buď celý odplozený suchý výhon nebo zaschlý odplozený vršek výhonu. Také mám mix obojího a tohle je nejjednodušší. Ostružiník mám Thornfree s dlouhými šlahouny na jednom... celý příspěvek > |  | Zimolez kamčatský - stanoviště, 17.7.2016 Zimolez kamčatský mám na slunci, sousedka v polostínu. Moje plodí víc. Pořiďte si ale dva keře různých odrůd, jinak budete mít málo plodů. Listy opadávají jak který rok - první roky opadávaly začátkem prázdnin, loni v srpnu a letos jsou zatím zelené.... celý příspěvek > |  | Choroby rajčat - nevíte, co to je?, 17.7.2016 Také bych řekla úpal. Lída |  |
 |
|
|
|