|
Pamelník - množení, 3.11.2016 Pámelník je pro včely přínosný, pro zahradu mor. Může být jen tam, kde se dá radikálně drasticky omezovat sečením, vyžínačem. Dotaz na planost pámelníku je trochu úsměvný až žalostný. |
 |
Nová databáze ovocných dřevin, 2.11.2016 Ono je to trochu schované. Kliknout napravo nahoře na "ZDROJE", a v roletě je volba "SEZNAM VŠECH ODRÚD". Taky mi chvíli trvalo, než jsem to vyzkoumal. |
 |
|
 |
Jak zachránit vavřín?, 30.10.2016 Jak můžete fotit takovej svinčík. Proč jste to hned nepřesadila? To čekáte nějakou pomoc z monitoru? Proti škůdcům dejte jedovatou hnojivou tyčinku. |
 |
Proč?, 29.10.2016 Příště zvolte ještě stručnější název, tohle je moc. Stačil by otazník. Sklenice se otáčí, protože ji nějaká síla uvádí do rotačního pohybu. To je fyzika, s tím nic nenaděláte. Klobásy hned snězte, nebo se zkazí. |
 |
Špačci - skorce, 26.10.2016 Ale je dost rozdíl pokud špačci sežerou úrodu někomu z několika keříků
Z hlediska vyššího principu mravního v tom žádný rozdíl není. |
 |
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016 Zasažen diskusí "kam se poděl..." jsem v hyper koupil Šampiony. Chutnají mi velmi, jsou sladké a s jemným aroma, nic nevyčnívá. Sem tam některý plod moučnatý. Je to pro mně dobrý - výborný jabko, pomíjím jaká je potřeba chemické ochrany. Trochu... celý příspěvek > |
 |
Plane nalety tresni a visni - ma smysl presadit, 23.10.2016 Je tak padesátiprocentní šance, že ptáčnice bude dobrá, deseti že výtečná. Ovšem hodí se akorát tak na likéry. Ovšem vynikající. Na jídlo je potřeba roubovat, což můžete v podstatě dělat tak dlouho, až se to povede. Ale přece jen, doba pokročila,... celý příspěvek > |
 |
Motor jikov, 22.10.2016 Do benzínu se nic z řepky nepřidává! |
 |
Florina, 21.10.2016 Florinu (mnou doporučenou) švagr v Sez. Ústí (~ 400 m) zrušil. Plodnost občas, chuť neurazí, ale nezaujme. Akorát to dobře rostlo. Možná je to opravdu do teplých krajů. Pokud to Florina byla, tedy. |
 |
Tatratea jak na to?, 20.10.2016 Souhlasím s radou o cukrovém sirupu. Letos jsem se dokopal k jeho výrobě a potvrzuju, že opravdu je to lepší, než sladit krystalem.
Cukerný sirup 1:1 - v 1 l sirupu je 1 kg cukru. 1 kg cukru do 0,42 l vody, přivést k varu a přidat 0,75 g kyseliny... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bedla červenající?, 20.10.2016 Bedly jsme odjakživa sbírali a jedli, zejména narychlo opečené na tuku, nebo malé hlavičky plněné a zapečené. Co pamatuju, špatně nám po nich nebylo. Rostou alespoň tady v běžných letech ojediněle a jednou za pár roků masivně, že se na ně může s... celý příspěvek > |
 |
Tatratea jak na to?, 18.10.2016 Chlastávali tam špiritus pašovanej z Polska. Kdysi v mládí jsem to vzal do huby a bylo to jak ve scéně s Burianem z U pokladny stál. |
 |
Slimáci, 18.10.2016 Ano, fugujou, ale smíchané s drceným tuhým lihem. |
 |
Rajčata 2016, 17.10.2016 Dneska jsem likvidoval rajčata a zaujala mě jedna věc. Naprosto zklamaly Stupická a taky Start S. Stupická byla slabá až neduživá, výnos skoro žádný. Starty taky nic moc. Ostatní rostliny silné a s velkými výnosy, zejména Bejbina vyváděla jak... celý příspěvek > |
 |
Jak správně pěstovat zelí?, 15.10.2016 Už několik roků pěstuju vlastní zelí na krouhání. Sázím přibližně 30-35 rostlin do první trati. Ošetřuju chemicky proti běláskovi. Hnojím hlavně výluhem. Z toho množství sazenic sklidím přibližně 28 - 30 hlávek, nahrubo očištěných asi 30 - 35 kg.... celý příspěvek > |
 |