Příspěvky uživatele - 168.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Doporučte postřikovač, čeho se naopak vyvarovat?, 1.4.2015
Šestým rokem stříkám bez problémů s Solo 475 membránovým, zádovým pákovým a přikoupeným teleskopickým nástavcem 120-230cm, který mi zaručí stříkání ze vzdálenosti, či výšky až přes 4metry. Rozstřik je velmi kvalitní. Doporučuji.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2015
Ano, musíme doufat, ale pondělní ráno bude podle předpovědi, zdá se, dosti mrazivé. No snad se to ještě změní.
Skleník z polykarbonátu, 30.3.2015
Tento týden je shora zřejmě naplánovaná zkouška pevnosti těchto skleníků. Majitelům držím palce.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 30.3.2015
V diskuzi Mráz-mladé plůdky meruněk má pan Polehla pěknou tabulku.
Teplota v skleniku, 30.3.2015
Rozdíl teploty u nevytápěného skleníku v přízemní vrstvě v noci bývá 2-3° oproti přízemní vrstvě venku. Taky mám měření uvnitř i venku. Hodně ale záleží i na velikosti skleníku. Čím větší plocha, tím větší objem a také příznivější poměr objemu... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 21.3.2015
Dnes ráno první postřik Kuprikolem. Býval bych ještě opočkal, ale celý příští týden má být větrno a pak už by mohlo být pozdě.
Ochrana proti srnkám, 19.3.2015
Přemo, mám chalupu s velkým neoploceným pozemkem přímo navazujícím na hluboký les a srnky si přes zimu fotím u krmelce, který mám deset metrů od chalupy. Za 15 let jsem na pozemku postupně vysázel přes 40 stromků, většinou slivoní a jádrovin. Kolem... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 18.3.2015
Tak to je precizní postup. To bych taky rád, ale vždycky po postřiku nemůžu najít tužku a papír abych všechno zaznamenal. Ale po jednom postřiku proti kadeřavosti,,květopasovi, monílii, pilatce, strupovitosti a pár proti mšicím dělám každý rok.
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 18.3.2015
Tak kdo ještě otálí s postřikem? Já také, ale zítra jdu zkontrolovat funkci postřikovače a také už se dívám, kdy bude bezvětří, u pár broskvoní u jižní stěny už prosvítá v pupenech růžová.
Řez asi dvouleté broskvoně, 15.3.2015
Stando, mě by zajímalo, kdo zkoušel pětiletou broskvoň místo postřiku ošetřit štětcem. Zvlášť, týkalo-li by se většího množství stromků. O takovém ošetření slyším poprvé od vás. Samotného by mě zajímalo, zda je to vůbec proveditelné, když uvážíme,... celý příspěvek >
Od kdy zachycovat dešťovou vodu?, 10.3.2015
Jeden kontejner mám pod okapem zapušténý ze 4/5 v zemi a ten vůbec přes zimu nevypouštím. Za poslední měsíc u nás napršelo jen 8mm srážek a tak teď mám alespoň čím zalévat.
Řez asi dvouleté broskvoně, 10.3.2015
Máte pravdu, tazatel chtěl ostříhat broskvoň. Takže jí teď ostříhá a sklidí v následujícím roce. Anebo ne a bude sklízet už letos. Mě osobně je těch krásných květních pupenů líto.
Řez asi dvouleté broskvoně, 10.3.2015
Tak když se nikdo nemá k odpovědi, jak zapěstovat broskvoň, tak já za sebe bych jí nechal v stavu, jak je, případně bych svislé větvičky zakrátil na 10 pupenů, jinak bych se už jen těšil na pěknou úrodu.
Pokroucená nať cibule, 9.3.2015
Vloni jsem byl zjara také nemile překvapený značným napadením cibule vrtalkou. O to víc jsem byl ale spokojený s růstem cibule, kterou jsem vysadil (sazečku) až v červnu. Sklízel jsem průběžně v srpnu, neužil jsem žádnou chemii a vyhnul se oběma... celý příspěvek >
Lze již sázet cibuli ze sazečky?, 9.3.2015
Co se týká chladného jara, ještě bych počkal. U nás bylo v noci v přízemní vrstvě -7°. Takže jí zasadíte, ale neporoste. Jen jí budou tahat ven kosáci.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika