|
Tomel pro republiku, 7.5.2016  Takto vyzeralo moje Hurmikaki v prvý májový týždeň. Omrznuté časti som odstránil. Snáď to nie je až také zlé, samozrejme čo sa týka kvetov a potom plodov tak si musíme počkať. Tomelu zdar! IH |
 |
Jarne mraziky 2016, 7.5.2016  Toto vlákno "Jarné mrazíky 2016" bolo v posledných týždňoch priam žeravé vďaka vyčíňaniu Veľkej Čarodejky Prírody. Dúfam, že mrazy sú už definitívne preč a nebude už o čom písať. Možno by to chcelo zakončiť toto nepríjemné obdobie s trochou humoru.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zatrávnenie sadu, 7.5.2016  Tak takýto "Everest" musím odpratávať po každom kosení v sade. A kosiť musím každých cca 10 dní. Hrozná otrava! IH |
 |
Muchovník - jakou odrůdu, 7.5.2016  Ten istý ker muchovníka v máji 2016. Dôkaz že sa oplatí nájsť mu miestečko v záhrade - je nenáročný a aj po jarných mrazoch takto obsypaný plodmi. IH |
 |
Merkur, 7.5.2016  Inkriminovaný Merkur - tesne po odkvitnutí. Pokračujem v priebežnej fotodokumentácii - až do zberu úrody (teda ak nejaká bude). IH |
 |
Jarne mraziky 2016, 7.5.2016  A toto mi "hlava neberie". Figovník - vonku, na mraze a vetre. Malé figy z jesene prečkali celú zimu i jarné mrazy a pokračujú vo vývoji. V čase mrazov mal už figovník listy, ale vôbec neomrzli. Fakt nechápem. |
 |
Jarne mraziky 2016, 7.5.2016  Sumarizácia následkov jarných mrazov - Šurany, juhozápadné Slovensko, nížina a rovina, jedna z najteplejších oblastí v SR. Hovorí sa, že lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť, takže malá fotoreportáž. |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 7.5.2016 Zdravím, Okawango. V prvom rade Ti ďakujem za pozvanie. Veľký cestovateľ naozaj nie som (žiadna delta Okawanga sa v mojom prípade nekonala), ale o niektoré exotické rastliny sa zaujímam. Araukáriu som vždy chcel mať, tak som si tak trochu splnil sen.... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 6.5.2016 Ja sa takto teším na Desert, sadil som ho pred 2 rokmi, zdá sa že prvé plody by mohli tento rok byť. Chuťovo by to mala byť jedna z najlepších odrôd. Na Slovensku ho nebolo možné zohnať, tak som si bol preň až v Ostrohu. Uvidíme. |
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Presne tak - ak broskyňa zasadená na jeseň sa neujme, zvykne sa to hodiť na vymrznutie. Ale v skutočnosti len vyschla, ak bola suchšia zima. Väčšinou sadím aj kôstkoviny na jeseň a nepamätám sa kedy sa neujali, ale v zime ich ak treba tak zalievam.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Mně to starší taky straší! |
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Preto sa pýtam kedy bola sadená, lebo ten rez je zvláštny- akoby tam bolo jednoročné aj dvojročné drevo. Ak Ste ju sadili na jeseň 2015 a mala zapestovanú korunku, tak ten rez mal byť iný.
Teraz k veci - nevyzerá to dobre, stromček buď vyschol... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Kedy Ste ju sadili? |
 |
Pink Lady, 4.5.2016 Chlapci pokusníci, kde Ste preskakovali ploty? - veď Pink Lady je klubová, licenčne chránená odroda, neprístupná nám obyčajným malozáhradkárom . Taká by mala byť aj Pinova Evelina. Keď už Ste boli takí šikovní, aspoň nám poreferujete, ak už... celý příspěvek > |
 |
Loni sazená Williamsova - hodně kvete, 4.5.2016 Nič ste nepokazili, takto to rozhodne neberte. Keď už idete s kožou (fotkou) na trh, tak Vám tam my mudrlanti už niečo nájdeme.... Ja som skôr polemizoval s odporúčaním ing.Fidlu, či rezať teraz alebo o rok. Tá hruška nie je pokazená, budete z nej... celý příspěvek > |
 |