|
Jarní kůra k pročištění krve, 21.4.2008 No jestli to bude ta varianta ráno lžička medu a večer lahvinka vína, tak bych opravdu ráda věděla, jak to dopadlo.
Možná bych se spíš přimlouvala za červené vínko... Bílé víno na rozdíl od červeného má pouze minimální množství polyfenolů... celý příspěvek > |
 |
Kdy s truhlíky ven?, 16.4.2008 Tak je teda nechám doma |
 |
|
 |
Kdy s truhlíky ven?, 16.4.2008 Děkuji.
Zítra ráno šupajděj na balkon ke zdi |
 |
Kdy s truhlíky ven?, 16.4.2008 Dobrý den?
Už mám na chodbě za oknem krásné veliké převislé muškáty. I normální muškáty v květináčích mají dobrou velikost a nasazují na květy.
Už jste někdo dával kytky ven? Asi je ještě brzy, že? |
 |
Jak nechat uschnout růže?, 16.4.2008 Já si každý rok suším i růžové lístky. Rozprostřu je na nataženou záclonu a suším na suchém, teplém a tmavém místě.
Suché lístky sypu do mističek, při oslavách jen tak po stole nebo po nábytku (vypadá to moc hezky), či je používám ke zdobení... celý příspěvek > |
 |
Stračka, 15.4.2008  Dobrý den.
Předloni mi krásně skoro celé léto kvetla stračka.
Loni se jí ale už nějak nechtělo. Kde se stala chyba? Co mám udělat, aby mi letos opět vykvetla?
Děkuji |
 |
Sedmikráska, 15.4.2008 Přesně!
Co člověk - to názor. Každý má rád něco jiného, a tak je to správné... |
 |
Zlatice, 15.4.2008 Dobrý den.
Nejsem sice žádný expert na živé ploty, ale jelikož potřebuji něco zasadit před sousedovic kůlnu - trošku už něco vím.
Odborníci doporučují pro "volně" rostoucí živé ploty tyto: jaror babyka, svída bílá, dřín obecný, sklaník... celý příspěvek > |
 |
Sedmikráska, 15.4.2008 Taky nemám ráda sterilní trávník a líbí se mi, když v něm občas něco kvete, ale čeho je moc... trávník jako louku si opravdu nedovedu představit.
Sedmikrásky z trávníku neodstraňuji, naopak sbírám a suším. Takový sedmikráskový čaj s jitrocelem je to... celý příspěvek > |
 |
Narcisy odkvetly, 14.4.2008 Uuuž??? Já je mám teprve v poupatech.
Ale až odkvetou, sestřihnu je na 1/3 a nechám je úplně zaschnout. Když jsou nezsatřižené, nevypadaá to na záhonku hezky, ale zkrácené už tam tolik nevadí. A cibulím to asi taky moc nevadí, protože... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skalka mezi dva jehličnany, 14.4.2008 Děkuji a slibuji zaslat foto výsledku |
 |
Skalka mezi dva jehličnany, 14.4.2008 Děkuji všem za rady.
Jelikož smrk i jedle jsou už natolik vzrostlé, že by k jejich poražení bylo nutno žádat povolení, které bych stejně nedostala, neboť oba stromy jsou zdravé, zvolím radu č. 1 a pokusím se pod stromy jen tak něco nasázet. Tedy... celý příspěvek > |
 |
Skalka mezi dva jehličnany, 11.4.2008 Děkuji.
Taky jsem si trošku myslela na hostu (funkie)... |
 |
Rozdíl mezi kdoulí a kdoulovcem, 10.4.2008 Taky hezká fotka, ale pořád nevím co to mám já |
 |
Skalka mezi dva jehličnany, 10.4.2008 Přeji krásný den.
Už delší dobu přemýšlím o skalce, jako o řešení vyplnění prostoru mezi smrkem a jedlí.
Je mezi nimi mírná terenní nerovnost a hlavně - nic tam neroste. Jenže mám strach, že se tam nebude dařit ani skalničkám.
Na druhou stranu si... celý příspěvek > |
 |