|
Mšice na petrželi, 19.6.2016 Pokud nať jíte, tak Mospilan NE! Žádnou chemii.
Zkuste přes noc namočit do 1 litru vody 2 hrstě vyštípaných rajčatových zálistků (nebo listů) a druhý den výluhem postříkejte. Radu mám zapsanou, ale sama jsem to nezkoušela.
Nebo kupte Biool a... celý příspěvek > |
|
Co to je? Žampion?, 19.6.2016 Takhle : žádná jedovatá muchomůrka to určitě není, ty mají lupeny bílé. Takže je to žampion. Jak jsem psala, ty mírně jedovaté po rýpnutí žloutkově zežloutnou a po chvíli zblednou, nejčastější z nich zápašný smrdí karbolkou (prý to někdy špatně cítí... celý příspěvek > |
|
|
|
Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 19.6.2016 Také jsem pro broskvoň z výše uvedených důvodů.
Do jámy dát zem smíchanou s kompostem. Při sázení se zastřihují poškozené (odřené, roztřepené) kořeny až do zdravé části s bílým vnitřkem. Před sázením kořeny namočte na 24h do vody, pak zasaďte.... celý příspěvek > |
|
Co to je? Žampion?, 19.6.2016 Žampion zápašný a ostatní jedovaté žampiony při odkrojení kousku intenzivně žloutkově zežloutnou a pak vyblednou, u jedlých je jen žlutý nádech barvy. Navíc zápašný smrdí jakoby karbolkou. Lída |
|
Co to je? Žampion?, 18.6.2016 Jsou druhy i s hnědými šupinami na klobouku, mrkněte se na google na pečárky. |
|
Identifikace plevele, 16.6.2016 Ne plazivá, ale mochna pětilístek. I když u plevele je to jedno. Lída |
|
Kadeřavost výhonů rajčat, nikdo si neví rady, 16.6.2016 Nepoužil jste pod ně při vysazení ven kompost, do kterého byla uložena tráva (plevel) ošetřená nějakým herbicidem? Lída |
|
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 16.6.2016 Prognóza výskytu plísně bramborové
|
|
Co to je?, 16.6.2016 Pane Stanislawe, já vždy hned po odkvětu vyřežu odkvetlé výhony (už mezitím vyráží nové, na kterých kvete další rok), abych ji udržela v přijatelné velikosti. V době kvetení je tak 1,5 - 2m, jinak prý snad dorůstá až 4m.
(ta fotka je už starší,... celý příspěvek > |
|
Kolik jahod pro 3 člennou rodinu, 15.6.2016 Ono také záleží, jak moc je budete jíst. Z těch 15m2 je zhruba ob den košík jahod. Lída |
|
|
|
Frézie - péče o ně, především přes zimu, 14.6.2016 Byly živé? Moje teď mají asi 15-20cm, a to jsou částečně ve stínu (jinde už nebylo místo). Lída |
|
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 14.6.2016 My jsme na to zahrádkách dělali už loni a letos také, protože některé odrůdy se "splašily" a velmi narostly i zahustily. Vystříhali jsme větvičky bez plodů, které příliš zahušťovaly korunky, ponechané jsme nezkracovali. Lída |
|
Vrba - integra Hakuro Nishiki, 13.6.2016 Kamarádce napadla tuhle vrbičku houbová choroba, nemohlo by to být? Lída |
|
Mšice na růžích, 13.6.2016 Nene. Pirimor je selektivní insekticid, likviduje pouze mšice, ostatnímu hmyzu neškodí. Navíc je systémový, takže chcípne i mšice, kterou přímo nezasáhnete a která si jen cucne šťávy. Lída |
|
Prosychání thují, 12.6.2016 Můžete zkusit také Vitality komplex, je pro roatliny - rekonvalescenty... Lída |
|