|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Fíky, 21:37 Malých slimáčků je všude plno a "nesmýkají se jenom po mýtině". Zajímalo by mě, jestli jim šmakujou i malé lístky fíkovníků, pane Waltře (Peretta) a Martine (Brown Turkey), máte nějakou zkušenost? |  | Počasí 2025, 21:20 Pepé je dobrej chlap, takže je škoda, že nemůže mít taky radost z kvalitního ovoce. Třeba u meruněk se dříve tvrdilo, že ve vyšších polohách rozkvétají později a tudíž nezmrznou, ovšem zdá se, že nakonec zmrzají častěji, než v těch polohách nižších.... celý příspěvek > |  |
|  | Opylovač Rivan, 20:59 Já to takhle neberu, Martine. Rivan jsem už zažil jalový, ale letos se povedl. Pro mě výborné první třešně. Burlat je kvalitou mnohem výše, ale co mi je to platné, když je na něm vždycky jen pár třešní. Sousedova snad pátnactimetrová Karešova z roku... celý příspěvek > |  | Skvrny na meruňkách, 20:53 Suchá skvrnitost. Vyhledejte si termím suchá skvrnitost peckovin. Býval na ni Talent. Kuky určitě poradí, co na ní použít dnes. |  | Opylovač Rivan, 24.5.2025 Moje Rivany byly přiměřeně velké (nikoliv drobné) a velmi dobré. Nějak zvlášť hodně tady nepršelo, takže popraskané nebyly. V některých letech tak dobré nejsou. Chutné byly zřejmě proto, že bylo v tu správnou dobu pro jejich kvalitu sucho a... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 24.5.2025 Jinak, Martine, když už zmiňuješ tu nejranější Františku, tak ta moje Sagittaria má jen jeden plod, přitom plůdků broskví jsou všude mraky a to i na choulostivých odrůdách. I ten Sugar Time má docela dost plodů, a u kterého by mě zajímal názor... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 24.5.2025 Víte sám, pane Waltře, jak na tom jsem zdravotně, takže letos budu možná na všechno jen koukat. Meruněk tentokrát přežilo velké množství, snad prvně je k vidění obsypaný Early Orange, což je hodně kritizovaná odrůda. Nejvíce obsypaný je nepravý... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 24.5.2025 Teploty i k zítřejšímu dni 25.5. mají ráno padat k nule, a tedy nevím, jestli něco ještě nezmrzne ve středních a vyšších polohách, ale jinak je květen senzační. Žádný přechod ze zimy hned do léta, jako v minulosti. Zalito je pěkně, i když jinde možná... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 23.5.2025  Díky, MilošiK. Včera ve zprávách jsem zaregistroval nějakého velkopěstitele, který říkal, že třešně mu pomrzly, ale meruněk bude hodně (po třech letech). Možná, že to bylo letos o štěstí a ne každému meruňky vydržely. Tady je meruněk nebývale hodně,... celý příspěvek > |  | Opylovač Rivan, 23.5.2025 Nevím, jak u tebe, Martine, ale u mě byl Rivan velice dobrý. Není to každý rok stejné. Žádnou další "májovku" nemám, ale tyhle první třešně přijdou fakt k chuti. Úžasná ranost, zvlášť, když ty další zrající odrůdy jsou ještě zelené. Velmi cenná... celý příspěvek > |  |
|  | Opylovač Rivan, 18.5.2025  První ovoce chutná nejvíce. |  | Meruňky 2025, 16.5.2025  Věštba předsedy ovocnářské unie se naplnila. Situace z minulého roku se neopakovala. Ovoce nezmrzlo, i když ranní teploty jsou stále dost nízké. Studený máj v stodole ráj, ale bez potřebných srážek to bude ráj jen poloviční. |  | Počasí 2025, 18.4.2025 Děkuji, pane Waltře, jste nejlepší. Koukal jsem, že těch dostupných odrůd je opravdu hodně a s velmi lákavými plody, možná, jak píšete, že u nich nedozraje ta druhá úroda. Všude se uvádí zralost jen září až říjen, nic dalšího. |  | Počasí 2025, 17.4.2025 A jakou by jste doporučoval odrůdu a jaké jsou úskalí pěstování. Zimní mrazy? |  | Vápník pod rajčata, 15.4.2025 Já jsem chybu přiznal, tak nechápu, co ještě chcete. Používal jsem Kristalon pro rajčata a papriky místo po týdnu po čtrnácti dnech. Ať si to každý přečte v návodu a dělá to podle něj. Když je tam napsáno po týdnu, tak po týdnu. Zřejmě z toho máte... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|