|
Příspěvky uživatele - 168.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Doporučte postřikovač, čeho se naopak vyvarovat?, 1.4.2015 Šestým rokem stříkám bez problémů s Solo 475 membránovým, zádovým pákovým a přikoupeným teleskopickým nástavcem 120-230cm, který mi zaručí stříkání ze vzdálenosti, či výšky až přes 4metry. Rozstřik je velmi kvalitní. Doporučuji. |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2015 Ano, musíme doufat, ale pondělní ráno bude podle předpovědi, zdá se, dosti mrazivé. No snad se to ještě změní. |  |
|  | Skleník z polykarbonátu, 30.3.2015 Tento týden je shora zřejmě naplánovaná zkouška pevnosti těchto skleníků. Majitelům držím palce. |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 30.3.2015 V diskuzi Mráz-mladé plůdky meruněk má pan Polehla pěknou tabulku. |  | Teplota v skleniku, 30.3.2015 Rozdíl teploty u nevytápěného skleníku v přízemní vrstvě v noci bývá 2-3° oproti přízemní vrstvě venku. Taky mám měření uvnitř i venku. Hodně ale záleží i na velikosti skleníku. Čím větší plocha, tím větší objem a také příznivější poměr objemu... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 21.3.2015 Dnes ráno první postřik Kuprikolem. Býval bych ještě opočkal, ale celý příští týden má být větrno a pak už by mohlo být pozdě. |  | Ochrana proti srnkám, 19.3.2015 Přemo, mám chalupu s velkým neoploceným pozemkem přímo navazujícím na hluboký les a srnky si přes zimu fotím u krmelce, který mám deset metrů od chalupy. Za 15 let jsem na pozemku postupně vysázel přes 40 stromků, většinou slivoní a jádrovin. Kolem... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 18.3.2015 Tak to je precizní postup. To bych taky rád, ale vždycky po postřiku nemůžu najít tužku a papír abych všechno zaznamenal. Ale po jednom postřiku proti kadeřavosti,,květopasovi, monílii, pilatce, strupovitosti a pár proti mšicím dělám každý rok. |  | Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 18.3.2015 Tak kdo ještě otálí s postřikem? Já také, ale zítra jdu zkontrolovat funkci postřikovače a také už se dívám, kdy bude bezvětří, u pár broskvoní u jižní stěny už prosvítá v pupenech růžová. |  | Řez asi dvouleté broskvoně, 15.3.2015 Stando, mě by zajímalo, kdo zkoušel pětiletou broskvoň místo postřiku ošetřit štětcem. Zvlášť, týkalo-li by se většího množství stromků. O takovém ošetření slyším poprvé od vás. Samotného by mě zajímalo, zda je to vůbec proveditelné, když uvážíme,... celý příspěvek > |  |
|  | Od kdy zachycovat dešťovou vodu?, 10.3.2015 Jeden kontejner mám pod okapem zapušténý ze 4/5 v zemi a ten vůbec přes zimu nevypouštím. Za poslední měsíc u nás napršelo jen 8mm srážek a tak teď mám alespoň čím zalévat. |  | Řez asi dvouleté broskvoně, 10.3.2015 Máte pravdu, tazatel chtěl ostříhat broskvoň. Takže jí teď ostříhá a sklidí v následujícím roce. Anebo ne a bude sklízet už letos. Mě osobně je těch krásných květních pupenů líto.
|  | Řez asi dvouleté broskvoně, 10.3.2015 Tak když se nikdo nemá k odpovědi, jak zapěstovat broskvoň, tak já za sebe bych jí nechal v stavu, jak je, případně bych svislé větvičky zakrátil na 10 pupenů, jinak bych se už jen těšil na pěknou úrodu.
|  | Pokroucená nať cibule, 9.3.2015 Vloni jsem byl zjara také nemile překvapený značným napadením cibule vrtalkou. O to víc jsem byl ale spokojený s růstem cibule, kterou jsem vysadil (sazečku) až v červnu. Sklízel jsem průběžně v srpnu, neužil jsem žádnou chemii a vyhnul se oběma... celý příspěvek > |  | Lze již sázet cibuli ze sazečky?, 9.3.2015 Co se týká chladného jara, ještě bych počkal. U nás bylo v noci v přízemní vrstvě -7°. Takže jí zasadíte, ale neporoste. Jen jí budou tahat ven kosáci. |  |
 |
|
|
|