|
Jahody a ptactvo, 2.6.2016 Jejda, tak to jste mě dostal?!?! Nikdy jsem nepátrala po tlouštce textílie.Přišla jsem do obchodu, koupila balík (10x1,6) a tím bylo hotovo. pokrývám s ní brambory-mrkev květák proti motýlům i proti jarním mrazíkům. kolikrát to u nás na zahradě... celý příspěvek > |
 |
Jahody a ptactvo, 2.6.2016 Od doby, co je v modě netkanka, tak přikrývám jahody ve chvíli, když začnou zrát. Nestalo se, že by hnily. A naopak bych řekla, že zrají rychleji. Když za dva-tři dny jdeme sbírat, tak je to lahoda. Míla
|
 |
|
 |
Váš názor - minianketa, 25.5.2016 Pro IH...
Na foru jsem měla příspěvek -2013-prosím o posouzení odrúdy...
Po dlouhatánských debatách jsem pochopila, že je to jablko dublet.
Můžete si diskuzi pročíst, jsou tam i foto.
Jablka jsou ještě dnes úžasně dobrá a to. Nemám... celý příspěvek > |
 |
Váš názor - minianketa, 25.5.2016 hruška-CLAPOVA..CHARNEUSKA
jablko-DUBLET
třešen-BURLAT
višen-neznámá, ale na griotku nejlepší
merunka-BERGERON
broskev-REDHAVEN
švestka-STANLEY ... celý příspěvek > |
 |
Jarne mraziky 2016, 16.5.2016 Závidím Vám, že můžete zakrývat rostliny.Tady neustále děsně fouká a tak lehká buničina je nanic a navíc třeba květy jahod přikrývka zcela oláme..(VYZKOUŠENO).Večer kolem 22 hod trochu polevil vítr, ale zase je tma tmoucí... ach-joooo.Doufám, že dnes... celý příspěvek > |
 |
Jarne mraziky 2016, 26.4.2016 Svitavy -4.
Vidím to na letošní vyluxování sklepa. I víceleté kompoty asi přijdou na řadu..
Poprvé mě zakvetla třešen, ale bohužel... Míla
|
 |
Jarne mraziky 2016, 21.4.2016 Svitavy -2.2 a střecha u pergoly úplně bílá.Tráva jen křoupala.Ted je cvrkot na kvetoucích stromech, včeličky lítaj jako divý... MÍLA |
 |
Jahody, 6.3.2016 Odpovím ještě na otázku výměny zeminy. Tu nevyměňuju, ale právě po těch 3 letech vyvezeme ze skleníku a přidáme ji k této. Do skleníku pak přijde kompost a nová hlína. A ještě, ta netkaná vydrží právě tak akorát tu dobu 3let..., pak se rozpadává.... celý příspěvek > |
 |
Jahody, 5.3.2016  Nevím, myslím, že takové jahody špatné a malé nejsou. Můj praděda pěstoval brambory celý život na jednom políčku... A taky sklízel. Je to věc názoru… Míla
|
 |
Jahody, 5.3.2016  Důkladně hnojím chlévským hnojem velmi uleželým.(mám zdroj). Ještě na jaře rozhodím Cererit a stříknu postřikem proti plísni. To je vše. Po vykopání sazenic si z nich ponechám pěkné odnože a ty si nasázím na záhonek. Na jaře je pak vysazuji již... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahody, 5.3.2016  Ještě jedno foto s prknama... Míla
|
 |
Jahody, 5.3.2016  Já mám jahody měsíční již 10 let na stejném místě. Po 3 letech na podzim vykopu, hojně nahnojím a na jaře opět vysazuji. Prkna dávám, až když plodí, aby se zbytečně nedělaly šlápoty a plocha byla rovná. Celý záhon pravidelně přikrývám bílou netkanou... celý příspěvek > |
 |
Odrůda jabloně, 16.2.2016 Takže moc děkuji za reakci a doufám, že nemusím být neštastná, že jsem na jednu větev tuto odrůdu naroubovala.Ta bedýnka co jsem sklidila se vždy dá zpracovat. Děkuji Míla |
 |
Odrůda jabloně, 16.2.2016  Pro zajímavost bych ráda věděla…… Před 5 lety jsem dostala roub z jabloně staré 80 let. Vloni poprvé zaplodil a jablka jsem vyfotila. Chuťově jsou celkem dobrá, ale jedla jsem i mnohem lepší. Jsou naprosto jako kámen, slupka je tvrdá. Nevím, kdy by... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 1.12.2015 Semena jsem dostala jako dárek, takže jsem vysela pouze 1 semínko.To, že jdou loupat hned po utržení jsem zjistila náhodou, že jsem chtěla ochutnat, ale voda na umytí nebyla poblíž.Normálně neloupu žádná rajčata.Také sem, tam nějaké prasklo při... celý příspěvek > |
 |