|
Vypěstovali jste zralé plody banánovníků pěstovaného ze semene?, 1.10.2016 Myslím, že je cekem zřejmé, že bez hnojení to opravdu nejde. Ten stav je zoufalý... |
 |
Žloutnutí thují, 28.9.2016 Hlavně, jestli to jsou opravdu Thuje a nebo Chamaecyparis lawsoniana. Cypřišky nezvládají plné slunce a problém se po výsadbě stále prohlubuje. Je to nyní nejrozšířenější problém. |
 |
|
 |
Vypěstovali jste zralé plody banánovníků pěstovaného ze semene?, 25.9.2016 Mňo, bez hnojení to fakt nejde... Snad jen zoufalé přežívání. |
 |
Vypěstovali jste zralé plody banánovníků pěstovaného ze semene?, 22.9.2016  Vytvořit vhodné podmínky není zase tak těžké. Lze sehnat i banánovníky, které lze mít trvale na zahradě (jen s krytem přes zimu), a mají jedlé plody. Nejen již zmíněný Musa "Helens Hybrid", ale i Musa "Yunnanensis", Musa "Cheesmani", Musa... celý příspěvek > |
 |
Neznámá květina, 20.9.2016 S těmi semenáči je to nadlouho. Mám už min 5 ti letou Delonix (už slušný průměr kmene) a také zatím nic.
Zimoviště mám zhruba stejné, jen na osvit musím použít barevné ledky
Kdyžtak raději na SZ, ať neplevelíme vlákno. Subtropické rostliny... celý příspěvek > |
 |
Neznámá květina, 19.9.2016 Já je měl od Mitisky, zdroj semen je stejný (Jikl většinou přeprodává jeho semena). Měl jsem holt smůlu. Některé rostliny prostě nejdou. Např. Beumontii jsem vyséval už asi 8 x bez úspěchu. Tak ať to roste... |
 |
Neznámá květina, 19.9.2016 Tak to gratuluji k vyklíčení. Já už to zkoušel dvakrát, ale vždy bez úspěchu (asi stará semena). |
 |
Ibišek - bohatost květů, 17.9.2016 Ano, po mnoha letech považuji výsadbu plnokvětých ibišků skoro za chybu (mám velké množství kultivarů). Plnokvěté se mě "nedomrlé" zdají každý rok. Spíše jsou vhodné jen na doplnění jako zajímavost v nižším počtu oproti jednoduchým. Jednoduché zcela... celý příspěvek > |
 |
Rychlerostoucí keř s ostny, 15.9.2016 Hlohyně roste ze začátku strašně pomalu. U mě (v ideálních podmínkách - slunce vlhko, závětří) trvalo přes 10 let, než to začalo vypadat jako plot. Nyní už by to bylo dobré, ale budu to likvidovat. Pravidelná údržba je hrozně náročná... celý příspěvek > |
 |
Samospád, 12.9.2016 Snad začít u doporučeného tlaku pro kapkovací hadici (pokud si ji nebudete vyrábět sám...). |
 |
|
 |
Jak výkonné zvolit čerpadlo, 8.9.2016 To je sice vše pravda. Pokud by ale měly fungovat správně oba skimery a ještě gula, muselo by být čerpadlo opravdu hodně silné (někde kolem 18.000l/hod). Takže buď mít přes filtraci divokou řeku a nebo zavřít jeden skimer. Jak už bylo napsáno, reálný... celý příspěvek > |
 |
Tlak domaci vodarny pro zavlazovani, 4.9.2016 Podívejte se, jestli není ucpaná dírka k tlakovému spínači (jak v tlakovém spínačí, tak v armatuře). Poslední dobou je to nejčastější závada... |
 |
Pomoc s identifikací palmy, 29.8.2016 Nejběžnější je obvykle kanár, ale tohle je Trachycarpus. Už dlouho nepřesazený... |
 |
Proč rezaví cypřiš, 17.8.2016 Tyhle cypřišky nesnáší vysazení na plné slunce (je tady už o tom několik vláken). Obvykle se to ale projeví po dosažení větší výšky (přes 1 metr), kdy je už příležitostná zálivka nedostatečná a rostliny postupně uschnou.
Ale, jak píše Josef,... celý příspěvek > |
 |
Druh juky a jej odolnosť, 16.8.2016 S největší pravděpodobností je to Yucca recurvifolia. U nás v pohodě pěstovatelná venku jen se stříškou přes zimu proti vlhkosti. Informace najdete na odborných fórech.
Tím myslím zasazená ve volné půdě (ne v květináči). |
 |