Příspěvky uživatele - 20.84

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Který jehličnan je vhodný k tvarování (kupované jsou moc drahé), 10.5.2018
Co to je vytvarovat?? Běžně stříhám smrky z lesa. Do kulata, hranata, špičata, válce apod. Je to levné, ale déle to trvá. Musí se od malička, výška do 1/2 metru a postupně zastřihávat. Smrk krásně zhoustne a postupně vytvoří kompaktní tvar.
Teplota vody jezírka v zimě, 18.12.2017
To není chyba měření. Nejtěžší voda má teplotu 3,95 st.C. Proto také je led nahoře a nezamrzlá voda se drží dole u dna. Také měřím teplotu vody, v 1 m mám nyní cca 2,5 st., na hladině malou vrstvu ledu (nyní noční teploty kolem -2 st).
Koupací jezírko nebo bazén?, 21.9.2017
No, Řecko jednou za 20 let by se dalo i oželet...:) Ale souhlasím, že koupací jezírko je poměrně finančně nákladné a náročné na čas. A finanční náročnost nemyslím jen za stavbu. Rozhodně neplatí, že existuje něco jako bezúdržbová samočistící... celý příspěvek >
Kdy dat ryby do jezirka, 24.3.2017
Já jsem ryby ani nevyndal, led byl min. 20 cm silný. Proti zamrznutí celé hladiny jsme měl puštěný vzduch. Nyní mám vodu v hloubce cca 70 cm cca 9 st. a kapři a karasové už začínají žrát a jdou na mělčinu se hřát. Pokud jste zimoval... celý příspěvek >
Zachráním smrk ještě nějak prosím?, 24.2.2017
Co má nebo nemá smysl si musí každý zhodnotit sám. Pro mě by to možná smysl mělo ne pro vlastní záchranu, ale pro ten výsledek. Předpokládám totiž, že by mohlo vzniknou něco tvarově zajímavějšího, než obyčejná pěkně rostlá P. conica.
Zachráním smrk ještě nějak prosím?, 24.2.2017
Zasadit do země a ostříhat vše suché (vVyhodit se to dá vždy). Předppokládám, že to je P. Conica. Ta sice to stříhání nemá moc ráda, ale třeba to přežije. A pokud ano, tak vznikne pravděpodobně docela zajímavý patvar koruny, který po 5 letech... celý příspěvek >
Jetel v trávníku, 14.11.2016
Naředíte Bofix podle návodu a jetel postříkáte až bude mít dost lístečků. Doporučuji postříkat celý trávník. Týden nesekat a nezalívat, ideálně při počasí, kdy nebude alespoň 3 dny pršet. Jed se absorbuje listy do kořínků.
Jetel v trávníku, 8.11.2016
Bofix to spolehlivě vyřeší. Asi budete muset postříkat dvakrát v sezoně, ale zaručeně jetel zahubí.
Jezírko v zimě, 1.9.2016
Souhlasím, karas vydrží téměř vše. Mně omylem zůstaly 2 ks po zazimovaní ve filtru, kde byly asi 2 cm vody, která vytekla z trubek a husích krků. Nevšiml jsem se jich, až na jaře při zprovoznění filtrace. A oba, velcí cca 4-5 cm, to... celý příspěvek >
Zajímavé ceny čerpadel, UV lamp a filtrů, 16.5.2016
Vyplatí se jejich nabídka na platbu PayPal. Založení účtu nic nestojí a zvládl jsem to i já pomocí strýčka Googla a jeho překladače. Je to přes platební kartu, poplatky žádné.
Zeolit, 13.5.2016
Myslím, že v tomto případě je možná pouze varianta "málo". Nerozpakoval bych se použít 25 kg pytel.
UV lampa automatické zapínání, 2.5.2016
Já to mám zapojené na plovák společně s čerpadlem (běží-li čerpadlo svítí lampa). Samostatný plovák není drahý. Vzhledem k tomu, že čerpadla s plovákem jsou většinou kalová s vysokou spotřebou elektřiny, tak by se asi i vyplatilo použít klasické... celý příspěvek >
Úprava tvrdosti vody, 22.4.2016
Máme doma pouze studniční tvrdou vodu. Na trubce na vstupu do domu mám nějaké vinutí na elektřinu, které má dělat magnetické pole. Pak tam mám ještě filtr s granulátem proti tvrdé vodě. Jestli to funguje nevím, bo voda je... celý příspěvek >
Mechanická filtrace - nákup ze zahraničí, 21.4.2016
Já jsem kupoval na Wiltec.de 2 čerpadla (jedno mám 3 a jedno 2 sezony) a běží nepřetržitě.  Totožná značka a výkon, cena vč. dopravy cca poloviční (cca 80 € vs. cca 4000 Kč). Vysavač jsem kupoval jinde (myslím Baumarkt... celý příspěvek >
Filtrace 15m3, 15.4.2016
Souhlasím, že verze zakopat do vyzděné šachty min. 2x1x1 m je, dle mého názoru, nejlepší. Dnová gula je dobrá, ale skoro se mně zdá, že hladinový skimer je ještě důležitější. Takže souhlasím s doděláním prostupu skrz folii min. z boku na skimer (to... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika