|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Cesnekovi skudci, 29.10.2014 např na Agromanuálu.
|  | Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 29.10.2014 Já se vrátím k původní otázce: minulý víkend jsme ostříhal vijany z rostlin venku rostlých a ty vytrhal. Včera jsem obral rajčata z kýblovaných rostlin u chaty - měly svěšené listy, bhužel to vypadá, že mrazíky chytly i nějaké plody. Nevím proč, ale... celý příspěvek > |  |
|  | Skvrny na jahodníku - co to je?, 29.10.2014 Asi bude důležité vědět i kdy se listy odstraňují, kdy se proti skvrnitostem ošetřuje. Nedělá se to nikdy před sklizní. Co by Saffronia měla udělat, je doplnění živin. Podle barvy listů a skvrn bych řekl, že ještě teď na podzim by měla doplnit... celý příspěvek > |  | Divoká rajčata a jejich křížení, 16.10.2014 Občas jsme do botanky v Táboře objednali z zahrad v jižní Americe nějaká botanická rajčátka. V přírodě se vyskytují jak červené, tak i jinak barevné plůdky, různě velké. Mnohdy to může vycházet z úrovně dominance té které barvy. V přírodě najdete jen... celý příspěvek > |  | Kdy začít sekat?, 16.10.2014 Připojil bych se k Martinovi, sekal už teď. Podle trávníkářů (Tagro) se může porost zkrátit maximálně na polovinu. Ale nenechat nový narůst víc než 8-10 cm. než začne poléhat - což se na podzim stává častěji, Když porost sesekáte, zastaví se jeho... celý příspěvek > |  | Poznáte druh dýně?, 15.10.2014 Je to botanicky tykev muškátová, to jméno máslová má podle toho jaká je po tepelné úpravě. Nejdříve to asi patřilo odrůdě Butternut. Všechny mají společné to, že jsou náročnější na teplo a semena mají v té ztlustlé části. Povrch je spíše jakoby... celý příspěvek > |  | Pestovani topinambur, 8.10.2014 Topinambur roste i v trávě, ale pak od něj nečekejte slušný výnos a dá Vám dost práce dostat ho neporušený ze země.. V trávníku se i hůř hlídá, aby se nerozrůstal jako plevel. Na výnos -péče jako o brambory, na okrasu - klidně v trávníku. |  | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014  Síra určitě hraje dost velkou roli v krocení houbových chorob, dokonce jsem četl o tom, že účinkuje proti rzi hrušňové. Pokud zelí hnije v hlávce, může to být nedostatek draslíku, nedostatek síry se projevuje od starých listů jejich prožloutnutím.... celý příspěvek > |  | Záchrana rajčat, 24.9.2014 ...když bych měl charakterizovat počasí letošního léta, je to docela divočina. Pár dnů před žněmi začalo přeprchat, dík tomu se mnohde sklízela pšenice až v polovině srpna, všechno nejspíše krmná, déšť kvalitu zničil. u brambor, i když bylo dost... celý příspěvek > |  | Záchrana rajčat, 19.9.2014 Zkuste to bez meruněk: na kilo rozvařené propasírované hmoty jeden zahušťovací přípravek 1:3, k tomu 30 deka cukru, trochu kyseliny citronové (podle toho jak to houstne). Na ovonění je možné dát pár hřebíčků nebo kousek skořice, zhruba 5-10 deka... celý příspěvek > |  |
|  | Záchrana rajčat, 19.9.2014  Zlatavu rádi jíme, pokud bych jí věnoval na zpracování, mohla by být vhodným barevným základem na "meruňkovou marmeládu". Barva uvnitř je vždycky jen oranžová, ne červená. Letos dost praská, není tak dobrá jako roky před tím. Ošetřuji, proto ještě... celý příspěvek > |  | Jste také fandové do bylinek?, 19.9.2014 Lépe je sklízet jakmile se objeví první kvítky a "seč" ještě v roce alespoň jednou zopakujete. Kvetení a tvorba plodů a semen brzdí další růst, rostlina trochu ztrácí na vůni.Suším celou nať, pak vše odrolím, kvítků je tam pár, poupátka jsou sice... celý příspěvek > |  | Zpracovani sipku, 16.9.2014 Když jsem vyloupal asi stovku šípků rugózy, přestalo mě to bavit tak jsem hledal jestli to nejde jinak. V kuchařce to píšou - uvařit celé a propasírovat. Tak jsem to zkusil. Ty chloupky buď změkly nebo se tím pasírováním rozbily, výsledný... celý příspěvek > |  | Proč ostružina nezraje?, 5.9.2014 Pro J.R. Víte, jak by se teď hodilo, kdybyste byl přihlášený? Teď budu mít ostudu. Nemůžu nikde najít Colletotrichum na ostružiníku. A když mi nepomůžete, budu si pořád myslet, že je to botrytida. Prosím pošlete mi nějaký odkaz.
|  | Proč ostružina nezraje?, 5.9.2014 Sorry, ale dnes šedá hniloba byla vždycky plíseň šedá. |  |
 |
|
|
|