Příspěvky uživatele - 187.224

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cresthaven dozrává, 2.9.2015 Obsahuje fotku
Protože se oplody začínají zajímat vosáci, několik jich slo již do košíku
Cresthaven dozrává, 2.9.2015 Obsahuje fotku
Letošní úroda Cresthavenu
Broskvoň Modřinka, 30.8.2015
V letošním roce dal mladý stromek cca 25 plodů velmi pěkné velikosti, krásně vybarvených. Plody špičkového vzhledu, velmi šťavnaté, výrazně žlutomasé, pecka snadno odďělitelná. Harmonie chuti, cukru i kyselinek. Plody dozrály týden před Habrite, cca... celý příspěvek >
Redhaven, 14.8.2015
Můj Redhaven není Redhaven, to je již jisté. Modřinka je po dnešku zcela očesaná, Habrite začínáme sklízet a stromek vysazený jako RH má plody stále zelené, nicméně pěkně velké a začínají se zvolna vybarvovat. Inu stromky z Polska.   ... celý příspěvek >
Jak sušit rajčata na sluunci, 11.8.2015 Obsahuje fotku
Ačkoli mám el. sušičku, tahle se mi líbí      j.c.
Broskvoň Modřinka, 9.8.2015
První 3 plody v konzumní zralosti z brosvoně dnes sklizeny. Velikostí, vzhledem, kvalitou i chutí odměna za péči o stromek a potěšení pěstitele. Foťák zůstal bohužel doma.     j.c.
Harbritte snad nikdy nezklame, 9.8.2015
Habrite má letos nádherně vybarvené plody cca týden do sklizně.           Díky slabé probírce sklidím ale plody jen menší velikosti.  .          ... celý příspěvek >
Dozravani broskvoni v nasich koncinach, 8.8.2015
Zatímco Modřinka a Habrite jsou krásně vybarvené, + - týden, možná 10 dní před dozráním, stromek který jsem zakoupil a vysadil jako RH a má mít letos první úrodu je výrazně pozadu a to jak velikostí tak i vybarvením plodů.  j.c.
Co s nadbytkem letních jablek?, 6.8.2015
Poměrně velké množství se dá přehnat přes odšťavňovač. Šťáva z jablek v kombinaci s šťávou z citronu, popř mrkve a odpovídajícím množstvím ledu je lahodné a osvěžující pití. Pokud máte dostatek i pozdních jablek, minimálně tuto možnost zvažte. ... celý příspěvek >
Vosy žerou ještě tvrdé broskve, 5.8.2015
Škoda piva v tomto počasí, vysadil jsem vedle broskví letní hrušku.    Pokud nedojídají vosáci zbytky spadených meruňek na zemi, hodují na hrušce společně se sršňama, broskví si zatím nevšímají.    j.c.
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 29.7.2015
Pane Petře, je dobře pro nás všechny když pěstitel označí nějakou odrůdu jako osobního vítěze i s důvody, které ho k jmenování šampiona vedly.. Alespoň máme o čem přemýšlet, zvažovat popř. vyzkoušet.   j.c. 
Meruňkový kvas - octovatí, 29.7.2015
Pokud držíte kvas v menších nádobách, např po 50 l držte je odděleně až po odvoz do pálenice. Zkušený palírník vám jistě kvas ochutná a podle stavu s ním naloží. V tuto chvíli může být matoucí různý stupeň prokvašení v jednotlivých nádobách a tedy i... celý příspěvek >
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 27.7.2015
Nejlepší jsou beztak ty napůl rozplesklý na zemi. Mám tohodle nadělení 750 l v nádobách, přes 500 si odvezli rodina a známí, následky ůrody jsou 1 starý strom rozlomený na odpis, jeden cca 15 letý 3 haluze ve vrcholu jako následek špatného... celý příspěvek >
Rozdíl ve víně a v postupech, 20.7.2015
Správně je  ovocné víno. Pro pána něco z vin. slovníku. j.c.
Rozdíl ve víně a v postupech, 17.7.2015
Ačkoli jsem z vinařského kraje a víno se mi docela daří, co si nikdy neodpustím, je příležitostná koupě vína z černého rybízu a pokud jsem kamarádem obdarován lahví domácího šípkového, taky se jen oblizujem. Takže výrobu těchto domácích ovocných vín... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika