|
Tekutá hnojiva na list, 29.4.2008 Já jsem to takhle už dělala. U některých rajčat se mi ale stalo, že voda, kterou jsem do lahve nalila zmizela strašně rychle - asi myší díry. Vy myslíte, že je škodlivé nejen když jsou mokré listy, ale i když je vlhký povrch půdy? Nevíte proč se... celý příspěvek > |
 |
lilie, 14.4.2008 Tak pozor!!! Zásadně lilie netvoří hlízy ale CIBULE. Zeminy má být nad cibulí 2 x výce než je její výška. Výjimku tvoří pouze lilie candidum = bělostná, ta musí mít nad špičkou pouze max. 2 cm. |
 |
|
 |
Přihnojování lilií, 14.4.2008 lilium regale je ta krásná voňavá lilie s úzkými listy, Její květy nádherně voní. Pozor neplést si s lilií candidum - též se jí někdy říká kostelová. Má také trubky, také voní, ale listy má širší a na podzim vytvoří přízemní listovou růžici, kterou... celý příspěvek > |
 |
lilie královská, 14.4.2008 Máte jistě na mysli lilium regale - jenom se jí říká královská. Ale stejně jako ostatní lilie i tato na jaře vyrazí ze země, vykvete krásnými bílými zvony, s nádhernou omamnou vůní a na podzim její lodyha také zaschne. Pak je dobré ji opatrně co... celý příspěvek > |
 |
Hledám pěstitele lilií, 14.4.2008 Neví někdo z Vás, kde by se na internetu daly najít stránky s fotografiemi lilií našich předních českých liliářů. např. pana ing. Břetislav aMičulky? Děkuji. |
 |
Hnojivo na list, 5.4.2008 Poradil by někdo názvy přípravků tekutých hnojiv na list, určené pro lilie? Smí se postříkat i poupata? Děkuji |
 |
Tekutá hnojiva na list, 5.4.2008 Našel by se prosím někdo, kdo by mi poradil název některého z tekutých hnojiv na list vhodný pro rajčata? |
 |
Chemická ochrana rajčat, 5.4.2008 Ve vašich radách jsem objevila typ na přípravek Zdravé rajče. Postačí tento výrobek na celou vegetaci a pokud někdo víte, řekněte mi, kolik se z toho udělá postřiku. Děkuji. |
 |
Jak řezat jabloň Jonagold, 5.4.2008 Děkuji Vám za radu a časem se ozvu, jak to dopadlo. |
 |
Jak řezat jabloň Jonagold, 4.4.2008 Bohužel, strom jsem již ořezala, během sezony naroste zase mnoho výhonů. Nemám je tedy vůbec zakracovat? Vystříhala bych jen to co zahuš'tují korunu. |
 |
|
 |
Zalít lilie?, 4.4.2008 Každou cibulovinu musíte zalít ihned po vysazení a to z toho důvodu, aby zem pěkně vytěsnila prostor kolem cibule a nebyly tam vzduchové kapsy. Půda zalitím pěkně slehne, půda přilne i k tém nejslabším kořínkům a cibulka pak má ty nejlepší... celý příspěvek > |
 |
Jak řezat jabloň Jonagold, 4.4.2008 Poradil by mi prosím někdo, jak ořezat jabloň Jonagold. Je asi 7 let stará a pravidelně každý rok brzy zjara ji seříznu všechny letorosty za 3. - 4. očkem. Je to asi moc, protože během sezóny ji naroste mnoho přírůstků a jablíček je jen poskrovnu.... celý příspěvek > |
 |