|
Mráz, 19.4.2017 Mrznout začíná obvykle o půlnoci. Vytápění je potřeba udržovat cca do 7. Tak se na to vyspěte.
V. |
 |
Mráz, 18.4.2017 Jako bezpečný zdroj tepla bude ideální žárovka. Samozřejmě v suchu.
Strom bych zakryl netkankou a do koruny bych pověsil žárovku. Mohla by stačit 40w. Ideálně by se to spínalo termostatem, aby se k tomu nemuselo v noci vstávat.
V. |
 |
|
 |
Limské fazole, 10.4.2017 Opravdu tu nikdo nevyzkoušel vysít ty velké fazole z Teska? To budu první?
Zklamali jste mě mičurinci.
V. |
 |
Náprava sloupcovité jablone, 6.4.2017 Vršek bych nesrážel. Podřízené větve dole bych zkrátil, ale neodstraňpval. Kmen je ve spodní části vyholen. Holé to bude vypadat blbě. Ty dva konkurenční terminály bych odstranil.
V. |
 |
Pomůcky a nástroje používané jako rozpěry a k tvarování sklonu větví, 5.4.2017 Když ji uvážete na konci, vytvarujete ji do podoby luku, což asi nebude váš cíl. Vzkoušejte si vhodné místo. Bývá to tak ve dvou třetinách větve. ke kůlu to připevněte tak, aby špagát vytvořil nejdelší stranu rovnoramenného trjúhelníku. Tzn. ve... celý příspěvek > |
 |
Pomůcky a nástroje používané jako rozpěry a k tvarování sklonu větví, 5.4.2017 Na slabší větve lze použít ohýbátka (nabízí Oslavan), kolíčky a závažíčka Silnější větve se vyvazují. Snadnšjší to je vyvazovacím drátkem (drátek v papíru), ale jde to dobře i provázkem. Větve nevyvazuju k zemi, ale ke kůlu, nebo ke kmeni. Úvazky na... celý příspěvek > |
 |
Kdy řezat maliny?, 30.3.2017 Nevidím důvod ponechávat čípky. Maliny řežu u země.
Maliny potřebují dost vody, slunce a humózní půdu. Pod ořešákem oprtavdu není ideální stanoviště.
V. |
 |
Bujný výhon u málo rostoucích vřeten, 24.3.2017 Stromky bych vrátil do podoby špičáku říznutého na korunku. Pokud jsou Báze budoucí koruny vyholené bez pupenů, použil bych jako nový terminál vlk. V případě použití starého terminálu bych při novém řezu na korunku zakrátil staré větvičky na 2 cm... celý příspěvek > |
 |
Limské fazole, 21.3.2017 Zdravím, koupil jsem v Tesku pytlík velkých fazolí (k jídlu) z Madagaskaru.
Rád bych to vysel, nejspíš to budou limské fazole (ploché bílé, větší než f. šarlatový) Máte s jejich pěstováním nějaké zkušenosti? Loni jsem zkoušel vyset kropenaté co... celý příspěvek > |
 |
Vrublovat alebo ockovat na M9?, 10.3.2017 Množení očkováním je běžný postup. Na roubování v ruce se hodí silné podnože. Slabé se naškolkují, do léta zesílí a pak se naočkují.
Virózy se opravdu většinou semenem nepřenášejí.
V. |
 |
|
 |
Co se starou zahradou ve svahu?, 10.3.2017 Rovina se hodí pro skleník, stavbu stanu, trampolínu, bazén, obniště, pískoviště...
Zrušení teras bych si rozmyslel.
V. |
 |
Novy travnik, 9.3.2017 Proč by se neměl zavlažovat? Nejhorší je, když výsev (jakýkoli) začne vzcházet a přeschne. Ošéfovat si počátek vegetace, kdy jsou rostlinky citlivé mi připadá rozumné.
V. |
 |
Kde koupit (zasláním) špičkové nové rezist. odrůdy na A2?, 7.3.2017 Pak mají ještě M25 a semenáč.
V. |
 |
Kde koupit (zasláním) špičkové nové rezist. odrůdy na A2?, 7.3.2017 Já myslel, že výhradní licence má pan Voráček - Fytos, který má některé výpěstky i na MM 111, která se od A2 příliš neliší.
V. |
 |
Jak se jmenuje tato kytka?, 2.3.2017 Jestli on to nebude spíš jestřábník oranžový (Hieracium aurantiacum), který je opravdu běžně rozšířen po zahradách,
V. |
 |