|
Jesenno - zimné práce, 6.12.2016 Dotaz pani Dany sa zrejme týka novovysadených stromčekov. Ak tam má hryzce a nedala pletivo, tak sneh-nesneh, po čase je to jedno... Ale predpokladám že hryzce nemá a v takom prípade sa toho nahádzania trochy snehu netreba obávať. IH |
 |
Lysice 2015, 6.12.2016 Vďaka za informácie. IH |
 |
|
 |
Rez marhule, 15.11.2016 Pre Petra: Marhule je vhodné rezať v období vegetácie (aj v tom článku sa uvádza že od mája do augusta, a to aj vo viacerých etapách, závisí či ide o výchovný rez, alebo Šittov rez). Dôvodom je najmä hojenie rán a glejotok. Ja som neraz rezal marhule... celý příspěvek > |
 |
Posouzení kvality zakoupených stromků, 5.11.2016 Pre bunny-ho: Také knihy sme zo začiatku písali mnohí, len nie všetci máme odvahu sa k autorstvu priznať (a občas niečo načmárame aj dnes, kto je neomylný nech prvý hodí kameňom). Prajem úspešné borenie sa s úskaliami záhradkárčenia a nech Vás to... celý příspěvek > |
 |
Fuji - červené mutace, 5.11.2016 Fuji sa dá dlho skladovať, takže so skonzumovaním by Ste nemali mať problém. Navyše môžete byť veľkorysejší pri prebierke a dopestovať si naozaj kvalitné jablká. Horšie by bolo, ak by išlo o 3 stromy letnej alebo jesennej odrody. IH |
 |
Jablká a chémia v nich, 2.11.2016 Aby nevznikol mylný dojem, nie som odporcom chémie, sám ju používam, už som tu opakovane prezentoval že bez nej sa ťažko dá dopracovať ku kvalitnej úrode.
Môj príspevok je o inom - okolo čoho tu chodíme ako okolo horúcej kaše. Jadro pudla je v... celý příspěvek > |
 |
Florina, 12.10.2016 Pán Vysloužil, na Vašom mieste by som to robil presne rovnako ako Vy. Pri tom počte stromov a odrôd a aj vysokokmeňoch je nemysliteľné hrať sa s každým stromom, čo sa týka prebierky, tvarovania či postrekov. Ten počet stromov Vám zabezpečí aj po... celý příspěvek > |
 |
Florina, 12.10.2016 Pán Polehla, s tou menšou šťavnatosťou Floriny máte pravdu. Celkove ju chuťovo radím k priemeru, dnes by som už Florinu nevysadil (strom je starý asi 10 rokov). Ale kým rodí takéto plody, tak nemám to srdce ju vykopať. Ešte k tej manipulácii so... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 11.10.2016 Marmisa, paráda. Tú polovicu rodiny Vám závidím, u nás bolo plodov menej a bohužiaľ chutili každému IH |
 |
Vysadba kontajnerove stromceka, 10.10.2016 Pre Konvalinku: Ak má bal zeminy drôtený alebo jutový obal, tak ten VŽDY pri sadení odstránim. Tiež sa pozriem ako bal s koreňmi pred sadením vyzerá. Ak je to konglomerát skrútených koreňov a je tam viac koreňov ako zeminy, tak to samozrejme... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Které zvíře zabíjí ptáky a nosí je na jedno místo?, 7.10.2016 Je to úplne OK, že na niektoré otázky máme rôzne názory, možno pri ďalšom probléme sa zhodneme. Považujem to za normálne. Nemám ale dôvod svoj názor meniť, a na tom nič nezmení ani prskajúci Myrmidon. IH |
 |
Které zvíře zabíjí ptáky a nosí je na jedno místo?, 7.10.2016 Máte pravdu Pán Guru. Hlavatý
P.S.: Preboha, dúfam že Ste iba Guru, a nie aj papaláš, keď Vám moja úvaha tak zdvihla adrenalín.
Možno stačilo zaregistrovať prvú vetu toho môjho príspevku a mohli Ste zostať cool. ... celý příspěvek > |
 |
Které zvíře zabíjí ptáky a nosí je na jedno místo?, 7.10.2016 Ak je to vždy presne na tom istom mieste, tak sa ponúka ako jediné logické vysvetlenie že to tam niekto kladie. Ak neveríme na lesné víly a trollov, tak to vychádza na človeka. Vynárajú sa potom ďalšie otázky - kde tie mŕtvolky berie, prečo by to... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016 Jednou z možností je nedávať si tam "angličák", s takým trávnikom je naozaj veľa starostí, ale spraviť si tzv. kvetnú lúku. Je to aj prirodzenejšie a hlavne menej náročné na údržbu (kosí sa 2, maximálne 3x do roka). Navyše priamo v nej môžete mať aj... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 6.10.2016 Konferencia jednoznačne. Myslím že by to zvládala aj Williamsova a podľa mňa aj Nojabrskaja (Xenia). Erika určite nie - to je bez šance. V bývalom šľachtiteľskom ústave v Bojniciach (pokiaľ viem tak už zanikol) bolo vyšľachtených viac odrôd, určených... celý příspěvek > |
 |