Příspěvky uživatele - 111.26

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Růže v nádobách - větší, 30.3.2015
Ferdo Guru, váš tip by nevyšel. k dotazu - v nádobách můžete růže zkusit pěstovat, sází se do nich. Výběr záleží pouze na vás. Vyhnula bych se růžím botanickým a zřejmě i ramblerům (příp. hodně vzrůstným růžím). Považuju to ale za zbytečné... celý příspěvek >
Mavuň - Centranthus, 30.3.2015
doba k vzejití je uváděna 14 dnů. Takže by měla začít klíčit v dohledné době. Květa
Hortenzie drsná - střih, 30.3.2015
- pro pěstování v našich podmínkách je H. aspera nejnáročnější z hortenzií (mrazuodolností i podmínkami, které vyžaduje) - střihá se v případě potřeby staré dřevo v přehoustlém keři (což nastává málokdy, páč ráda omrzá). - kvete podobně jako... celý příspěvek >
Magnolie Genie, 21.8.2014
Beny, děkuji Vám za reakci. Potěšila dobou kvetení (mám zakrslou M. loebneri, kvete příliš časně, občas se do nějaké jarní mrazíkové vlny trefí, bohužel) Nejsem si pak jistá, že potěšení vyplývá i z Vámi udávaného ročního přírůstku. Takových... celý příspěvek >
Neznámá kytka z Alp, 21.8.2014
není zač. k pěstování u nás - ona se prodává v semenech (prý 3 roky do květu) či jako rostlina. Kdysi jsem o ní uvažovala, odradil mne popis, že zůstává zelená i přes zimu. Obávala jsem se jarního vyhrabávání rosolu s obr... celý příspěvek >
Neznámá kytka z Alp, 17.8.2014
Konvalinko, zadejte si do Googlu Morina longifolia - a vyvrbí se nemlich ta samá, co na uvodní fotce. Květa
Magnolie Genie, 17.8.2014
k předchozímu příspěvku jsem opět nepřipojila podpis napravuji, Květa
Kvetení hortenzií, 17.8.2014
Tulipanku, NZ. ještě se vracím k příspěvku + foto hosta ukazujícícho Levanu. Ona by měla být vzrůstnější (cca1m/r přírůstky, velké květy - délka cca 40 cm). U mne má sucho (dala jsem ji do ŽP), tudíž má květy menší. Má proti jiným H.p.... celý příspěvek >
Magnolie Genie, 17.8.2014
Beny, pokud se podíváte - po jak dlouhé době Vám Genie kvetla? V jaké velikosti jste ji kupoval? Jak bohatě kvete po těch 4 letech od zasazení? / proč se ptám. Kupovala si ji kamarádka, kt. postupně buduje magnoliovou sbírku. Na rozdíl od... celý příspěvek >
ještě přidám (strejda Googlovic mi vyhledal) latinské i české jméno je totožné. Pojmenována byla na počest francouzského botanika (nese jeho jméno) anglické pojmenování pak odkazuje k místu původu (pohoří) + postavení květů v květenství (typu... celý příspěvek >
Já bych tip měla, lépe by se mi též odhadovalo při pohledu na celou rostlinu. Jen nevím, vy tu obvykle dáváte indicie k dalšímu hledání, nedáváte rovnou název... Tak takhle - můj tip je původem z Nepálu, iniciály M.l. Rozkvétající květy... celý příspěvek >
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 15.8.2014 Obsahuje fotku
na fotce máte srovnání třech heucher o kt. jste se teď bavily - vždy starý a mladý list, bohužel pouze v nynějším (letním) vybarvení. Větší rozdíly v barevnosti jsou pak na jaře a na podzim. Jen podotýkám, že S.Comfort je v hlubokém stínu,... celý příspěvek >
Prosím jakou šalvěj doporučíte jako okrasnou trvalku?, 15.8.2014
no, ano, šalvěj muškátová (Salvia sclarea) je opravdu pěkná, majestátní rostlina. Její nevýhodou je, že je to dvouletka, poměrně vzrůstná, takže jeden rok máte v záhoně pouze přízemní růžice listů a až druhý rok majestátní stvoly s... celý příspěvek >
Poradíte název trvalky?, 15.8.2014
Clematis heracleifolia pěstuji, zřejmě botanický. Zaujalo mne, že p.Daně kvete již koncem června? a zastřihuje ho 2x ročně.  Můj vykvétá až na podzim, v září. a doplněk - tomuto druhu clematisu je (mohu-li usuzovat z nabídek) věnována... celý příspěvek >
Kvetení hortenzií, 15.8.2014
kurňa, min. příspěvek jsem opět nepodepsala. Tulipanku -  z Forever and Ever jsem měla Together, Endless Summer pak Original i Bl.Bride. Z mých kamarádek zbývá již pouze jedna, kt. v pěstování FandE pokračuje, ta má hortenziovou... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika