Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 6.8.2014 Obsahuje fotku
Tak přináším novinky o srpnovém vývoji nebo spíše smrti letošní broskve. Jediný letorost který nezaschl, dorostl cca 50cm a byl bujný. Avšak postupně se na jeho počátku-patce u kmene začala objevovat čistě hnědá odumřelá kůra, byl vidět jasný přechod... celý příspěvek >
Kvas přetekl, 27.7.2014
Merunkový kvas je nejlepší IHNED po ukončení bublání, tj. když neuniká nový CO2 vypálit!!! Prověřeno x krát, na hlavní kvašení a dokvášení stačí bohatě doba 10-14 dnů ve sklepě kolem 18C, při ponechání např. 3týdny a nebo dokonce 6týdnů jak tu psal... celý příspěvek >
Jabloně, hrušně atd. a stromový balzám, 6.7.2014
Vážení, vychvalujete tady ZMETEK z Hlubny Brno, který X lidem zničil mladé stromky. Je tu o tom vlákno v broskvoních. Obsahuje určitou látku která vniká velmi hluboko do pletiv stromku a ucpe i potřebné okolní vyživující mízní svazky. U mě potvrzeno... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 3.7.2014
Někdo tu opakovaně psal, že broskev v té spodní vrstvě jílovité půdě určitě trpí přemokřením. Opak bude letos pravdou i obecně, vždyt je sucho a to historické. Broskev jsem zalil 100L vody. Poslední dny pozoruji částečné žloutnutí a padání... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 1.7.2014
Harmonie Fe obsahuje také N, takže při společném postřiku s Wuxal asi hrozí popálení... neb se zvýší celkový poměr N ve směsi. Postřik dělám zásadně k večeru nebo když je zataženo.
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 1.7.2014
Při postřiku Harmonie a Wuxal Super v jedné směsi podle mě hrozí reálné poškození popálením, oba přípravky mají asi různé poměry směsí... Každopádně Harmonií Fe jsem stříkal 3x a po posledním se žloutenka ještě podstatně zhoršila. Ted mám koupený... celý příspěvek >
Předčasné modrání plodů švestky, 30.6.2014
Na většině území česka je už i v půdě historické sucho, na netu jde někde nalézt i mapy s vyznačenými stupni deficitů vody v půdě. Vysychají řeky, potoky a samozřejmě pole. Švestky i mě jako každý rok propadávají, letos asi více. Strom než vybrané... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 29.6.2014
Jak píše pan Vinšálek obecné příznaky nedostatku a chlorozy, tak ale nedostatku železa ani N u této broskve nic nenasvědčuje podle popisu pana Vinšálka... Dělá Státní ros.lékařská správa rozbory půdy zdarma?? Asi těžko... Ph jsem změřil jak jsem psal... celý příspěvek >
Jaké levné účinné smáčedlo na koštáloviny?, 28.6.2014
Prosím zkoušel někdo různé koncentrace smáčedla Jaru nebo cukru na listy koštálovin? Tak aby se dosáhlo smočení celé plochy "voskových" listů?? Prodávané profi smáčedla jsou nesmyslně drahá pro použití jedenkrát, dvakrát za rok na 2-3litry... Díky.
Podivný neznámý škůdce zespod lisů jako od vápna, 28.6.2014
Ono bude už velký problém vůbec zasáhnout postřikem spodní stranu všech až desítek listů růž. kapusty na každé rostlině. Možná existuje nějaký systémový ochranný přípravek, který rostlina vstřebá i s horní strany listů a poté rozvede do plativ a... celý příspěvek >
Podivný neznámý škůdce zespod lisů jako od vápna, 27.6.2014
Prosím o určení škůdce zespod listů růžičkové kapusty. Listy jsou zespod jako by pokropeny naředěným vápenným mlékem a při dotknutí zespod odlétají malé cca 2mm sněhobílé mušky... o jakého savého? škůdce s jedná a co na něj použít? Calypso? Děkuji.
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 25.6.2014
Použil jsem od AgroBio Opava chelát železa Harmonie - železo: -9,7%(EDTA 0,2 + citrát 9,5), N amidický 4% a S 5,5%. Nevadí ta síra, tu zelené listy nesnáší.
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 23.6.2014
Mimmo je to opravdu blbost... jíl je samozřejmě jako všude přece ta nejspodnější vrstva zeminy od cca 30-50cm a níže... Broskev jsem dnes poprvé řádně zalil cca 100L vody, je tu sucho a přidal jsem do vody síran amonný. Navíc jsem předtím udělal... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 23.6.2014
A vedlejší cca 5-ti letá zdravá broskev ač je blízko, tak roste v jiném typu zeminy-cca 30cm totální černozem původem z pařeniště, pod ní hnědozem s přechodem na jíl.
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 23.6.2014 Obsahuje fotku
a poslední pro srovnání, v levé části fota je zdravá cca 5-ti letá broskev
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika