|
Rozdíl mezi kdoulí a kdoulovcem, 9.4.2008  Tak s celé diskuse nejsem moc moudrá.
Může mi někdo poradit co tedy na zahradě mám |
 |
Bylinky na záhonku, 9.4.2008  Dobrý den!
Už nějaký ten rok pěstuji bylinky. A i když se snažím, abych na záhonku rozpoznala co kde roste, přeci jen sázím podle toho, kde je volné místo. A teď mě tak napadlo jestli je to správné, jestli neexistují druhy bylinek, které by vedle... celý příspěvek > |
 |
|
 |
šáchor, 8.4.2008 Doporučuji zaplatit chlapům v hospodě panáka a poprosit je, aby kytku odnesli ven a venku osprchvoat či chemicky ošetřit... |
 |
Poradíte prosím co je to za kytky, 8.4.2008 Pokud chcete dát kytky ven, tak u té první begonie je otázka, zda je venkovní či pokojová. Tu druhou bych ven rozhodně nedávala. |
 |
Bez černý, 8.4.2008 Já to znám takto: Před heřmánkem smekni, před bezem klekni! Ale jestli je to tak, nebo naopak - nevím.
A když jsem tu zase přidám Vám ještě recept na úplně jednoduchý bezinkový ocet, který se používá k obkladům nebo k masírování namožených (či jinak... celý příspěvek > |
 |
Jarní kůra k pročištění krve, 8.4.2008 Ještě se vrátím k té kopřivě. Je to totiž jedna z mých oblíbených bylinek. Né, že bych si jí přímo pěstovala, ale na zahradě ji mám. Schovanou za kompostem. A vím, že není počůraná od pejsků ani jinak znečistěná.
Kopřiva (mladá) se dá přidávat do... celý příspěvek > |
 |
Bez černý, 8.4.2008 Bezinkovou šťávu moje děti také milují. A to je jim už 20 a 15 let.
Loni jsem poprvé zkusila i bezinkový med a byl vynikajicí : 25 dkg květů, 1 litr vody, citron a 1 kg cukru. Pro lepší barvu můžeme přidat květy pampelišek.
Pečlivě opravý květ... celý příspěvek > |
 |
Jste také fandové do bylinek?, 8.4.2008 Přimlouvám se za brutnák - zkuste ho!!!
Je to nádherná bylinka s drobnými modrými kvítky. Působí protizánětlivě a má posilující i uklidňující účinek.
Najemno nařezané mladé lístky chutnají lehce po okurkách a přidávají se do zeleninových salátů.... celý příspěvek > |
 |
Petrklíč, 7.4.2008 Jsem z toho taky vedle - ale opravdu je to tak... |
 |
Petrklíč, 7.4.2008 Za tu dobu několika let, kdy si pravidelně na jaře kupuji perklíče žluté, modré či červené a pak je přesazuji do záhonu, jsem učinila jeden zajímavý poznatek a mám k němu dotaz:
Proč další rok vykvetou všechny přesazené petrklíče na záhonu jen... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jiřiny ze semínek, 7.4.2008 Jak jsem již psala v jiné diskusi - já mám s pěstováním jiřin ty nejlepší zkušenosti v případě, že hlízy nechám na podzim hezky v zemi a z odkvetlých květů sesbírám semínka, který pak v březnu zasadím.
V květnu je přepichuju do záhonků a v červnu... celý příspěvek > |
 |
Svraštělé hlízy jiřin, 7.4.2008 Já přezimují hlízin jiřin tak, že je zabalím do novin a položím na přepravku s pískem. Noviny vsáknou vlhkost a pustí jí do písku.
Daleko víc se mi ale osvědčila metoda nechat hlízy na podzim v zemi zmrznout a sesbírat ze suchých květů semínka. Ty... celý příspěvek > |
 |
kroucená vrba - pěstování doma, 3.4.2008 Vrba může být maximálně květináči na balkoně.
Ale i tak potřebuje hodně velký květináč a hlavně hooooooodně vody.
Rozhodně je jí líp venku v zemi.
Já mám na zahradě z jedné původní větvičky už 3 kroucené vrby.
Musí se stříhat, stříhat a... celý příspěvek > |
 |
Kdy sázet meruňku, 28.3.2008 no - tak nějak jsem dospěla k názoru, že je to s ní jednoduší... nebo ne??? |
 |
Kdy sázet meruňku, 28.3.2008 Tak dostávám z té meruňky docela strach. Jsem spíš nadšenec do bylinek a kytiček. Stromy sázím proto, aby nebyla zahrada prázdná. A jelikož tomu (zatím) vůbec nerozumím, asi místo meruňky zasadím tu broskvoň.
Původně byla na zahradě... celý příspěvek > |
 |