|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 22.4.2015 sám jsem měl pochyby, že jdu do postřiků brzy, jak podle reakcí zdejších ovocnářů, tak podle Ametu. Nakonec jsem snad nevědomky správný termín trefil. j.c. |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 22.4.2015 I já bych se přiklonil k názoru, že jsou květy poškozené mrazem. Držím palce j.c. |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 22.4.2015 Zatím mají mladé letorosty svěží, zelené lístky bez náznaku kadeřavky. Aplikoval jsem 3 postřiky - měď, měď, Discus. j.c. |
 |
Kde seženu medvědí česnek?, 22.4.2015 Nejde o sněženky??
Není to zakázané?? |
 |
Meruňky, broskve, nektarinky – hnojení, 22.4.2015  Meruňky mám staré stromyv trávníku, část kořenů zesahuje do záhonů kde si mohou natáhnout část živin, kořeny v trávě dostávají zpravidla v lednu na sníh hojnou dávku cereritu.
Broskvoně hnojím kompostem a hnojivem na broskvoně v zálivce, kapku... celý příspěvek > |
 |
Poradíte začátečníkovi jak správně nabrousit pilu?, 17.4.2015 Video j.c.
|
 |
Poradíte začátečníkovi jak správně nabrousit pilu?, 17.4.2015 Je dobré doplnit ještě i to, že se oplatí mít k pile sadu dvou řetězů. Péče o řetěz nezahrnuje jen broušení ostří zubu, patří k ní i snížení omezováků dle měrky plochým pilníkem, mazání řetězu, kontrola mazání lišty a správné napnutí řetězu. Společně... celý příspěvek > |
 |
Poradíte začátečníkovi jak správně nabrousit pilu?, 17.4.2015 Video
|
 |
Začala mě bavit zahrádka. Je to divné?, 16.4.2015 Zahrada mě opravdu začla bavit v 45 a vůbec nemám pocit že jsem vyřízenej :). Mít za sebou pěknej kus práce, stromy nebo záhony plný květů, později pak pěkných plodů, sklep se slivovičkou nebo vlastním vínem, na ranní nebo podvečerní procházce... celý příspěvek > |
 |
Záchrana ovocných stromů, 12.4.2015 Navazuji na vlákno s poněkud jiným dotazem. Mám na zahradě velmi starou meruňku u které odhadujeme stáří dle na 50, možná 60 let. Pomalu odchází, i letos se některé větve po zimě neprobudily. Ze stromu zůstáva pomalu torzo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Předpěstování rajčat a paprik - nedělám chybu?, 9.4.2015 Hniloba kořenového krčku. Aplikujte Previcur do zálivky j.c.
|
 |
Mladé stromky nektarinka stark red gold a broskev catherina, 7.4.2015 Jednu mám. Zasazenou před třemi týdny :) Moja má problém s chlupatýma šlupkama broskví. Chtěl sem jí udělat radost vysadil jí nektarinky Red Gold a Venus. Po vysazení mě řekla že děkuje, že sem nemusel,... celý příspěvek > |
 |
Vhodný strom, pod kterým se dá udělat posezení, 5.4.2015 Břízu nebrat, od jara pčes celý léto z ní padá nějakej lepkavej bordel, asi míza nabo pryskyřice, v létě medovice jc. |
 |
Jakou koupit?, 28.3.2015 Pokud u RH vyhovovala doba zrání, proč ne znovu?
Ke kvalitě plodů a jejich chuti lze mít těžko námitek..
Jelikož se naše broskvoně prozatím drží velmi pěkně, vysadil jsem ještě minulý týden dvě nektarinky. Red gold a Venus.
Šťastnou ruku... celý příspěvek > |
 |
Ako zabehnut Stihl MS 362 C-M VW, 22.3.2015 Nevytáčet pilu na prázdno, do řezu nasazovat v otáčkách. Prvních pět nádržek vyřezat ve dřevě jehož průměr nepřevyšuje polovinu délky lišty, Dalších pět nádržek vyřezat ve dřevě jehož průměr není větší jak délka lišty. Poté se pila... celý příspěvek > |
 |